marți, 8 decembrie 2009

ASUS O!(yeah! let's)Play!

Am să vă zic sincer, eu port ochelari... sau mai bine zis ar trebui să port, dar, cum mândria e mare, nu-i port decât în casă. V-aţi putea întreba cum mă descurc pe stradă...?
Simplu! Am învăţat drumurile pe de rost!
Glumeam, nu sunt chiar atât de oarbă, însă am ceva probleme de vedere. Suficiente cât să mă deranjeze dimensiunea redusă a unui monitor de P.C., atunci când vine vorba de urmărirea unui film din partea cealaltă a camerei.
Să nu mai zic că, mama mea are dioptrii şi mai mari decât ale mele, în concluzie, dacă în cazul meu am glumit pe jumătate, când vine vorba de ea, e chiar imposibil să vadă o subtitrare pe monitorul calculatorului meu, indiferent la ce distanţă s-ar afla de monitor.

Soluţia ar fi, ori un monitor mai mare... mult mai mare, foarte mare! Ori un device pe care să îl pot conecta la tv, să pot urmări în voie filmele, şi să nu mai scârţâie nici mama pe lângă mine, cum că filmul ăla i-ar plăcea şi ei. (serios vă spun, că momente ca astea îmi rup sufletul, să o văd atât de dezamăgită şi resemnată).

Mi-aţi putea zice: bine bine, dar cu DVD Playerul ce faci?
Întrebare la care, eu v-aş zice că îl ţin de bibelan de porţelău, pentru că nu mai funcţionează din a doua săptămână, de când l-am luat (iar garanţie nu am la el, pentru că l-am cumpărat pe bonuri de masă).

Cu toate astea, soluţie este!
Cum mă plimbam zilele trecute pe site-ul celor de la PCGarage, să văd ce îmi pot achiziţiona de la firma Asus de voucherele cadou primite până acum pentru blogărul zilei, am dat de această mică minunăţie a tehnologiei:



Ce e pătrăţelul ăsta negru?
Se numeşte ASUS O!Play HDP-R1 HD şi este noul player media de la (logic!) ASUS.

De ce mi-aş cheltui voucherele pe aşa ceva!?
Pentru că îmi rezolvă problemele expuse mai sus! Şi pentru că e ieftin! (pe PCGarage, îl găsiţi la preţul de 393,07 RON)

Acum să vă explic şi cum anume îmi rezolvă el problemele...
Închipuiţi-vă că suportă următoarele extensii de fişiere: .mp4, .mov, .xvid., .avi., .dvix., .asf, .wmv, .mkv, .rm, .rmvb, .flv, .ts, .m2ts, .dat, .mpg, .vob. În concluzie, aproape tot!
...Că aude: MP3, WAV, AAC, OGG, WAV, FLAC, AIFF...
...Că vede: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF.

Şi, ca să fie mama fericită, suportă şi destule formate de subtitrare, cum ar fi: SRT, SUB, SMI, sau SSA.
Tot pentru fericirea mamei, consumul energetic este unul relativ scăzut, în jur de <10W.

Revenind la fericirea mea, O!Play-ul are o rezoluţie Full HD 1080p, prezintă suport eSATA şi transferă de 5 ori mai rapid faţă de cel pe sistem USB 2.0, are o interfaţă de reţea care îmi permite să rulez fişierele de pe computer direct, redându-le direct pe O!Play-ul conectat la un televizor, plasmă (ce are fiecare prin casă...)

Are şi funcţie de Shuffle, însă, pe mine niciodată nu m-a atras genul ăsta de funcţie, nici măcar la Winamp, fiind o persoană destul de hotărâtă ce melodie vreau să ascult... şi când vreau să o ascult.
Însă, dacă pe mine nu mă atrage, nu înseamnă că o funcţie ca asta nu e chiar utilă pentru unii, şi clar nu mă opreşte din a-l achiziţiona.

Pentru cei nehotărâti, postez următoarele filmuleţe:


...în loc de kit.

Menu-ul detaliat:



Material realizat pentru Superblog 2009, proba 47, ASUS.

3 comentarii:

  1. Iulia draga, se pare ca ASUS si PCGarage or sa aiba un produs de top in vanzarile din iarna aceasta. Mai stiu pe cineva care a pus ochii pe player... :)

    "Mintile luminate gandesc la fel."

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca cumva “mosii” de anul acesta au ratacit adresa (spre site)…uite ca ai gasit singurica drumul…pasiunea pt. muzica si nu numai te ajutat sa-ti chletuiesti voucher-ul pe un O!Play…cu folos!
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt sigura ca mama ta o sa fie fericita!

    Iti spun de pe acum: sa te bucuri de acest minunat "patratel negru"!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!