joi, 21 octombrie 2010

Sechestru pe imaginaţia mea

Nu am putut înţelege niciodată de ce lucrurile nu pot si simple... Dar, pur şi simplu simple! Din toate punctele de vedere... Poate că şi factorul complicaţie îşi are farmecul lui, dar, cu siguranţă lucrurile astea odată duse în sfera exageratului pot crea complicaţii majore cum n-a mai văzut Parisul.

Mai de mult vă prezentam filmul The invention of lying. Mulţi l-aţi văzut, mulţi l-aţi pus pe listă, alţii nici n-aţi auzit de el... Ideea e că uneori chiar mi-aş dori ca unele lucruri de prin filmul ăla chiar să se întâmple şi în viaţa de zi cu zi. Şi nu, nu mă refer musai la ideea de minciună, ci la puterea de a spune nişte adevăruri atunci când trebuiesc spuse. Fără ocolişuri, fără denaturări, de dragul unor persoane sau ale unor situaţii. Nu, uite-aşa, adevărul gol goluţ.

Vă spun cu mâna pe inimă că la mine mereu a fost ce-i în guşă-i şi-n căpuşă. Aşa sunt, aşa mi se pare corect, aşa e the way to be. Nu ocolesc adevărul pentru că, dacă îl ocoleşti tu, tot nu scapi, adevărul are radar bun şi te prinde la cotitură cât îi zice ,,minciună". Asta am ştiut-o dintotdeauna. Şi, la naiba, că, de fiecare dată când am încercat să fiu ,,umană" şi să spun şi eu câte una mică, pac, de fiecare dată am fost prinsă, ori că mă dădeam singură (intenţionat sau nu) de gol, ori că mă pufnea râsul. Tocmai de aia am decis! Dacă nu mă descurc la minciunelele mici, la alea gogonate chiar n-am nicio şansă. Plus că, spunând adevărul am sufletul al naibii de împăcat. Call me stupid, asta e!

Ei, în condiţiile astea, de ce nu poate fi toată lumea aşa? Dacă îmi spune şi mie cineva care e treaba cu fitilele şi cu minciunelele spuse de dragul de a face rău cuiva ce nu a avut tangenţă cu tine niciodată... clar îi dau un premiu! Şi da, sunt supărată... şi da, scriu pe blog. Se poartă, oricum... Ce importanţă mai are daca îngroş rândurile celor ce se plâng online, când sunt deja atâţia care o fac...

Să revin, de ce se fitileşte? Pentru ce? Stai liniştit în papucii tăi, în capotul tău, în pijamalele tale... şi brusc se întâmplă! Afli că ,,nu ştiu ce ai făcut". Când nene? În somn? Poate sufăr de DID (Double identity disorder) şi nu ştiam eu...!? În cazul ăsta, clar dacă vedeţi mood swings pe blog, să ştiţi că nu sunt eu... Clar nu... e cealaltă personalitate a mea ce pune stăpânire pe mine încet, dar sigur.
Ei, şi celei de-a doua personalitaţi îi cam place să facă bungee jumping şi să mănânce gem de prune. Na... de aici şi neînţelegerea dintre noi. Nu de alta, dar eu nu mă împac cu gemul de prune şi mai am şi rău de înălţime.

Şi ce se întâmplă când toate fitilele astea se leagă de ceea ce iubeşti tu cel mai mult? Ce se întâmplă atunci? Şi ce se întâmplă atunci când credibilitatea ta din capot şi papuci pufoşi e 0, deşi, tot ce ai făcut tu în ziua respectivă a fost să dormi ca ursoaica în pădure, că vorba aia... plouă, urât afară, de numărat iar aceaşi bani nu se cade, iar copii nu fac că nu vreau.
So? Vorba englezului... what then, mate?

Se pune sechestru pe imaginaţia mea... se gândeşte pentru mine, mi se scrie viaţa, se fac romane. Iar eu ce fac cât lumea lucrează? Stau şi dorm în papucii mei pufoşi? Nu ştiu de ce mai e nevoie de mine în viaţa mea, văd că unii se descurcă şi fără mine să mi-o guverneze, să inventeze ce-am mai făcut eu în ultima vreme.

Mâine aflu că de fapt mă numesc Obama şi sunt mama preşedintelui american. Mi-aş dori doar atât, ca data viitoare când se mai scrie o pagină din cartea de ficţiune ,,Ce mai fitilim azi despre Iulia" să mă anunţe şi pe mine cineva şi să-mi dea un exemplar...  Că... aşa-i frumos.

Niciodată nu m-a interesat ce bârfeşte X sau Y, serios că nu, dar în momentul în care totul ajunge să afecteze persoana pentru care aş solidariza cu cealaltă personalitate şi aş face chiar şi bungee jumping, atunci mă enervez urât.

