sâmbătă, 9 octombrie 2010

Să mă mut, să nu mă mut...? Mă mut!

De data asta am să las poveştile de-o parte şi am să intru direct în pâine. Nu de alta, dar sunt de suficient timp în blogosferă pentru a şti cum stau lucrurile pe aici, din multe puncte de vedere, şi aş şti să dau sfaturi preţioase multora.
 Blogul actual, pot spune cu mâna pe inimă că îl am de doi ani, iar în doi ani a crescut suficient, deşi, zic eu că ar fi fost loc şi de mai mult.
Deşi iniţial făcut pentru a fi un blog de fotografie, n-am putut eu să mă abţin şi am început să-mi dau cu părerea, şi bine am făcut! Cam de aici şi denumirea de Omlette du Fromage... (presupun că se înţelege de la sine de ce... şi că nu mai e nevoie de explicaţii suplimentare)

Dar, nu despre specificul blogului meu vreau să vă vorbesc. Ci despre faptul că, cel puţin momentan, este găzduit pe o platformă gratuită ataşată Google, şi anume, aşa cum se vede în URL: Blogger.
Sinceră să fiu, treaba asta cu inexistenţa unui domeniu .ro, personalizat după chipul şi asemănarea mea, nu m-a deranjat până de curând.

Ce schimbare s-a produs între timp? E simplu. Am început să scriu intens advertoriale plătite (destul de binişor, aş zice)!
Ei, toate bune şi frumoase, oamenilor le plăcea cum scriu, mă contactau, îmi propuneau proiecte... asta până când începe să mi se spună că aş putea să fiu plătită mult mai bine dacă aş avea, de exemplu un numelemeu.ro.

Am întrebat de ce... cu ce deranjează platforma Blogger, iar răspunsul nu a întârziat să apară.
Un domeniu personalizat inspiră încredere, profesionalism. Un blog pe o platformă gratuită poate să-şi facă oricine.
Bun, că nu e literă de lege că dacă ai un domeniu plătit, musai eşti şi un blogăr de nota 10. Dar, în cazul în care eşti un blogăr de nota 10, şi mai ai şi un domeniu plătit, cerul este limita! Mai ales dacă vrei să-ţi şi câştigi ceva bănuţi cu blogul personal.
Cum am spus, oamenii devin reticenţi când se izbesc de platforme gratuite.

Acum, hai să fim serioşi, că ăsta nu e musai singura chestie faină.
Dacă ar fi să mai menţionez din avantajele unui domeniu plătit, cu siguranţă nu aş uita să zic de asistenţa acordată de cei a căror servicii de inregistrare domenii ai ales să le foloseşti. În consecinţă, poţi să fii sigur că în orice clipă, blogul tău este monitorizat şi că nu există problema de a dispărea fără urmă într-o bună zi, aşa cum s-au mai întâmplat cazuri, când vine vorba de platformele gratuite. Plus că oamenii pun la dispoziţie posibilitatea de a-ţi configura adrese de e-mail foarte profi cu eu @ numelemeu.ro (de exemplu...).
Şiii, să nu uit să menţionez că, în momentul în care mă voi decide să mă mut, am siguranţa că, dacă voi vrea, îmi pot importa arhiva vechiului blog, aşa că, şi problema aceasta este rezolvată!

Zic că preţul unui .ro nu ar fi chiar atât de mare, în comparaţie cu ceea ce-ţi oferă: profesionalism, siguranţă... o imagine mult mai faină! ...

Şi da, mă gândesc serios să-mi mut blogul, să îi dau o altă imagine, una mult mai profi, în tandem cu ceea ce-mi doresc.
Iar, acum că am început să mai prind cum stă treaba cu SEO, zic că nu mi-ar fi foarte greu să-mi urc noul blog la acelaşi pagerank 4, aşa cum este cel din faţa ochilor voştri, sau să-l popularizez pe Google. Metode există, trebuie doar să ne ducă mintea să le folosim... şi, musai, să le folosim bine!


