duminică, 9 mai 2010

Casa de nebuni a lui McGrath

Mesele ni le luam aici, în bucătărie. Madam Wilkinson scutura din clopoţel. Încet-încet sufletele moarte se iveau din camerele lor, şi se prelingeau pe scări, cu feţele goale şi membrele rigide.Îi găseseam aşezaţi jur-împrejurul mesei, mâncându-şi budinca-n tăcere. Bucătăreasa era o femeie măruntă, îndesată, cu o mustăcioară neagră, subţire, ce stătea cu spatele la oalele în care fierb măruntaie de vită, trăgând din câte o ţigară şi ştergându-se la nas cu dosul aceleiaşi mâini cu care amesteca fiertura.

Particip la Concursul de Proză Arhiscurtă (la secţiunea de reciclate) organizat de Trilema .

Textul, coafat de mine, bineînţeles (frizura nouă constând în eliminarea unor propoziţii, cuvinte şi schimbatul timpurilor, pentru o încadrare mai bună) face parte din romanul de new gothic a lui Patrick McGrath Spider, roman ce a apărut şi la noi, datorită editurii Art.
Personal, e una din cărţile mele preferate, aşa că, o recomand.

12 comentarii:

  1. Deci...asa coafat suna foarte, foarte bine :) Mi-ai starnit curiozitatea sa citesc cartea :D

    RăspundețiȘtergere
  2. O găseşti peste tot :D
    Să îmi spui ce părere ai :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca as avea timp pentru beletristica as lectura cu placere... Am atata de citit pe segmentul meu de interes si prea multe de facut incat nu imi mai gasesc timp de beletristica. Poate prezinti esenta cartii pentru cei care, nu din lenevie, nu o vor rasfoi ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Păcat, Florentin, cititul te calmează. Avem nevoie de timp şi pentru noi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu imi plac astea cu morti!!!!...:))

    RăspundețiȘtergere
  6. .."suflete moarte","fetele goale si membrele rigide".............

    RăspundețiȘtergere
  7. Sensul e cât se poate de figurat :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie îmi plac chestiile cu morţi! ;lol; Frumos de tot... şi niţel greţos spre final... E, na, trebuia s-o zic, nu mă înjura!
    P.S. - De ce ai schimbat Header-ul cu Dexter?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai, ţi-or fi plăcând ţie, dar aici repet: NU E VORBA DE AŞA CEVA.
    De înjurat, nu te înjur, măi Răzvane. :)
    Sunt blândă şi bine-crescută, de felul meu.

    Header-ul, păi, ăla l-am ţinut temporar pentru a explica numele blogului, dar era uşor prea încărcat din punct de vedere coloristic, şi nu mă încânta prea tare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place modificarea facuta, pastreaza totusi descrierea ampla si trezeste aceleasi sentimente ca textul original :)
    Iulia spre sfarsit mi se pare atat de apasatoare cartea incat pot sa o citesc cu greu... conteaza mult starea de spirit pe care o am. Daca sunt prea vesela nu e recomandat sa o citesc. Mai am 50 de pagini :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Ştiu că poate fi apăsătoare... Izvorăsc multe sentimente, asta e sigur... :) Eu, când am terminat cartea, am rămas cu gândul la ea vreo 2 sau 3 săptămâni.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!