joi, 12 noiembrie 2009

Drop it like it's hot

E manic Monday la Radio Lynx în studio, în plus, mai e şi amiază.
Toată lumea cască de somn şi vrea acasă. Asta e! Datoria e datorie...
Emisiunea Academia de Gaming stă să înceapă.

Cavalerul Dan Darie, se face frumos pentru transmisiunea în direct.
Îşi lustruieşte bocănceii şi armura.

De ce atâta găteală?

Păi, cum de ce, astăzi e o emisiune specială!
Astăzi, nu se va învârti totul strict în jurul gamingului.
Astăzi, emisiunea va avea ca subiect principal notebook-ul cel nou de la Asus, pe numele lui de cod... K50.
De ce neaparat la Dan în emisiune se va prezenta acest notebook?
Pentru că emisiunea lui e cea mai apropiată de subiect, din întreaga grilă de programe RadioLynx, iar pe Dan nu-l deranjează, pentru că-i băiat de treabă şi flexibil.

Armura lucioasă, coiful pe cap şi...
Iată-l pe eroul nostru în faţa faptului împlinit, cu doar 5... 4... 3... 2... 1... secunde înainte de a intra în direct.



Bună ziua doamnelor şi domnilor, sunt Dan Darie, şi vă prezint emisiunea Academia de Gaming, astăzi la RadioLynx, ca în fiecare zi obositoare de luni.
Astăzi, ce-i drept, am un subiect special de tratat, şi de adus la cunoştinţă domniilor voastre, aşa cum firma Asus ne-a adus nouă la cunoştinţă cum că au scos pe piaţă un nou notebook!
Cei de Asus susţin că modelul K50 e unul special, având un design termal numit IceCool.
La ce te ajută un astfel de design?
E foarte simplu, te ajută să îţi păstreze componentele notebook-ului la racoare, chiar şi după ore întregi de folosire intensă.
Iată, o caracteristică unică între notebook-urile din ziua de azi, Asus K50, menţinând temperatura suportului pentru mâini cu 25% mai redusă faţă de cea medie a corpului uman, chiar şi după mai multe ore de operare.

Dacă până acum, majoritatea notebook-urilor mergeau pe sistemul drop it like it's hot, de tare ce se încălzeau, acum, nu se mai pune problema de aşa ceva.

Dar hai să vă povestesc câte ceva despre tehnologia ce se ascunde în spatele carcasei ce rămâne tot timpul rece.
Asus K50 este echipat cu chipsetul NVIDIA® GeForce® G102M, are o capacitate de 512MB de memorie video dedicată, necesară redării materialelor video cu rezoluţie 1080p HD, editării foto şi video (în sfârşit nu ni se mai blochează Photoshop-ul când ne este lumea mai dragă...) mic cu 30% (8 waţi) faţă de celelalte procesoare grafice dedicate, destinate notebook-urilor. Implicit, acest model ASUS K50 va putea funcţiona şi mai mult timp folosind bateria.
Şi, fiindcă tot intră in sfera mea de activitate, şi a emisiunii mele, vă mai zic că acest minunat Asus, încorporează ATI Mobility Radeon™ HD4570, GPU-ul fiind pregătit să ruleze cele mai noi jocuri 3D, pe o memorie GDDR5.
Astea fiind spuse, sunt foarte curios ce parere aveţi voi de această nouă invenţie de la Asus, aşa că, vă aştept cu telefoane la redacţie în următoarele minute.
Observ că sună deja telefonul... avem pe cineva în direct, bună ziua, sunteţi la RadioLynx, cum vă numiţi şi de unde ne sunaţi?

