marți, 13 aprilie 2010

Fata şi Ouţul

Despre ele:
Fată dragă, nu fi tristă, fiindcă e păcat.
Nu, nu sunt numai versurile Mădălinei Manole, oricât mi-ar fi copleşit (la propriu) ea, copilăria (pe vremea aia ne-având decât TVR 1 cu care să mă relaxez, după o zi lungă de... joacă).
Ce vreau de fapt, e să vorbesc despre anumite fiinţe purtătoare de fustiţe (ca şi mine) utilizatoare de apelative gen fată (nu ca mine!).

Nu am să înţeleg niciodată de ce unele femei aleg să se numească una pe alta fată.
Adică... cum vine treaba asta... în momentul în care te adresezi unei alteia, de ce trebuie să subliniezi faptul că e fată?
Oare ea nu ştie?
Trebuie să îi fie amintit asta constant?
Apoi, poate respectiva fată, s-a săturat să fie fată şi se gândeşte cu ardoare la o frumoasă operaţie de schimbare de sex...
Şi tu ce faci, spunându-i fată, îi răsuceşti cuţitul în rană, amintindu-i că n-are nicio şansă să fie altceva decât o fată.

Lăsând minorităţile la o parte, de departe cea mai enervantă situaţie e acea de a merge într-un mall sau orice loc public glamour, cu două-trei individe care îşi spun una alteia  fată. Dacă nu pleci imediat, rişti să fii numit şi tu, tot fată, chiar dacă tu, poate eşti băieţel. Lor nu le va păsa.

La un moment dat, se uită de tot cine e Mărioara, Vasilica, Gherghina, Filofteia, toate devenind fete (şi-atât).
Mă întreb... oare atunci când poartă ele o discuţie toate, grămadă, o discuţie despre rujuleţe şi ce a mai lansat Bote(zatu), cum îşi dau seama, atunci când una dintre ele a rostit cuvântul fată, despre care dintre ele e vorba?
Sau, probabil, nu are nicio importanţă, atât timp cât una va behăi la apel, oricare fată ar fi ea...

Prefăcându-mă că e normal la vârsta lor, mi-a fost dat să aud şi femei trecute de toate tinereţile, adresându-şi acelaşi apelativ enervant.
Îmi imaginez următoriul scenariu: Soare, cald, câmp, două fete cu batice, la prăşit... discutând despre câte parcele mai au, condimentând totul cu un mânca-ţi-aş sau cu un "#¤¤"%&# de toată frumuseţea, la adresa flăcăului bun ce tocmai traversează imaşul.

Despre ei:
La ei, treaba diferă puţin. Deşi deducţia logică ar fi că bărbaţii se strigă între ei băiete, lucrurile nu stau deloc aşa! Ce-i drept, vor avea şi ei ocazia să fie numiţi băieţi, însă, în majoritatea dăţilor, apelantele vor fi tot nişte femei... (ex. mama: măi băiete, iar n-ai dus gunoiul? sau nevasta: măi băiete, eu îţi spun clar, nu sunt sluga ta!).
Astfel, bărbaţii, se vor alinta între ei folosind diminutive simpatice ce ne amintesc de organele lor genitale, sau, după caz, de anumite părţi ale organelor genitale din dotare - pentru diferenţiere în discuţie (iată că lor le pasă cui şi ce spun, şi, mai ales: cine le răspunde).

Astfel, salutul firesc ar suna cam aşa:
-Bună bă, Organ Genital Masculin! 
-Salut bă, Ouţ! 

Şi uite aşa, începe o discuţie elevată despre bere, meciuri de fotbal, femei tunate suite ostentativ pe maşini cu mulţi cai putere, curbe, filme cu Cichi Cian, Şvarţănegăr, Stalon şi Stivăn Segal.

46 de comentarii:

  1. Un subiect interesant scris intr-o maniera tare hazlie :))
    Si pe mine ma deranjeaza persoanele care folosesc apelativul fata. Intodeauna le amintesc ca stiu si nu uit niciodata ce sunt si pe deasupra ca am un nume doar al MEU!
    Probabil persoanele care folosesc acest apelatitv nu sunt capabile sa retina mai multe nume deodata... si ca sa nu incurce persoanele, trantesc un "Fataa" de toata frumusetea...
    Partea cu baietii e deja clasica si nu va putea fi niciodata schimbata, au nevoie de aceasta confirmare a barbatiei lor in orice moment al zilei sau noptii :)))
    Oricum cei care folosesc fata si outul sunt cam din aceeasi actegorie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Numele nu este doar al tău, IULIAAAA :D
    Nici măcar ăla :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Numele meu intreg, este doar al meu si de asta il am trecut in buletin! Altfel imi scriau in dreptul numelui Fata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt curioasă ce poză puneau :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi eu mai scap câte un "fată dragă"... Din ce categorie sunt? (mai bine eram ipocrită şi nu spuneam, ca să fiu cool :P )

    RăspundețiȘtergere
  6. Adi: din categoria Ion Iliescu, cred :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Da acolo era mai dificil la poza... probabil puneau una cu simbolul feminin!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa stii ca fetelor nu le zic "fata", dar am un prieten caruia ma adresez asa. Fireste, in gluma. Dar e foarte amuzant cand ii zic "ce faci, fata?" si lumea se uita sa repereze fata :P

    RăspundețiȘtergere
  9. ... vezi cat e de zis despre fumei??? o gramada.... mo e clar de ce femeile ... vorbesc mai mult ca barbatii!!!! =))
    .. cat despre apelative... noi gasim mai multe si mai diferite decat voi!! EX : Bai fustangiule... sau Organ genital feminin+osule !! =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  10. Iulia: sau una cu o arăboaică înfofolită.

