vineri, 11 martie 2011

A venit primăvara la Galaţi, beware!

Ce frumos, ce mirific, ce mirobolant. Parcă ieri ningea şi arunca cu limbi de foc.  Cu toate astea, da... îmi place că a venit primăvara, deşi e greu de crezut pentru un om ce şi-a denumit blogul foto Winter (şi la vară, când vor fi 40 grade Celsius la umbră, tot Winter se va numi, sâc!). Toată lumea ştie că sunt o iubitoare a ninsorii, a gheţurilor infinite şi a peisajelor aproape nemişcate. 

Cu toate astea, aşa cum spuneam: bine că a venit primăvara. Nu de alta, dar până şi mie mi-a ajuns frigul la oase. Problema mea nu venirea primăverii e, pentru că anotimpul ăsta chiar îmi place: floricele, soare blând, aer curat, schimbat de sânge, vitalitate, astenie... Nu, problema mea e că primăvara se va sfârşi rapid şi în locul ei va veni nesuferita de caniculă. Aici e baiul meu. 

Ei, dar, până vine nesuferita, să ne bucurăm de vremea de afară! Cum? Păi, nu ştiu cum se bucură lumea de primăvară pe la voi prin oraşe, dar la noi în Galaţi, populaţia a luat-o razna. 

Să vă zic şi de ce...
Situaţia nr. 1. 

Mergeam ieri agale spre casă. Nu, nu fluieram cu mâinile în buzunar, dar nici mult nu mai aveam. Ei, şi cum mergeam eu voioasă, mă depăşeşte un tip ce părea destul de grăbit (m-am prins de faza asta urmărindu-i mersul apăsat în călcâie). În primă înstanţă, n-am băgat prea tare în seamă faza - oameni grăbiţi sunt peste tot. Ei, până când, începe să vorbească de unul singur (nu pot reproduce cuvintele, dar părea foarte pissed off), începe să îşi pocnească pumnii între ei (semn că avea chef de bătaie), se întoarce brusc, se uită la mine, eu mă uit în jur (nu eram decât eu în raza lui vizuală) şi înţepenesc. Mi-am zis, asta e, până aici mi-a fost, trebuie să strâng bani de dentist. Ei, celor ce şi-au dorit măcar odată în viaţă să mă vadă caftită, le spun: tuff luck, suckers! ...Pentru că tipul s-a uitat ţintă la mine, m-a văzut înmărmmurită de groază şi mi-a spus: nu! nu! nu pe tine! ... şi a luat-o la pas bodogănind.  Concluzia? Nu e. 

Situaţia nr. 2. 

Azi,  mergeam la fel de voioasă spre muncă, cââând, văd un magazin nou înfiinţat (sau o fi fost acolo din secolul trecut, doar că acum l-am văzut eu). Magazin de haine - că asta am uitat să menţionez! Mbun, şi, cu paltonul pe mine, cu eşarfa înfăşurată bine de după gât, că vorba aia, eu mă obişnuiesc mai greu cu primăvara, observ cele mai frumoase rochiţe cu bretele expuse la vitrină. Dar aveţi idee ce frumoase erau? Instantaneu, femeia miorlăită din mine se trezeşte la viaţă şi începe să-şi facă planuri de şoping. Mă interiorizez eu zgomotos, până mă prind de fază: stai mă, aşa, că e luna lui marte (vorba poetului)! Ce Doamne iartă-mă caută accesoriile astea de... plajă la vitrină? Plus că, aşaaa, ca să fie totul complet, pe uşa magazinului trona un afiş mare: atenţie, aer condiţionat! Păi, chiar că atenţie! Nu e vară încă! Adevărat că timpul trece repede, şi uneori nici nu are rost să-ţi mai schimbi hainele, că oricum a.s.a.p. se face iar vară, dar, hai să fim serioşi! 
Concluzia? Gălăţenii sunt nişte oameni timpurii. 