-Alooo? Prefectura?
-Nu doamnă, aţi sunat la RadioLynx...
-Domnule prefect, dumneavoastră sunteţi?
-Doamnă, nu sunt domnul prefect, numele meu este Dan Darie, de la emisiunea Academia de Gaming...
-Aşa, şi eu cum am ajuns să vorbesc cu dumneata? Eu vreau cu domnul prefect!
-Nu ştiu doamnă cum, probabil aţi încurcat numerele de telefon. Noi suntem de la o emisiune radio în direct, şi aşteptăm telefoane de la ascultătorii noştrii, ca să aflăm şi părerile lor în legătură cu subiectul de astăzi, notebook-ul Asus K50.
-Notebook, zici?
-Da doamnă, un notebook extra performant, ce nu se încălzeşte, după o foarte lungă utilizare, ca cele apărute până în prezent pe piaţa de IT&C.
-Am şi eu un notebook, mi l-a adus băiatul meu din Spania, anul trecut.
-Doamnă, cu cine am plăcerea să vorbesc?... că nu mi-aţi spus.
-Cu Leana Ciobanu, dar prietenii îmi spun ţaţa Leana.
-Încântat doamna Ciobanu.
-..nţ! nţ! Ţaţa Leana, tinere, ţaţa Leana... vorbeşte-mi la per-tu.
-...Ţaţa Leana, înţeleg că băiatul ţi-a adus notebook-ul din Spania, dar... îl foloseşti?
-Ce vorbeşti? Dar ce crezi? Că eu nu ştiu să mă joc pe aşa ceva? Ei drăcie, ce crezi că dacă sunt babă, gata, la groapă cu mine? Să ştii că ştiu să intru pe mess, pe Facebook, am cont chiar şi pe aman2, câteodată mai scriu poezii pe agonia, şi m-au făcut acolo admin...
-Dar nu am vrut să insinuez nimic că ai fi babă, ţaţă Leană...
-Aşa!
-Bun, ţaţă Leană, dacă doreşti să rămâi în direct, aş dori să îţi adresez câteva întrebări, în legatură cu subiectul de astăzi.
-Shoot!
-Spui că ai notebook, este cumva un Asus?
-Aaaa... nuuuu, e Toshica.
-Dar cu încălzirea... cum stă? În condiţiile în care stai mult pe mess, sau pe Facebook?
-Binişor, tinere, binişor. Călduţ tot timpul. E bine. Sunt mulţumită, să zicem. Ştii, anul trecut, când mi l-a adus băiatul meu din Spania, văzând că se incălzeşte tot timpul, am zis, gata... notebook-ul meu nu e bun, are febră, e răcit, şi i-am zis băiatului meu să-l ducă de unde l-a adus că asta e bătaie de joc. Dar băiatul meu m-a liniştit imediat, spunându-mi că aşa se încălzesc ele toate. Fiind mult mai liniştită, cu timpul am început să mă obişnuiesc cu el, aşa călduţ cum e, şi chiar să-mi placă, mai ales când am observat, astă iarnă că butonându-l, nu îmi mai îngheaţă degetele. Cu timpul, am mai observat că, dacă inchideam căldura de la calorifer, şi lăsam notebook-ul deschis, se încălzea în toată casa. Aşa că, mi-am debranşat caloriferele! Aş avea totuşi o problemă cu el, acum e aşa de cald în casă, că nici frigiderul nu mai face faţă, şi mi se strică toată mâncarea. Dar, trăiesc si cu asta, pentru că merg des la supermarket şi mă aprovizionez cu pungi de chipsuri şi conserve.
*(Nota povestitorului: iată că totul pe lumea asta se leagă, notebook-urilor călduroase duc la o alimentaţie nesănătoasă, ulterior la boli)
-Se pare că ai nevoie de o schimbare, ţaţă Leană. Notebook-ul de la Asus nu se încălzeşte, în concluzie, nu vi se va mai strica mâncarea, dacă îl achiziţionaţi!
-Da, şi eu ce fac cu încălzirea apartamentului, tinere? Nu ţi-am zis că m-am debranşat? Crezi că eu am bani şi de notebook de ăista şi de centrală?
-Ce nu ştii ţaţă Leană, este că notebook-ul de la Asus e destul de ieftin în raport cu performanţele lui. Aşa că, nu cred că îţi va afecta bugetul. Costă doar 1.874,42 RON!
-Şi... chiar atât de racoros e?
-Pe testate!
-Cred că am să îmi iau şi eu aşa ceva. Dacă zici că e atât de rece, îmi scot frigiderul din priză şi-mi pun toată mâncarea pe lângă el. Dar unde îl găsesc de cumpărat?
-La PCGarage pe site!
-Auzi tinere, ... totuşi nu ştii care e numărul de la Prefectură?
-Cred că e în Pagini Aurii. La reverdere ţaţa Leana!
-Să fii sănătos, mamă.

Dragii mei, Academia de Gaming se încheie aici.
Ne auzim săptămâna viitoare!




Articol scris pentru concursul SuperBlog 2009, proba 22, ASUS, organizat de PCNews.


P.S. Caricatură şi manipulare digitală: Iulia Diana Mihai - am încercat cât am putut mai bine să reconstitui sub formă de caricatură studioul RadioLynx.

14 comentarii:

  1. Hehehe, ce m-am mai amuzat!
    Da, e super ideea ta, bravo!
    Felicitari pentru articol si succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte moderna Tata Leana! ;))

    Frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. titlu ma atras, mergea si "drop it like it's cold" :) bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru Asus nu exista limite...nici macar minus si plus infinit...la fel nici pentru moderatorul emisiunii

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai, nu zice asta, ca deja am niste emotii ca l-am inclus in povestioara, iar sa nu ai limite mai poate insemna si sa poti da cu o sticla in cap cuiva, ca te-a bagat intr-un articol. haha

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă titlul face toți banii... articolul este neprețuit! Foarte tare!Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte misto! felicitari pentru articol si multumesc pentru aprecieri, mi-ai inveselit seara. Uite asa ma simt si eu vedet :)

    PS: cat despre partea cu sticla, nu te teme. Sunt un om civilizat: dau cu toporul. Daca nu ma crezi, uite

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti multumesc si eu pentru aprecieri, Dan, si pentru amabilitatea de a ma lasa sa te folosesc ca personaj :D

    RăspundețiȘtergere
  9. La naiba, bucurestenii have all the fun...

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!