joi, 29 iulie 2010

Big LOL

Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinţii. Am zis-o şi am s-o mai zic de fiecare dată când voi avea ocazia. Iar dacă nu te pot mânca, măcar te ronţăie puţin şi plescăie mulţumiţi.
Amuzant cum unele persoane total neavizate, neinstruite, nepregătite îşi iau mai multe prerogative decât e normal.
Suferim de o importanţă cronică din cale-afară de acută şi de enervantă.
Nu mai ai loc de atâţia experţi şi de atâţia oameni făr' de care nu te poţi lipsi... că vorba aia, ţara e frumoasă, condiţiile sunt mişto, oamenii sunt cu atât mai de neînlocuit.

Intru, astfel, în pâine:
Să zicem prin absurd că Vasile, absolvent de facultate de... whatever... se ştie că asta are importanţă şi nu prea, se angajează într-o firmă x, firmă x cu un oareş'ce prestigiu, zvonuri de salarii bunişoare, loc de muncă cât se poate de confortabil, birouaş la dipoziţia ta, chestii de genul ăsta, numa bune de a cataloga locul de muncă drept unul bun.
Tu, pentru că îl cunoşti pe Vasile, şi, pentru că Vasile, la un moment  dădea sfară-n ţară cum că osul ros de el mai are un capăt, în consecinţă, se angajează oameni la greuceanu, îl rogi să îi primească C.V.-ul cuiva (în speţă o amică de-a ta).
Vasile nu zice nu. Că vorba aia, nu-l costă decât toceala de pantofi aferentă unui drum până la HR în birou, să lase respectivul document doveditor al skillurilor deţinute de persoana vizată pentru job.

Duce (probabil) C.V.-ul unde trebuie, dar, începe să pună o sumedenie de întrebări despre persoana în cauză, întrebări ce nu s-ar regăsi în niciun chestionar pentru interviu. Sau poate mă înşel...
Îmi pare absolut normal să pună anumite întrebări, pentru că, vorba aia, carnea în saramură nu se bagă chiar pentru oricine, dar, atât timp cât se fac angajări, există un C.V. care se poate citi, C.V. destul de stufoşel, cuprinzător, şi cum mai vreţi voi... ce rost are să fie lansate anumite întrebări ne-la locul lor, despre viitorul angajat (sau nu...) în firma respectivă...?
Iar dacă Vasile al nostru nu foloseşte replicile de bază (spuse pe un ton important): ,,Lasă că mă conving eu cât e de bună!", sau ,,Am să văd EU ce şi cum..." n-a făcut nimic! Deşi C.V.-ul ajunge la HR, iar competenţa lui Vasile nu e de a lua decizii, ci probabil de a face faţă perioadei de probă în care ŞI EL se află.
Pentru că: Vasile lucrează la minunata firmă de două săptămâni.

Vasile e important şi o ştie. Iar dacă tu nu o ştii, va avea el grijă să remedieze situaţia.

Însă, Vasile trebuie să decidă, să vadă, să discearnă, să pună în balanţă, iar dacă lui, om angajat de două săptămâni (încă în probe), nu-i va conveni de posesoarea C.V.-ului, sănătate, bye-bye job, carieră, încredere în forţele proprii ale respectivei.
Acum, să mă ierte Vasile pentru postare, dar eu aşa văd lucrurile şi poate să mă pişte cu ceară cine-o vrea, că tot nu-mi schimb părerea!
Eu ştiu aşa, vrei să faci o faptă bună, o faci discret. Indiferent câtă nevoie de expandare a mândriei ai avea şi păstrezi un low profille.
Eventual, poţi aştepta o bere, o vorbă bună, chestii de genul ăsta, super normale. Asta că tot eşti tu un Vasile amabil şi duci C.V.-ul la HR.

Asta îmi aminteşte de poveştile ce rulau în perioada comunistă.

18 comentarii:

  1. cand Gheorghe se vede in carutza....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii trimit si eu o aplicatie lui Vasile.
    Pare a fi "bazat", chiar daca nu are motive!

    RăspundețiȘtergere
  3. Îl abonăm pe Vasile la o partidă săptămânală de kumite full-contact? Doar așa... să i se fragezească carnea...?

    RăspundețiȘtergere
  4. Black Angel,
    ...zice ca asa e el de inalt de fapt :)

    RăspundețiȘtergere
  5. VirtualKid,
    Ma gandesc ca ai lucruri si locuri mai bune :D Nu la oameni ca Vasile.
    Oricum, oamenii ca el te pot ajuta, dar statuia construita ca multumire trebuie sa fie pe masura...

    RăspundețiȘtergere
  6. ce nasol om....ok are potential, poate sa faca ceva, dar de ce sufera de o anumita boala....?

    RăspundețiȘtergere
  7. Monica,
    Eh, uite-asa sunt unii ,, bolnavi"...

    RăspundețiȘtergere
  8. E bine că totuşi a ajuns cu acel CV la HR, cel puţin persoana care vrea să fie angajată a reuşit să aibă CV-ul pe masa celor de la HR.(Pt. că, cu puţin timp înaite spuneai - ca să nu zic că te plângeai - că CV-ul nu ajungea la angajator). Deci băiat fain Vasile ăsta, cam guraliv, dar ok. Cel puţin a făcut.

    O zi faină la muncă.
    Ariana.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si sa vezi mai multa mandrie cand posesoarea Cv-ului se va dovedi un angajat pe cinste :)) Sunt de acord cu tine, daca vrei sa faci o fapta buna cel mai intelept e sa o faci pentru tine, nu pentru ochii lumii :D

    RăspundețiȘtergere
  10. un trimit si eu un cv pt vasile?! ma risc..daca firma si jobul sunt bune.

    RăspundețiȘtergere
  11. păi... cunosc prea mulți Vasile din ăștia.
    nu mai zic nimic...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ariana,
    Da, de facut a facut... nu zic nu... dar ego-ult tot sus e :))
    Multumesc. Chiar daca raspund de acasa... nu de la birou :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Alexandra,
    Cunoscand posesoarea, zic ca e mare sansa :D

    RăspundețiȘtergere
  14. realbadpisy,
    Iaca am deja 2 pe lista :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Aş zice că vorbeşti de tine însăţi după siguranţa de care dai dovadă;)Oricum, baftă dacă-ţi place job-ul şi dovedeşte-ţi tie mai întâi de toate că meriţi. Numai bine!

    P.S:Nu face nimic că răspunzi doar acum...de acasă şi nu de la birou :P :)

    Ariana

    RăspundețiȘtergere
  16. Ariana,
    Nu, Nu... :) Nu e vorba de mine. Eu lucrez in alta parte, in alt oras decat jobul in cauza :)
    Ai ghicit tu ceva, ceva... am o legatura cu toata povestea... sunt cea care a facut legatura dintre Vasile si posesoarea de CV.
    Siguranta vine din faptul ca stiu foarte bine cat de capabila e tipa pe care o ajut, prin Vasile :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!