*
Generali spiching

Şi-acuma, serios vorbind, primavara, pe lângă multele avantaje pe care le are, are şi multe dezavantaje, şi nu numai raportat la Galaţi. Primul dezavantaj ar fi ăla că oamenilor începe să li se facă cald şi încep să-şi scoată hainele. Ce e rău în asta? Să vă zic eu! Pentru unii, hainele acţionează ca o barieră protectoare între jegul lor şi restul lumii. Bariera este în favoarea restului lumii, fireşte! Nu de alta, dar ştim prea bine că această criză uricioasă ce-a dat de vreo câţiva ani peste noi, i-a făcut pe unii să facă economii drastice la săpun, detergenţi şi alte luxuri de genul ăsta. 

Până la urmă, chiar nu pricep ce e aşa de rău în a-ţi împrăştia personal odor-ul peste tot? Animalele o fac! Noi de ce nu am face-o? 

În concluzie, pentru cei ce se consideră aristocraţi şi aruncă aiurea banii pe deodorante, săpunuri, geluri de duş şi alte inutilităţi de genul ăsta, le recomand super cârligul pentru nas! E util, vă zic eu! Nu de alta, dar, the smell freak is free! Beware!

16 comentarii:

  1. Si eu ma bucur ca vine primavara :)

    Situatia 1 imi aduce aminte de o discutie de la seminarul de geopolitica in care proful ne-a povestit cum se ajunge de la astenia de primavara la terorism :))

    Situatia 2: O rochita in plus nu strica niciodata, mai ales ca sigur atunci cand vine vremea lor o sa-ti aduci aminte de cea care ti-a placut cel mai mult. Eu asa patesc de obicei si cu greu imi mai place altceva :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra,
    Daaa! Rochiţe! Multe rochiţe! Obsesivă sunt şi eu... :D

    Geopolitică... da, sau e suficient să mergi pe stradă, în legea ta şi înveţi singurel. Acum pricep de ce unii numesc şcoala vieţii: dă bază! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca primavara asta a fost cea mai asteptata ,din ce vad eu si citesc :).Alti au parte de cutremure,tsunami,erupti solare,la noi,din fericire, doar o primavara!

    RăspundețiȘtergere
  4. florentin,
    Ţunami avem şi noi. Olfativ, daar avem :D Şi da, e o primăvară frumoasă! :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta e si prb mea. mirosul nsi jegul. In Bucuresti e groaznic...parca la Neamt nu e asa:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica,
    :)) La Neamt nu sunt mirosuri, sunt arome :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Special pentru astenie asteptam si eu primavara.
    Concluzia primei situatii e ca ma cauta pe mine, cica ma bucur mai mult ca tine de primavara.
    Poetul e cu luna marte, bunica mea e cu germănarul.
    Toata lumea are cate un Speed Stick prin casa, problema e ca unii nu scot capacul cand se dau sub brat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabi,
    Lol! Asta cu scosul capacului e tare :)) Unele capace au acea moliciune placuta. Ai si tu dreptate :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place sa cred ca nu ai avut dubii... mai ales ca ne spui ca a venit si primavara...
    Hai Otelul!

    RăspundețiȘtergere
  10. VirtualKid,
    Dubii? Niciodata! :D
    Ahaaaa! Am aflat raspunsul la intrebarea mea! Buna alegere! :P

    RăspundețiȘtergere
  11. ei...or fi ei galatenii oameni timpurii dar cu un magazin de haine nu se face primavara:P

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihai Motrescu,
    Corect, dar ce nu știi despre Gălățeni, este că se cam iau unii după ceilalți cât ai zice copycat :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Mda... am întâlnit şi persoane ale căror haine nu mai acţionau ca barieră împotriva mirosului, ci mai degrabă aveau aceeaşi acţiune ca şi odorizantele de maşină (în fine, pentru cine preferă mirosurile... strong, ca să mă exprim delicat :)) ).

    Cât despre rochiţele de vară... aştept să vină luna iunie şi mai discutăm, pentru că s-a anunţat o primăvară răcoroasă. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Dara,
    Nu cred ca prefera nimeni mirosurile strong :)) Cred ca mai de graba unii au simturile gone :))
    Despre primavara nu am auzit nimic, dar... daca e asa cum zici tu... hmm, numai canicula sa nu vina! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Oh, mai putintel pana la marea eliberare a ... miresmelor . Sa ne bucuram dara de timpul ramas :D

    RăspundețiȘtergere
  16. madMe,
    Sa imbuteliem miros frumos pentru vremuri grele:))

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!