sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ne mai gândim și la mediu... cu Asus U Bamboo

Despre Asus U43JC-WX110X, sau cum îl știm cu toții drept Asus U Bamboo s-a tot scris, s-a tot povestit. Și cu mâna pe inimă că lucruș ăsta nu s-a întâmplat degeaba!
Într-o lume ce tinde încet, dar sigur să semene cu cea din celebrul film de animație Wall-E, cei de la Asus au făcut alegerea ideală și s-au gândit și la mediu. Nu de alta, dar știm cu toții cât de nociv este plasticul pentru mediu.

E păcat că oamenii scapă din vedere aspecte atât de importante cum ar fi protecția mediului și nu sunt conștienți că dacă nu avem grijă de planeta noastră, avem toate șansele să nu o mai avem mult timp de acum încolo. Nu vreau să mă transform eu acum în mare predicatoare și nici să mă urc pe prima platfomă în timp ce propovăduiesc tot ce e mai rau, dar, cred că de unele lucruri trebuie totuși ținut cont, oricât de fumate ni s-ar părea subiectele în cauză.

După cum spuneam, Asus a ținut cont de asta! Tocmai de aia s scos pe piață laptopul Bamboo. Astfel, având caracteristici absolut normale unui laptop, ba chiar ușor superioare multora, dacă e să luăm în calcul procesor I3, și memoria video de 1024 dedicată nVidia GeForce, hardiskul pe SATA cu o capacitate de 320 GB și DDR3-ul, putem spune că am împușcat mai muți iepuri cu același glonț.

Iată că natura poate face casă bună cu tehnologia. Nu este chiat atât de greu să avem parte de cea mai bună tehnologie în tandem cu protejatea naturii, pentru că în cazul laptopului Bamboo atât de discutat, avem parte de o carcasă confecționată chiar din bambus ce nu afectează buna dezvoltare a naturii absolut deloc.

Astfel, într-o lume poluată ca cea a roboțelului simpatic Wall-E, putem fi siguri că Asus U Bamboo va putea să facă diferența. Dacă toți producătorii de echipamente IT ar gândi în felul ăsta, poate că altfel ar sta lucrurile. Dar, mă gândesc că inițiativele firmei ASUS vor fi luate ca exemplu și vor servi ca și legi, pentru că în felul în care se derulează lucrurile în zilele noastre, mi-e că nu mai merge!

Pentru Superblog 2010, etapa 39, Asus,
Iulia Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Give ya best shot!