luni, 15 noiembrie 2010

Colindă, colindă, colindă

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au iubit sărbătorile de iarnă, implicit colindele din spatele acestei sărbători de-a dreptul excepţionale.

Cine nu se bucură atunci când e Crăciunul, cu siguranţă că a uitat de mult cum e să fii copil, să aştepţi cu nerabdare să vină Moşul, sau să mergi pe la porţile oamenilor cu prietenii de joacă pentru a le cânta şi pentru a-i încânta de-o potrivă cu cele mai frumoase colinde.

Pentru că, a cânta colinde în perioada sărbătorilor de iarnă, este, cu siguranţă una dintre bucuriile acelei perioade, exceptând cu graţie însemnătatea religioasă a acestora. Cântatul colindelor este dătător de lumină interioară şi de bucurie.

Ar exista şi o explicaţie logică când vine vorba de cântat. Este bine cunoscut faptul că, atunci când cântăm, se eliberează serotonina, altfel cunoscută ca hormonul fericirii. Astfel, este uşor explicabil, de ce, în perioada sărbătorilor de iarnă lumea întreagă este cuprinsă de o frenezie generală.

Fireşte că, această frenezie este întreţinută şi de faptul că în acea perioadă se primesc cadouri, completată de acea bunătate pe care toată lumea simte nevoia să o scoată la iveală.

Una peste alta, perioada sărbătorilor de iarnă este de-a dreptul superbă, iar colindele asezonează în mod excepţional această sărbătoare.
Nu e de mirare că vânzările la colinde cresc în mod fulminant.

Cu toate astea, o soluţie bună pentru a scuti eventualii bani daţi pe CD-urile de colinde, este existenţa radiourilor specializate! Da, dragii mei, există şi aşa ceva! Şi zic că radioul a avut mereu farmecul lui, tocmai pentru acea surpriză a noii melodii din program.

Iar, dacă există radiouri specializate pe orice fel de muzică, de ce nu ar exista şi unul pentru colinde? Că tot ne bat sărbătorile la uşă!

Un comentariu:

  1. De cand fiul meu era mic, am mers cu chitara la prietenii apropiati sa-i colindam. Din '96 avem traditia asta si nu dorim s-o intrerupem. Si poate asta da farmec sarbatorilor de iarna.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!