vineri, 8 octombrie 2010

AMD crush



Doi roboţei stăteau de vorbă. Şi cum stăteau ei aşa de vorba, ba despre una, ba despre alta, atenţia le este distrasă de către un umanoid ce căra de zor o cutie uriaşă, cu intenţia de a o depozita în camera unde cei doi roboţei îşi executau activitatea zilnică.
Fiind un împătimit al tehnologiei avansate, umanoidului îi plăcea să-şi echipeze casa cu toate cele trebuincioase unui tech-geek (aşa cum îl numeau colegii lui de muncă).
Îndată ce cutia fu aşezată pe podea, cei doi roboţei, Mick şi Dick se opriră din vorbărie, lungindu-şi gâturile de tablă suficient de tare încât să observe ce anume se află în acea cutie.

-Mick!
-Da, Dick?
-Auzi mă, Mick, ce-o fi adus ăsta aici?
-Hmm, n-am idee, dar nu cred că-i de bine! Eu zic că vrea să ne înlocuiască!...  ridică Dick timid dintr-un integrat.
-Nu cred, măăă... Serios acu'... ăsta e disperat după de-alde noi... Cel mult mai aduce unu'... şi dacă e aşa, las' că vede el pe dracu' gol. Îi facem zilele un calvar, se satură şi-şi face singur harakiri la integrate... Ai să vezi tu!

Nici nu apucă Mick să termine ideea, că umanoidul scoase din cutie o unitate plus şase monitoare. La o privire mai atentă, cei doi observară că pe cutie scria cu litere mari Eyefinity

-Ce-o fi asta, Eyefinity, mă Mick? întrebă Dick.
-Da' de un' să ştiu eu, mă... O fi ceva nou, dar orice-ar fi... am zis că-i facem zilele amare, am zis? Nu rezistă, cu tot Eyefinity-ul din lume, şi orice ar însemna asta.
Imediat, cei doi roboţei observară că pe cutie, pe lângă faptul că scria ,,Eyefinity", mai scria şi ,,Georgiana".

-Băi, Dick, asta e fată, mă!
-Auzi, Mick, tu ai mai văzut fete până acum?
-Hmm, nu... dar am eu un progrămel care îmi spune că atunci când văd fete, trebuie să mă îndrăgostesc. Iar, dacă mă uit în fişierele programului, observ că atunci când te îndrăgosteşti, îţi bate tare procesorul, aşa tare că parcă simţi cum dă să-ţi iasă afară din carcasă. Ştii ce, Dick? Eu simt asta...
-Mick, cred că avem o problemă... şi eu simt că mă îndrăgostesc, iar progrămelul meu spune că asta înseamnă că suntem oficial inamici!
-En garde, Dick!
-În gard, fraiere... vezi tu! Georgiana va fi a mea! Văd că pe cutie scrie că are placă grafică de la AMD... În conluzie, suntem predestinaţi!
-Hai nu mă face să râd! De când ai tu ceva AMD în tine, ca să fii predestinat? AMD au cei mai buni!
-Mereu mi-am dorit să am AMD! Intenţia contează!
-Da, da... nu orice măgar e armăsar...spuse Mick plictisit.

În timp ce personajele noastre se certau pe limba lor, aruncând unul în celălalt cu 0 şi 1, umanoidul o instala pe Georgiana. Prima dată unitatea, apoi conectă cele şase monitoare. Când apăsă pe start, cei doi se opriră automat din ceartă, rămânând uimiţi de ceea ce văzuseră.

-Maaaamă, ce ochi frumoşi are gagica asta! spuse Dick, în timp ce toate led-urile i se aprinseră, semn că dragostea e maximă.
-Daaa, are şase ochi superbi... şi nici măcar nu se uită şpanchi, deşi pe fiecare monitor afişează imagini diferite! Este incredibil cum privirea nu ţi se preumblă de colo-colo!

Între timp, umanoidul o testa pe Georgiana, comutând de pe modul în care aceaşi imagine era reprodusă pe întreg arsenalul de monitoare, monitoarele funcţionând împreună, pe modul în care fiecare monitor reprezenta un alt tab. Minunat totul! Tehnologia Eyefinity funcţiona maxim!

În acea seară, umanoidul nu se mai dezlipi de Georgiana, jucându-se trei ore continuu, apoi, relaxându-se tot restul serii cu filme, vizionate la modul ,,big screen".

Nu înainte de a-i duce pe cei doi certăreţi îndrăgostiţi în altă cameră, pe motiv că hardurile lor ar face prea mult zgomot.
Povestea spune că ei s-au certat în cealaltă cameră, până ce le-au cedat sursele, ajungând ulterior la fiare vechi.
Începând cu acea seară, umanoidul a cumpărat doar articole ce aveau în componenţa lor produse AMD.



Pentru Superblog 2010,
Iulia Mihai

8 comentarii:

  1. o fi sau nu publicitate... dar eu doar amd am avut si inca am:)). stiu ca-s mult mai stabile decat nvidia si intel

    RăspundețiȘtergere
  2. Black Angel,
    E reclama... si concurs pe deasupra. Parerile sunt, logic, impartite...
    Dar treaba asta cu eyefinity e foarte tare. Am mai scris despre ea si anul trecut la Superblog:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare documentata esti fata draga! Respect! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta poveste , cat despre ce a spus Black Angel , eu am avut Nvidia de 500 si in 2 ani sa ars :)) =))

    RăspundețiȘtergere
  5. QED,
    Cat exista netul, exista si documentatia :D Apoi, asta a fost chiar light dpdv al detaliilor tehnice.

    RăspundețiȘtergere
  6. exact, parerile sunt logic... impartite. Eu nu judec nimic dupa publicitate, ci dupa experienta :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Black Angel,
    Pai, foarte bine faci... Ca vorba aia, o agentie de publicitate renumita nu garanteaza produsul. Cu toate astea, exista cazuri in care se cam pupa :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!