Pentru Superblog 2010,
Iulia Mihai

20 de comentarii:

  1. noi iti tinem pumnii stransi, iar daca o sa ne stea in puteri, nu o sa ezitam sa te ajutam!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-a parut groaznic de rau de blogul de pe blogspot atunci cand am facut mutarea. Probabil n-o faceam daca nu as fi castigat domeniul si hostingul. Intr-un fel inima o sa-ti ramana tot aici chiar daca o sa ai de 2 ori mai mult succes pe domeniul propriu, chiar daca o sa castigi de 2 ori mai bine si o sa arate mai profi. Eu cand m-am mutat, aveam blogul de 2 ani si vreo 4 luni, dar abia de cateva luni incepusem sa scriu intens. Ma gandesc ca tie o sa-ti fie cu atat mai greu cu cat ti-a fost aproape pentru o perioada atat de lunga.
    Dar fa mutarea. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vlad,
    Pai, am mai avut cateva tentative de ma uschi pe .ro, dar, le-am abandonat. Acum cam regret. Nu de alta, dar mi s-au scos ochii cum ca ,,uite ce bani primeai daca era .ro, dar, cum esti pe gratuit, nu primesti decat atat". Ce sa le mai zici? Au si ei dreptatea lor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eheee..., habar n-am despre ce vorbesti, dar fa asa cum e mai bine financiar. Doar asta conteaza destul. Plus ca e mai profi, cum zici. Succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu inteleg ce te-a retinut pana acum... Mult succes pe mai departe. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia,

    Important este să-ți fie bine!!ceea ce îți doresc, din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  7. QED,
    Multumesc! Daca ma hotarasc, clar va fi pentru partea financiara! :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Nice,
    Nici eu nu stiu exact, poate dragostea de blogspot :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Apoi nu stiu, daca nu-mi pica din cer drept cado vreun .ro sau .com (caz in care complezenta m-ar constrange) nu-s tentat sa ma mut. Daca vroiam sa fac e chestie profi incepeam cu un .ro sau .com dar asa e un fel de-a fi. Daca iese si-un ban de benzina e ok daca nu cersesc la Boc.

    Spor si de amu-nainte orice-ai face ca te urmarim oricum.
    Muaaaaahhhhhh!

    RăspundețiȘtergere
  10. hmm..eu mi-am luat domeniu.com si am ramas pe platforma blogspot...acum cand stiu mai multe despre cu ce se mananca treaba asta numita blog ma gandesc ca mai bine ar fi functionat pe wordpress...mai am de invatat inca asa ca pana atunci mai raman...bafta in continuare:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ciprian Draghici,
    Aww... asta e flatant :D Pai, de aia si titlul, dar pana la sfarsitul Superblogului, mai am timp de gandire!
    Muahh back!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihai Likar,
    Acum, posibil sa fiu eu subiectiva, dar eu ador blogspotul... Poate m-oi fi obisnuit cu el, nu stiu... ideea e ca, imi place. M-am transferat, la un anume moment pe wordpress si am scuipat de trei ori in san, si-am zis ca nu-i de mine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce spui tu acolo, ai habar de SEO? Bun, eu sunt paralel, si pe winnetou.ro PR-ul e 0...de cateva luni bune.
    Daca ai putea...cumva...sa ma ajuti...raman dator for life. Bere, suc, ciocolata, you name it...but save me. :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Bani, rank, ... Nu înţeleg. Ce legătură au astea cu blogurile?

    RăspundețiȘtergere
  15. Winnetou,
    Pai, ne intelegem noi cumva :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Zamfir,
    Pai, au... blogurile pot sa castige si bani...

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt curioasa ce nume alegi :)
    Bafta my dear!

    RăspundețiȘtergere
  18. Iulia,
    Pai, ma gandesc eu la ceva care sa mi se potriveasca :D

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!