luni, 22 noiembrie 2010

Ţaţa Leana ia o pauză şi-o lasă pe Iulia să se exprime (şi rău face)

...Nu de alta, dar ţaţa Leana ştie când să se dea un pas mai în spate, când e vorba de subiecte pe care nu se stăpâneşte cum trebuie. O fi ea multilateral dezvoltată când vine vorba de chestiile moderne, dar la fotografie chiar nu se pricepe. Tocmai din acest motiv, această postare i-o va lăsa Iuliei, pentru că ei îi place fotografia, ea are un aparat DSLR pe care îl foieşte toată ziua, ea întoarce programele de editare pe toate părţile, ce mai... ţaţa Leana se dă la o parte (de data asta).

Deci, hello people. Numele meu este Iulia şi sunt creatoarea ţaţei Leana. Chiar dacă ţaţa Leana s-a născut efectiv anul trecut, ea are de fapt vreo 70 şi ceva de ani, în imaginaţia mea (în imaginaţia ei, are 25). Nu zicem exact 70 şi cât, pentru că unei doamne nu e frumos să-i dezvăluim vârsta.

Pe lângă faptul că-mi place să scriu şi să mă laud pe blog, îmi mai place şi fotografie, iar, de data asta, Realul m-a cam prins pe felie.



Cică s-ar fi lansat un program pentru pasionaţii de fotografie. Ei, cu riscul de a dezamăgi audienţa, zic că treaba asta cu pasionaţii e puţin pretenţioasă, pentru că, teoretic vorbind, pasionaţii îşi rezolva fotografiile acasă, în laboratorul lor, fie el digital sau analog. Pasiunea implică ceva mai mult decât a merge la supermarket şi-a face comandă de fotografii. Pasiunea implică artă, cel puţin din punct de vedere al fotografiei. Nu e suficient să-i laşi pe alţii să-ţi umble la poze. Fotografiile au suflet, iar sufletul doar tu, ca şi adevărat pasionat de fotografie, vei şti cum să-l imprimi...

Ca să fiu mai clară, serviciul se numeşte CEWE FOTOCARTE, şi are ca şi caracteristică principală, pe lângă editarea la nivel mediu a unei fotografii şi includerea ei într-o carte. Iniţiativa este frumoasă şi pun pariu că rezultatele pe măsură, dar aici nu vorbim câtuşi de puţin de pasionaţi de fotografie, ci de un cadou sweet făcut de un individ căruia îi plac pozele, familiei lui. Cadoul perfect de altfel, dar nu trebuie să confundăm pasionaţii de fotografie cu iubitorii cadourilor drăgălaşe. Da, mă leg de cuvinte, dar, pentru mine, cuvintele sunt importante şi exprimarea asemenea.

Cum am zis, serviciul este lăudabil având în vedere că nu toată lumea dispune de tehnologie smart enough pe-acasă, dar cuvintele alese pentru a promova această campanie sunt puţintel cam exagerate. Acum nu ştiu, poate e doar vorba despre stolul meu de păsărele ce locuieşte pe creierul meu, dar zic că unele cuvinte folosite în marketing sunt puţin cam pretenţios şi la ne-adevărata lor valoare.

Mă gândesc că poate ar fi trebuit totuşi s-o las pe ţaţa Leana să-şi spună părerea în ceea ce priveşte campania asta. Nu de alta, dar poate ea ar fi privit cu ochii unui necunoscător problema, şi-ar fi văzut frumuseţea de a dărui între 15 Octombrie şi 31 Decembrie, celor dragi, un album făurit din fotografiile preferate. Şi, poate tot pe ea, ar fi încântat-o ideea de progrămel descărcabil prin care facem toate nebuniile astea. Dăm comandă online, alegem sediul supermarketului de la noi din oraş, şi voila! Avem de-a face cu primul nostru album sub formă de cărticică.

Acum, cică ar mai fi disponibil şi-un soi de printare a fotografiei pe pânză veritabilă. Acum, să mi se ierte scepticismul şi sinceritatea, dar aşa ceva nu e un serviciu nou. Nu de alta, dar la câte firme specializate pe printat există, zic că treaba asta e cam în defavoarea Realului.

Repet, iniţiativa e lăudabilă, într-o oarecare măsura, dar nu prea îi prevăd un succes fulminant, argumentele fiind, cu precădere, cele de mai sus.

Şi, chestia e că am multe lucruri frumoase de spus despre Real, că nu degeaba am lucrat timp de 2 ani într-un spaţiu închiriat ce aparţinea de Galeriile Real, tocmai de aia pot fi obiectivă şi informată, dar, când vine vorba de fotografie, nu sunt atât de încântată.

Acum, poate mă înşel, dar e părerea mea. Ţaţa Leana spune că n-ar trebui să mă leg de prietenul ei Real şi că, pentru postarea asta îmi taie raţia de la plăcinţele de-alea bune de le face ea.


Pentru Superblog 2010, etapa 35, Real,
Iulia Mihai şi ţaţa Leana (care, astăzi e indispusă)

Un comentariu:

  1. E tare haioasa Ţaţa Leana! Ma face sa rad tot timpul:)
    PS:Sa stapanesti sanatoasa aparatul foto, Iulia si la cat mai multe poze frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!