Pentru tine, love, pentru că-ţi place mult!

14 comentarii:

  1. Super melodia :)

    Nu intotdeauna fitilele sunt adevarate sau merita sa le acordam atentie. Totusi, daca se leaga de ceea ce iubim mai mult cred ca in primul rand trebuie sa ne bazam pe ceea ce simtim, indiferent de ce se spune, ce sebarfeste, etc..

    In rest sunt de acord cu tine :) Pentru zile fara batai de cap, minciuni si lucruri care ne consuma degeaba, cel mai bine este sa evitam sa devenim tinta cuiva sau sa avem noi astfel de tinte pe care sa le tot criticam. In fond, roata se intoarce mult prea usor :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra,
    Stii, degeaba nu le dam noi atentie, daca ne dau ele noua... Cum spuneam, e suficient sa stai linistit in casa ta, si brusc sa auzi ca nu stiu ce s-a intamplat...

    Da, cel mai bine e sa evitam, sa nu intram in conflicte, dar atunci cand ele se leaga de noi, fara ca noi sa avem vreo vina, atunci mai apara-te, daca poti...

    Iar, daca totul e legat de persoana pe care o iubesti... uragan :)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Dacă îmi spune şi mie cineva care e treaba cu fitilele şi cu minciunelele spuse de dragul de a face rău cuiva ce nu a avut tangenţă cu tine niciodată... clar îi dau un premiu!"

    Fitilele au fost şi vor mai fi, fiindcă unii au o plăcere teribilă atunci când simt că pot face rău altora...

    Dar viaţa merge înainte, cu sau fără ei...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristian,
    Da, asa e... sunt si vor mai fi... si multi vor mai avea de patimit dupa urma lor...
    Viata merge mai departe, ce-i drept, dar e important si cum merge mai departe... Nu de alta, dar, cand ajungem sa ne multumim cu ,,doar o viata care merge inainte"... nu e tocmai ok.
    De preferat ar fi sa mearga viata mai departe fara ei.
    Si mai e o chestie, cand situatia nu implica persoane pe care le iubesti, poate esti capabil sa zici ca viata merge mai departe... dar asa, nu prea are cum, cel putin nu fara o rezolvare a situatiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am văzut filmul respectiv și am apreciat cam aceleași lucruri ca și tine. Dar ai văzut că până și în lumea aia perfectă se găsește cineva care să încalce regulile. La noi e pe dos, parcă totul e o minciună și se mai găsește din când în când câte un „defect” care să fie sincer.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mino,
    Pai, problema nu e la ,,defectul" care face totul pe dos... ci la cei ce nu lasa defectul in pace, dandu-i lumea peste cap. Treburile alea n-ar trebui sa se intample! Toata lumea ar trebui sa-si vada de treaba ei, iar unii ar trebui sa priceapa ca, odata ce sunt exclusi din viata cuiva, asta nu ,,include" dreptul de a te baga... de a baga intrigi, de a face pe nebunul dupa bunul plac...

    RăspundețiȘtergere
  7. Orice am face, suntem tinte ale unor barfe la un moment dat. Eu incerc sa nu le las sa ma afecteze. E dureros insa cand ii afecteaza pe cei dragi, dar eu cred ca o barfa e o barfa si noi tb sa invatam sa nu ii acordam importanta. Si eu sunt pe principiul "ce-i in gusa si-n capusa", dar oamenii nu apreciaza intotdeauna asta.
    Nu pune pret pe ce zic "oamenii de bine", cei care te iubesc vor sti sa discearna:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Deși nu prea îmi stă în obicei să recit poezii fetelor (poate c-ar trebui să încep :D ), totuși undeva sub header-ul tău stau niște cuvinte ce sună cunoscut, și se aplică perfect în situația de față:

    Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi și nouă toate;
    Ce e rău și ce e bine
    Tu te-ntreabă și socoate;
    Nu spera și nu ai teamă,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamnă, de te cheamă,
    Tu rămâi la toate rece.

    Să ne trăiești nene Eminescu!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sfantu Simon,
    Pai, da, sa traiasca Eminescu, nu zic nu... si da, uite ca acum imi amintesc ce scriam eu in alte dispozitii pe la header... Cu toate astea, am zis ca sufar de DID, in consecinta, azi aleg sa ignor. Personalitatea de azi nu citeste header-e.
    Astept cu nerabdare un alt mood swing.

    RăspundețiȘtergere
  10. Laura,
    Pai, asa imi place si mie sa cred, ca cei care te iubesc nu se lasa influentati si ca pana la urma realizeaza ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da', de zile mai bune, n-aţi auzit? Să aveţi, de mâine-ncolo, numa' de-alea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Zamfir,
    Să te audă cine trebuie să te-audă :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!