miercuri, 4 noiembrie 2009

ASUS ARIES

Draga Jurnalule,

Suntem in data de 04 Noiembrie 2029.

Au trecut fix 20 ani de cand am inceput sa scriu aici...
In fiecare zi, timp de 20 ani, asa cum bine stii, am scris fiecare eveniment care mi-a framantat mintea si sufletul.
Astazi, pentru ca tu, jurnalule, implinesti 20 ani, iti spun la multi ani. Parca ieri scriam prima fila, iar astazi, deja nu mai am nevoie de file, iar unii nu mai au nevoie nici macar de scris.
Cateodata cred ca sunt unul dintre ultimii mohicani care inca se mai obosesc sa mai scrie ceva. Toti folosesc jurnalele vocale, amprente vocale, e o nebunie, pe care eu, de cele mai multe ori, nici macar nu o inteleg.
Nimeni nu mai scrie, nimeni nu mai stie ce e aia gramatica.
Inca din 2009, se putea prevedea ca la astfel de lucruri se va ajunge. Pe vremea aia, lumea deja incepea sa foloseasca asa zisul limbaj de messenger. Cu timpul, lumea a devenit atat de comoda, incat s-a ajuns aici, unde nimeni nu mai stie sa scrie. Ce sa mai zic de literatura, cuvantul e deja arhaism.

Acum 20 ani, tot ce visam era tehnologie. Daca as putea sa ma intorc in timp, as profita mai mult de natura si de tot ce ma inconjoara, pentru ca atunci, inca aveam unde si cand sa fac asta. Astazi, totul e atat de tehnologizat, incat viata a devenit un chin tehnologic de-a dreptul.
Nimic nu mai e palpabil acum.
Nu mai exista de mult tastaturi de plastic, nu mai exista monitoare TFT. Nu mai exista nici macar unitati centrale, laptopuri, palmtopuri... nimic.
Acum exista tastaturi laser, monitoare laser, s.a.m.d.
Totul apare si dispare atunci cand ai tu chef. Bineinteles, acum ne descurcam mult mai bine cu spatiul. Nu ne mai inghesuim de o multime de cabluri si carcase inutile. In concluzie, lumea in care traiesc e de-o potriva o lume buna, cat este una rea.



De departe inventia secolului este cea de la Asus.
Asus fiind, probabil una din putinele firme IT ce au rezistat de-a lungul vremii. 40 ani, e o viata de om, pana la urma.

Am avut astazi ocazia sa merg la inaugurarea noilor computere Asus, si, vreau sa iti zic, draga jurnalule, ca am ramas de-a dreptul fascinata de prezentarea lui Asus Aries.

Fiind oarecum nelamurita in legatura cu numele ce l-au ales cei de la Asus pentru noul lor prototip de calculator, am decis sa intreb pe cineva autorizat, despre ce e vorba de fapt.
Raspunsul mi-a intarit convingerea ca cei de la Asus sunt cu adevarat profesionisti.

Aries e numele urmatoarei decade a omenirii ce va incepe in 2150, si va revolutiona absolut totul (cel putin asta spun astrologia si cei ce se folosesc de ea prentru a face previziuni).



Astfel, Asus Aries, vine in intampinarea acestei decade si vrea sa scoata in evidenta tehnologia avansata, ce are sa vina peste noi mult mai devreme de aceasta data.


De isi merita Asus Aries numele?
Pentru ca este sub forma de chip implantat in creierul uman, si functioneaza ca si supliment memoriei de stocare si rapiditatii cu care creierul uman poate procesa.

Un alt lucru extraordinar la acest Aries, este faptul (exceptand informatia de mai sus, potrivit careia vine ca si un supliment la creierul uman), spatiul de stocare e nelimitat, si tot nelimitata e si memoria RAM, Asus renuntand la notiunile de TB, PB... etc, gasind solutia optima pentru a rezolva problema de cantitate, introducand notiunea de INFINIT.

Procesorul, este si el unul menit sa revolutioneze anul 2029, avand un numar infinit de nuclee, de asemenea.


Infinitul este chiar parte din logoul Aries.

Transferul de date se face printr-un sistem blutooth n.x. compatibil cu aproape orice alt sistem.

Partea cu adevarat frumoasa la acest computer, este faptul ca toate comenzile, sunt facute cu ajutorul gandurilor, Aries reusind sa se conecteze in timp record si real la creierul nostru.

Pentru a urmari filmele, de exemplu, sau un album de fotografii de familie, e suficient sa inchidem ochii, iar interiorul pleoapelor noastre vor deveni monitoare.

Aries reuseste sa puna in practica ceea ce eu cred cu tarie de foarte multa vreme, si anume ca, acolo unde e imaginatie, lumea inceteaza sa mai aiba bariere.

Bineinteles, acelasi Aries, ii va face pe cei lipsiti de imaginatie sa intampine probleme in utilizarea lui corespunzatoare.

Un astfel de computer, chiar merita toti banii din lume.

Asa ca, draga Jurnalule, pana data viitoare, eu iti urez noapte buna, si inca odata, la multi ani, pentru cei 20 ani ai tai!


Articol scris pentru concursul Superblog2009, organizat de PcNews, proba 17 Asus
.

TEXT SI MANIPULARE FOTOGRAFICA: IULIA DIANA MIHAI

7 comentarii:

  1. Nici nu m-as mira sa arate asa un ASUS peste 20 de ani...esti imaginativa!

    RăspundețiȘtergere
  2. FELICIA, daca nu va exista asa ceva in 2029, candva (si nu too far in time) tot va exista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare doar eu am vazut doua trompe uterine si un uter in poza aia neagra? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha, Mihai, fiecare cu imaginatia lui :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu una n-am facut decat sa combin semnul zodiei Berbec (Aries), cu semnul infinitului si cu sigla Asus ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Asus e un quality brand
    Pe mine m-a cucerit ca si client
    Calitatea cea mai buna
    La Asus e pe bune, nu-i minciuna.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!