luni, 22 noiembrie 2010

Ţaţa Leana merge în Alaska

După cum bine ştiţi,  ţaţa Leana nu mai avea de mult 20 ani. Însă, lucrul acesta nu o împiedica să-şi trăiască viaţa din plin. Cu toate astea, chiar şi cu marele câştig la loto de anul trecut, nu apucase să vadă Alaska. Ştiţi cum e treaba, criza există, banii se duc cât ai zice ,,jocuri de noroc" şi ,,ruletă", în consecinţă, când să te prinzi că vizitarea Alaskăi n-ai bifat-o pe listă, başca banii ia-i de unde nu-s...

Dar, ştiţi voi cum e treaba cu Realul, vine mereu în ajutor cumpărătorilor fideli, îndeplinindu-le cele mai ascunse dorinţe chiar înainte ca ei să ştie că îşi doresc aşa ceva. După cum ştiţi ţaţa Leana nu numai că e un cumpărător fidel al Realului, ci se socotea şi un fel de cea mai bună prietenă al acestuia.

Vedeţi voi, ţaţa Leana avea doi prieteni importanţi pentru care şi-ar fi dat şi cămaşa de pe ea, Real fără egal şi... ia să vă văd dacă ghiciţi... Da! Aţi ghicit! Paraschiva! Aceştia doi erau de neînlocuit. La orice oră din zi şi din noapte ar fi sunat-o ori Realul ori Paraschiva, ţaţa Leana ar fi răspuns la telefon mintenaş.

Ei, şi că tot vă vorbeam de dorinţa ţaţei Leana de a vizita Alaska, ce primeşte ea în poştă într-o bună zi... o scrisorică ilustrată şi foarte frumos colorată de la Real! Mare i-a fost bucuria ţaţei Leana să afle că cei de la Real aduseseră Alaska în România! Altfel nu avea cum să se explice de ce titlul scrisorii era: Alaska la Real! ...în exclusivitate chiar!

Deci, măi, cum să vă spun, ţaţa Leana era în al nouălea cer. Ce mai, cred că era deja în al zecelea, de când visa ea la Alaska şi de când aflase ea vestea cea mare! Păi cum, măi nene să aducă ăştia Alaska în Real? Şi-apoi, acolo unde era Alaska înainte ce era acum, dacă ea e acum în Real? Cumva nu acolo a rămas gaura aia neagră de care vorbesc ăştia de la Institutul Elveţian? Că nu-mi închipui altfel... Sau, a rămas în locul Alaskăi teren arabil, numa' bun de pus grâu pe el? Că şi asta e o posibilitate bună de luat în calcul. Ţaţa Leana e fată crescută la ţară, în consecinţă, ştie valoarea agriculturii, dacă e să o luăm aşa. Iar găurile negre nu fac nici grâu, nici păpuşoi, nici orz nici nimic! Ele înghit ca nesimţitele, tot!

Aşa că. ţaţa Leana se hotărî să lase toate treburile cele importante de-o parte şi să dea o fugă până la prietenul Real, să viziteze şi ea Alaska.

Odată ajunsă la Real, ţaţa Leana avu cea mai mare surpriză. Se pare că cei de la Real vorbiseră despre Alaska dintr-un alt punct de vedere. Alaska ca şi regiune nu avea să fie adusă printre rafturi, sensul fiind pesemne unul figurativ.

De ce figurativ, pentru că în loc de zăpezi, pustietate şi natură, ţaţa Leana a avut plăcuta surpriză să vadă noua gamă de electrocasnice de la Real, pe numele ei chiar Alaska. Ea a înţeles pe loc că treaba asta n-are decât să fie una cu un final fericit, având în vedere că toate electrocasnicele ei căpătaseră o uzură morală de nedescris, fiind de asemenea şi cam zgâriate şi roase pe la colţuri.

Astfel, ţaţa Leana îşi alese mintenaş câte un aparat din fiecare gamă, după cum urmează, un fier de călcat de-ăla şmecher, un aparat de hidromasaj pentru picioruţele ei bolnăvioare, frumuşele şi bătrânele, un uscător de păr cu ionizare (nu ştia ea ce e aia ionizare, dar se gândeşte că dacă are vreo legătură cu vechea ei iubire din tinereţe, Ionel Plugaru, n-are cum să fie de rău... ). Ba chiar îşi luă şi-o aerotermă Alaska, că tot costă doar vreo 39 lei. Şi-ar fi luat ea şi-o placă de păr, că-i sătulă de veşnicul permanent movuliu, dar, cum cei de la Real n-au aşa ceva, cu siguranţă va scrie ea o scrisorică.

Cu ce le plăteşte? Nu vă îngrijoraţi voi, că se descurcă ea, mai ales dacă luăm în consideraţie faptul că toate produsele au preţuri de la rezonabil înspre wow.

Chiar şi-aşa, de-o excursie in Alaska n-o fi avut ea bani, dar şi-a permis să-şi achiziţioneze cele mai noi produse electrocasnice. Nu le-a cumpărat ea pe toate, că vorb-aia, e pensionară, dar, cu timpul rezolvă ea şi problema asta.

Şi, hai să fim serioşi, cine ar vrea să meargă pe frigălăul ăla în Alaska? N-ai ce vedea acolo! În plus, la ce iarnă se-anunţă şi pe la noi, tot ce trebuie să facă ţaţa Leana e să aştepte...



Ţaţa Leana, over and out, pentru Superblog 2010, etapa 28, Real (fără egal, am zis!)

2 comentarii:

  1. Alaska e de vizitat numai, nu cred ca faci fata la frigul de acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  2. noni,
    Nu ma cunosti :D Sunt unul dintre putinii temerari care iese cu camera foto la 6 dimineata pe faleza. Uita-te la prima postare :D

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!