miercuri, 13 iulie 2011

Cine-File "Nothing Personal" 2009


Nothing Personal e un film care pur si simplu m-a dat peste cap. Un film fara dialoguri (prea multe) bazat mai mult pe gestică, pe vizual, şi, în mod deosebit pe simţire. Cu toate că dialogurile lipsesc cu desăvârşire în unele cazuri, recunosc că a reuşit să-mi capteze atenţia chiar de la început, deşi puţine filme (aşa cum menţionam şi în postarea despre Doubt, au talentul de a o face.

Sunt un om pretenţios, scârnav şi extrem de greu de mulţumit (dacă îmi permiteţi o repetiţie de amorul artei).

Pe scurt este vorba despre o femeie pe nume Anne ce renunţa la vechiul ei stil de viaţa, odată cu asta şi la lucrurile materiale din aceasta, îşi părăseşte locuinţa (dar şi verigheta) din Olanda, şi porneşte într-o călătorie către Irlanda; o călătorie inprecisă, nesigură, dar, care ei cu siguranţa avea să îi ofere acea linişte bine-meritată.

Din punctul meu de vedere, exista două puncte cheie în acest film. Primul ar fi călătoria propriu-zisă a tipei, al doilea fiind punctul terminus, şi anume destinaţia. Deşi planuri distincte, călătoria şi destinaţia au acelaşi punct comun (despre care nu aş vrea să vă vorbesc pentru că stric toată plăcerea de a vă mai uita la film).

Cu toate astea, am să mai fac o singură menţiune: Nothing Personal nu e chiar pentru oricine... Şi nu, nu sunt îngâmfată când zic asta, sunt doar realistă.  

9 comentarii:

  1. Ghici la ce ma uit in seara asta?? Shh...la filmul recomandat de tine...revin dupa cu impresii! Seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata, l-am vazut. Ce sa zic, ai dreptate, nu este un film pentru oricine. Nu sunt o persoana care sa urmareasca foarte des astfel de productii, dar din cand in cand parca trebuie. Stii ce mi-a placut? Simplitatea vietii din film...nu in sensul ca viata este simpla, ci in ideea ca viata poate fi simpla daca nu ne-am complica-o noi. Doua scene mi-au placut in mod deosebit: 1) cea in care batea vantul si tipa a suflat si ea si i-a daruit acest lucru barbatului 2) cea de pe banca, spre sfarsit, cand se iau de mana. Scena de final care apare si pe afisul filmului pare putin macabra dar are si ea semnificatia ei. All in all, un film bun, merita vazut. Multumesc pentru recomandare, o noapte buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. m-ai facut curioasa si acum il bag si eu la descarcat

    RăspundețiȘtergere
  4. Si pe mine m-ai facut forte curioasa :) L-am notat si pe acesta si abia astept sa vad ce impresie imi face :)

    RăspundețiȘtergere
  5. i-am dat download:)

    multumesc!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. Nymphetamine,
    Să revii c-o părere, te rog! :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Alice Georgiana,
    Mă bucur că ți-a plăcut! :D Exact! Alea sunt scenele ce mi-au rămas și mie întipărite în minte!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!