sâmbătă, 3 aprilie 2010

Pregătiri de Paşte (IV)

Recunosc că nu mă dau în vânt după sărbătoarea asta... poate pentru că, de fiecare dată când are loc, e cald, iar eu nu prea asociez noţiunea de sărbătoare cu... vara... începutul de vară... căldură, frunze verzi şi altele.
Dar nu trebuie nimeni să mă condamne, ori să se ia după mine.
Ca orice om care încă nu a luat-o pe o dungă, am stolurile mele de păsări ce şi-au făcut toate cuiburi între cele două emisfere ale creierului meu.
Cu toate astea, mi-a plăcut mereu să merg Biserică, să iau din carnea şi sângele lui Hristos, eventual să trec de mai multe ori pe la coadă, pentru că vinul se nimerea mereu din cel mai bun.
Bineînţeles, asta se întămpla pe vremea când eram suficient de copil încât să-mi pese mai mult de linguriţa cu vin, decât de faptul că linguriţa aia vizitase gurile tuturor enoriaşilor.
Când am mai crescut, centrul de interes mi s-a mutat pe rocăreală şi pe barul de lângă Biserică. Am descoperit că împărtăşania cu bere la halbă şi cipsuri poate da un aer deosebit acestei sărbători.
Ce fac anul ăsta, greu de spus... De fapt, greu de spus ce voi face şi în următoarea oră, însă, cu siguranţă nu voi mai trece de mai multe ori pe la coadă, să sorb din linguriţa de vin şi nici nu voi mai bea bere la halbă.

Un Paşte căt mai liniştit tuturor! ...La modul cel mai sincer! :)


4 comentarii:

  1. Sa o spun ca ieri? :)) Sarbatori "senine", sa-ti creasca cozonacii si ouale sa ti se inroseasca frumos! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ouă ca ale mele, nu mai are nimenea! :))
    Senină... senilă...ceva d egenul am să fiu, oricum!

    RăspundețiȘtergere
  3. Paste fericit si bafta la cumparaturi :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!