marți, 9 noiembrie 2010

Când natura şi tehnologia îşi dau mâna

Prima dată când am văzut reclama celor de la Asus, în ceea ce priveşte modelul de microprocesor EPU şi TPU, am fost tentată să mă gândesc la machetele arhitecţilor de cartiere rezidenţiale. Da, da, din alea extrem de verzulii, din alea unde naturii încă nu îi e frică să crească, datorită poluării slabe. Fireşte, genul acela de cartiere este şi rezultatul unor finanţe sănătoase băgate în proiecte, etc.

Cu toate astea, întorcându-ne la oile noastre, şi anume la microprocesoarele EPU şi TPU, ei, se zice că ele ar ajuta tocmai din punctul acesta de vedere.
În ultima vreme, mare a mai fost tam-tam-el pe tema ecologică! Şi nu degeaba, pentru că, într-adevăr situaţia devine, pe zi ce trece tot mai critică.

Iată că, Asus se gândeşte totuşi şi la lucrurile astea, în consecinţă, iată cum apar pe baricade micro procesoarele EPU şi TPU!

De ce sunt EPU şi TPU variantele optime pentru menţinerea Pământului sănătos? Pentru că, în timp ce majoritatea computerelor consumă cu muuuuult peste câtă energie ar avea ele nevoie, în mod obişnuit, EPU şi TPU  rezolvă problema, optimizând consumul la nevoia reală a sistemului!

Serios vorbind, trebuie să fii cu adevărat bătut în cap, ca să nu te impresioneze faptul că acest microprocesor scuteşte 33Kilowaţi pe an şi echivalentul a 21kg de dioxid de carbon. Chestiile astea, oricât de neînsemnate ar părea într-o primă vedere, trebuie ţinut mare seamă de ele, pentru că, ştiţi cum se spune: încetul cu încetul, se fabrică oţetul.
Astfel, treburi ce acum poate nu ne par de o importanţă majoră, pot degenera şi se pot transforma în ditamai gogoriţele, dacă nu le luăm din pripă.

Astfel, toate aceste calcule de kilograme dioxid de carbon, kilowaţi, ş.a.m.d., vor duce la creşterea a 17,5 milioane de copaci, ce vor asigura un aer respirabil şi o poluare mult mai scăzută ce va facilita viaţa.

Totul datorită acestui microprocesor, pe numele lor, EPU şi TPU. 

Sub deviza Go turbo, go green, Asus pune astfel la bătaie nu unul, ci două modele de procesoare bazate pe acelaşi tipar ecoligic.
În consecinţă, performanţa ieşită din comun, în raport cu ecologizarea, transformă micro procesoarele Asus în optiunea ideală!

Pentru Superblog 2010, etapa 22, Asus,
Iulia Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Give ya best shot!