duminică, 15 noiembrie 2009

Laptop pitic

Nu am de gând să complic lucrurile mai tare decât sunt ele deja complicate de alţii.

M-a întrebat cineva, ce laptop mi-aş alege de pe site-ul Azerty, dacă ar fi să-mi cumpăr unul.

Ipotetic sau nu, am să răspund.

Decizia e grea.
Pentru că, mereu o să se găsească câte unul să laude un anumit model de laptop, sau să-l discrediteze pe altul.

Oamenii sunt diferiţi, la fel ca şi aşteptările lor de la anumite gadgeturi.

Bineinţeles, aş putea oricând să împrumut modul de gândire a celorlalţi, şi să spun de ce nu-mi place mie/îmi place Toshiba, Asus, Sony, Acer, etc.

Dar, ar fi cu adevărat parerea mea, aceasta?

Atât timp cât n-am apucat să testez decât câteva din aceste modele (iar când spun câteva, mă refer chiar la foarte puţine!), şi niciodată suficient de mult timp încât să îmi fac o parere concretă, nu cred că sunt avizată să fac din ceea ce cred eu literă de lege.

Nu sunt specialist IT, însă cunosc destule lucruri despre acest subiect încât să mă pot descurca singură când vine vorba de înlocuirea unei componente în P.C., sau instalarea unui Windows sau cine-ştie-ce variantă de Linux.

În concluzie, alegerea mea de pe site-ul Azerty, ar fi firma Asus, pentru că, de când particip la SuperBlog 2009, am avut destule ocazii să le studiez produsele en-detail, şi am fost mulţumită de ceea ce am văzut.
În concluzie, cred că am ajuns să ştiu destul de multe despre ei, şi despre laptopurile lor, ca să îi pot alege cu încredere.

Dacă îmi vor înşela încrederea, îi voi trage de urechi personal, de la şeful cel mare, la femeia de servici.
Si nu glumesc! Beware! Se apropie festivitatea de premiere de la Superblog!

Buuun, ce-aş alege?
Pai, să vă povestesc despre mine, ca să-mi întelegeţi alegerile.

Am un desktop de care sunt destul de mulţumită (avem o relaţie specială - ne iubim!), făcut de mine din tot felul de componente pe care, de-a lungul timpului le-am considerat numai bune pentru mine şi pentru el (Îl cheamă MUMU).
I-ar mai trebui lui nişte RAM, dar ăsta e un amănunt minor şi foarte uşor de rezolvat.

În concluzie, nu aş schimba desktopul pe un laptop, prin simplul fapt că un laptop e foarte greu de "operat" prin interior.
Nu suportă "transplanturi", decât în cazuri extreme, iar "transplanturile" sunt mai costisitoare decât în cazul desktopului.

Totuşi, uneori, în călătorie, seara când mi-e prea bine în pat ca să stau la birou şi să tastez, eventual la facultate, se simte nevoia de ceva portabil!

În momentele alea, chiar mi-aş dori un laptop doar al meu.

Pentru că sunt o fiinţă umblătoare (nu deţin autoturism - aşa ca la chestionarele de matrimoniale), laptopul pe care mi l-aş cumpăra ar trebui să fie unul mic, care să nu-mi îngreuneze geanta deja plină cu tot felul de hârţogărie, camera foto, hdd extern, şi alte prostii.

Şi, pentru că am zis că aleg Asus, o să fie acest Laptop Asus (click).



Din review-ul prezentat pe site-ul Azerty, Asus Eee PC 1101HA-BLK033X Seashell, ar fi alegerea potrivită pentru mine.

Într-adevăr, m-aţi putea întreba de ce neaparat acesta, când există laptopuri cu mai mult de 160GB, si 1024MB, relativ la acelaşi preţ, variind între 1.600 lei si 1.700 lei. şi tot de la Asus (Cel ales de mine costând la Azerty 1.659,58 lei).

Simplu, pentru că are o diagonală mică, de 11,6 inch, şi o greutate de aproximativ 1.38kg., ceea ce îl face foarte uşor de transportat.
De un spaţiu mai mare de 160GB nu cred că am nevoie, având în vedere că am şi desktopul acasă, iar RAM-ii sunt mai mult decât suficienţi pentru a rula aplicaţii ca Word, PowerPoint, Sony Vegas, VLC, sau pentru navigare internet (pentru că toate celelalte le voi face cu siguranţă acasă, în linişte). Autonomia bateriei este de 9,5 ore, în concluzie, este numai bun pentru călătorii.
În plus, chiar am auzit lucruri bune despre procesoare de tip Intel Atom.

Iată că, acest laptop se pliază necesitaţilor mele.


Articol realizat pentru concursul SuperBlog2009, proba 26, Azerty, organizat de PCNews.

8 comentarii:

  1. Clar, explicit, bine argumentat, simplu si direct. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da... Foarte explicit! :D

    Imi place ca ai raspuns si intrebarii: "De ce nu celelalte?"

    In alta ordine de idei cred ca toti vom alege ASUS si nu doar pentru ca este sponsor la SuperBlog, ci pentru ca, din punctul meu de vedere, chiar merita ales!

    Felicitari si bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Teodora Andreea, multumesc.

    @e-Lari, multumesc si tie, cu precizarea ca nu am ales Asus pentru ca e sponsor.
    Am ales Asus, pentru cam ajuns sa cunosc foarte multe despre ei, si mi-a placut ce am apucat sa cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Extraordinar... am ghicit in stele ca despre Asus asta ar trebui sa scriu :) Acum, la o zi dupa postarea mea, apare proba cu SeaShell!:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Atat mi-ai deschis ochii incat imi doresc sa-mi schimb craptopul care-l am acum...nu am sa zic ce are in interior sau ce brand e, dar am sa spun atat...e maricel si destul de greu(2.7kg), imi fac treaba dar te frige, si cand zic te frige - ma refer la supra incalzirea lui pana cand si pe masa(nu pe patura sau pe picioarele mele). Cred ca imi trebuie si mie ceva care sa ma tina bateria, avand in vedere ca al meu tine maxim 1ora:)) Foarte bine structurata chestia scrisa, atat de bine incat sa-mi starneasca curiozitatea de a cumpara Asus-ul. Un articol frumos;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow, Lu, ai zis-o mai bine decat mine :D

    RăspundețiȘtergere
  7. dupa acest concurs, pe buzele tuturor marca cea mai vizibila este Asus

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu ocazia asta, bagam si sectiunea de surdo-muti :D

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!