sâmbătă, 23 iulie 2011

Video-articole? What the Fart?

Am auzit relativ de curând de ele... Adică, să fie vreun an, cam așa. Și, ca să fiu sinceră, nu le-am înțeles niciodată utilitatea. Adică, ok, pot să pricep treaba asta în condițiile în care ești imobilizat, ori cine știe ce alte probleme de sănătate ai. Dar dacă tu ești perfect sănătos, te poți mișca și îți poți utiliza mânuțele, nu văd de ce ai face un articol video?! 

Ce e cel mai grav e că așa-zisele video articole (deși termenul e total incorect, am să continui cu această denumire, pentru că așa le numesc poeții) au început să se întindă al naibii de tare. Ei bine, eu vă zic cu mâna pe inimă că ocolesc blogurile de genul ăsta. E ușor să-ți montezi camera web și să bălești în fața monitorului. Nu am chef să văd mileul de pe televizor al nimănui; și cu atât mai puțin nu am chef să văd episoade de genul: - Costele, hai la masă că ți se răcește ciorbița! Costel: - Hai mă, mama, că tocmai înregistrez! Mama: - Haide, dragă, termină cu prostiile! Ei, și după asta, îl vezi pe dragul de Costel cum își ia o moacă inteligentă, se tolănește senzual pe canapea și începe să emită teorii, păreri și alte bășinele, în timp ce coarnele cerbului ăla din tabloul de la bunica se îmbină perfect cu a lui sursă de inteligență (also known as... cap). 

După umila mea părere, treaba asta cu înregistrarea la nivel de 2 megapixeli nu e decât rezultatul direct al faptului că din ce în ce mai puțini oameni știu să scrie, așa că au găsit ei soluția prin care să se dea rotunzi fără să le analizeze și tranșeze gramatica una ca mine. 

Realitatea crudă e că în scurt timp scrisul va dispărea, iar oamenii se vor semna cu X-uri mari şi te vor saluta cu o bâtă-n cap, în loc de tradiţionalul "salut, Maricico!". Speciile alfabetizate vor fi închise pe viaţă, cultura interzisă şi cei ce vor ieşi din cuvântul (agramat) al autorităţilor noii ere vor fi aruncaţi la rechini într-o execuţie publică ce va fi dată ca şi exemplu celorlaţi neascultători.

¤ orice asemănare cu vreun Costel existent este pur întâmplătoare. 


10 comentarii:

  1. Da, serioasa treba. Eu una nu am „citit” astfel de video-articole, asta pentru ca probabil nici nu m-am dat pe net prea tare in ultima vreme....Iulia sa stii ca fenomenul pe care il prezici tu se intampla deja la scara destul de ingrijoratoare...de 4 ani incoace ma uit la cei care intra in clasa a 9-a si nu stiu nici macar numele sa si-l scrie corect cand dau o lucrare....cand incep sa predau si eu o lectie de-asta mai de cultura gen Renasterea si Umanismul, vorbesc la pereti intr-un stil barbar....E jaleeee.
    O sambata linistita iti doresc!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. =)) Da' stiu ca esti suparata rau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alice Georgiana,
    Pai, ei n-au nicio vina... Pestele de la cap se impute... ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dara,
    Neeh, mai mult amuzata de situatie :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Sau cum s-ar zice...capu la peste:)) Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alice,
    Da, clar! Capu la peste e stricat, să moară mama. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Și tu dai în cap când vine vorba de gramatică... Punct comun.

    Singurul blog video pe care l-am văzut era ăla al tipei din metrou pe care au racolat-o ăștia de la protv. Alis. Tipa a încetat să mai scrie acum vreun an de zile fără să anunțe. Și de un an de zile, tot mai sunt care o roagă să se întoarcă, care caută motive, păreri, fac sondaje, de ce a plecat Alis.

    Ideea era că... ai dreptate. Și lumea pune botu'...

    RăspundețiȘtergere
  8. .missbee,
    A, da, parca imi amintesc de ea... Dar ma enerva cumplit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aia cu părul verde. Și pe mine mă enerva.

    RăspundețiȘtergere
  10. .missbee,
    Deah, știu despre care e vorba... Drum bun dacă a dispăut, zic.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!