duminică, 15 noiembrie 2009

Ţaţa Leana devine extravagantă

Cosminel are planuri mari.

O asemenea ocazie nu are cum să-i scape printre degete.
Toată viaţa lui a aşteptat să apară din neant o rudă îndepartată, bogată, care să moara repede şi să-i lase lui toată averea.

Aceasta era ocazia perfectă!

Tocmai aflase ca mătuşa lui, ţaţa Leana, câştigase pot-ul cel mare la 6/49, aşa că se hotârî să se reîmprietenească cu bătrâna.
Până la urma, câte mătuşele are el?
Familia trebuie să fie pe primul loc. Aşa îl învăţase mamica lui, când era doar un ţânc.

Din acea zi, Cosminel fu nelipsit din casa (cea nouă a) ţaţei Leana, având mereu grijă să îi facă micile comisioane bătrânei, având instinctele legate de clopoţelul cu sunet cristalin al ţaţei Leana.

De când cu caştigul, ţaţa Leana îşi descoperise latură excentrică.
Lucru pe care îl obosea pe Cosminel până peste puteri.

Vorba aia, nu e lucru uşor, să faci toată ziua cursuri de bunji jumping, yoga, tenis de câmp, fitness de dimineaţă şi până seară, cu tuşa Leana, doar pentru că aceasta nu suporta ideea de a merge singură la toate şedinţele astea extravagante.

*Să fie secretul nostru, dar ţaţa Leana e agorafobă şi are nevoie de un pilon de susţinere - moral, cĂ fizic încă o duce bine.

Când îl apucau dracii, Cosminel îşi repeta în minte:
"Ce nu fac eu pentru casă... fii tu fericită, ţaţă Leană!"

Cu toate astea, puterile lui Cosminel se stingeau încet dar sigur.
Programul lui zilnic devenea din ce încărcat şi mai anost.
Toată ziua pe coclauri, seara având grijă ca batrană să aibă tot confortul din lume: îi pregătea cina, o băiţă de seară, încălzirea prosopelului pe calorifer şi împufoşarea papuceilor.

Casă... casă... dar, în ritmul ăsta ar fi murit înaintea ţaţei Leana, şi ar fi ratat orice moştenire.

Tolănit pe fotoliu, aşteptând-o pe bătrână să-şi termine băiţa, butona plictisit telecomanda televizorului cu plasmă. Dar, cum ţaţa Leana era o femeie cu idei fixe, pe orice post ai fi butonat, tot de BABA TV dădeai...(îl setase aşa ca nu cumva să uite unde e).



Deşi în primă instanţă, a început să bolborosească, neconvenindu-i ideile trunchiate ale femeii de a pune aceaşi televiziune pe toate canalele, BABA TV avea să îi schimbe viaţa şi soarta zilelor ce vor avea să vină.
De ce? Pentru că, pe BABA TV, tocmai se făcea reclama Consolei Nintendo Wii:

"Consola Nintendo Wii! Cum ar fi să joci tenis... sau bowling... sau să tragi cu arcul... sau să faci yoga în sufragerie?"

Această consolă futuristă de la Nintendo era exact ce îi trebuia ţaţei Leana pentru a face toate nebuniile pe care simţea nevoia să le facă, fără să-l mai chinuie atât de tare pe săracul Cosminel-â.

Până la urmă, Nintendo aştia trebuie să fie buni de ceva, îşi aminteşte el de când era copil că îi adusese Moş Crăciun un Game Boy Advance, şi ce fericit mai era atunci...
Apoi, se ştie faptul că la bătrâneţe dai în mintea copiilor, iar ţaţa Leana, era cel mai bun exemplu că acest lucru e adevărat...

Astfel, ziua următoare, Cosminel se trezi dis de dimineaţă să îi cumpere ţaţei Leana o consolă Nintendo Wii.
Ca să fie sigur ca nu va mai ieşi niciodată să practice sporturi extreme cu bătrâna cea extravagantă, îi achiziţionă ambele pachete Wii Sports Resorts şi Wii Fit Plus.

Din ziua aceea, toată lumea e fericită.

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2009, proba TNT, nr. 24, organizat de PCNews.

3 comentarii:

Give ya best shot!