    RăspundețiȘtergere
  11. Oana: Mai ciudat era să fie invers :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Black Angel: Bine că mi-ai amintit -osule :)). Eventual, dacă ne chinuim împreună, ne ies şi nişte conjugări.

    RăspundețiȘtergere
  13. sa sti ca mie chiar mi sa intamplat sa mi se zica fata! :))
    naspa rau faza!si da baieti se refera doar la organele genitale cand si vorbesc sau mai e aia cu fram! :))
    app....esti de acord cu un link exchange?

    RăspundețiȘtergere
  14. Au îndrăznit câţiva şi la mine. Am rezolvat situaţia scoţând colţii.
    Link schimb rezolvat.
    Eşti în blogroll.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine punctat :)) Apropo de chestia cu "fată", am avut o perioadă, împreună cu prietenii mei, în care ne uitam f mult la Mondenii şi la modul cum le imitau ei pe piţipoance. Foloseau în exces cuvântul fată. Şi am început şi noi să imităm la rândul nostru, în joacă. Problema a apărut când ni s-a imprimat atât de tare încât nu ne mai dădeam seama că vorbim aiurea. Greu am scăpat de obicei. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. La Mondenii mă uitam şi eu, însă faza cu fata e cât se poate de palpabilă, desprinsă din viaţa mea, deruşată cu 15 ani în urmă.
    Momentan nimeni nu mai are curajul să mă anunţe câ sunt fată.
    Cu toate astea, tot observ ce se întâmplă în jurul meu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Fata-i fata pana fata, ca dupa ce fata nu mai e fata! :P

    RăspundețiȘtergere
  18. Păi ea încetează să mai fie fată cu vreo 9 luni (în cazurile fericite) înainte să "fată". :))

    RăspundețiȘtergere
  19. :)) fata fata o fata:)):)):))


    f tare abordat subiectul:P:P:P


    si eu ziceam fata, si incepuse sa ma zgaraie pe mine pe creier si acum nu l suport....si cand imi zice cineva "fata"...eu...:)) intrerup: MONICA:)):)).....si dupa asta poate continua:P

    RăspundețiȘtergere
  20. Ups! Și eu mai zic fată. Dar doar la una, deci se menține traba cu diferențierea :)). Nu abuzez de el și cred că și asta contează. Sau încerc eu să mă scuz acum, în fața mea... Ca întotdeauna, îmi plac subiectele pe care le „dezbați”.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dacă pe ea n-o deranjează, eu nu zic nimic :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Mda. Și noi am început tot de la Mondenii. Asta e. O să mă corectez de acum încolo, pentru că mie nu-mi place când aud alte fete vorbindu-și astfel.

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu am avut noroc, probabil...
    Prima persoană care mi.a spus aşa a avut ghinionul de a-mi fi foarte antipatică (cu muuuulţi ani înainte de Mondenii) şi uite aşa am prins fobie.
    Cred că trebuie să-i mulţumesc persoanei respective! :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Da! Așa să faci! Ei, orice învăț are și dezvăț.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pe sistemul, unde-ar fi binele fără rău... :D
    Sad(ic) but true.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sadic, sadic, dar e pe bune. Dacă era totul bine, de unde știam că e bine? Că n-aveam termen de comparație...

    RăspundețiȘtergere
  27. Acum depinde şi de termenul de comparaţie :D
    Ştii tu cum e, ai grijă ce-ţi doreşti.

    RăspundețiȘtergere
  28. Da. În ultima vreme, mi s-a spus faza asta de o sută de ori. Și tot nu mă prind despre ce e vorba. Adică, în linii mari, înțeleg eu ceva. Dar, de ce e așa important să ai grijă ce-ți dorești? Nu învățăm din greșeli? Sau... Nu mai știu; m-am pierdut în zicale...

    RăspundețiȘtergere
  29. Toretic da, se înavă din greşeli, dar cu cât înveţi mai repede (din mai puţine greşeli) cu atât mai puţine vânătăi :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Aha. Pe asta am înțeles-o. Mda, lasă că mă duc să dorm acum și până mâine uit tot :)). Noapte bună!

    RăspundețiȘtergere
  31. adakiss: Atentionarea neprescurtata se incheie enuntand si concluzia: "Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se-'mplineasca!", si contine conotatia ca daca patesti ceva ce iti dorisesi, fara ca de fapt sa stii ce te asteapta (ce alte implicatii are realizarea dorintei) - nu mai poti sa dai vina pe "soarta" pt faptul ca asa "ti-a iesit" (MAI ALES daca mai si "pusesesi umarul" la implinirea respectivei dorinte, fie si numai prin enuntarea ei repetata in diferite cercuri, existand astfel posibilitatea de a fi si contribuit la implinirea ei.

    k: 1. Scuza-ma, mi se pare inutil de lung nickul pt a-l tasta in intregime de fiecare data (eu - din nepricepere - mai SI tastez cu un singur deget, deci atat de lent incat ma plictisesc); daca chiar deranjeaza aceasta metoda "americaneasca" de prescurtare a numelui pana la initiala, te rog sa-mi atragi atentia.
    2. Cu cele 9 luni - asa este - IN MOD NORMAL, dar am cunoscut CANDVA o foarte juna mamica (a unui prescolar) CARE ERA VIRGINA (la modul real), caci la varsta prea tanara ramasese insarcinata FARA SA FI FOST DEFLORATA (in urma unui... "joc erotic"), iar medicii decisesera ca nasterea sa se petreaca prin cezariana TOCMAI DIN CAUZA varstei prea "fragede" a "mamicii".

    RăspundețiȘtergere
  32. asa se naste o intrebare dificila: cine trebuie sa salute primul? outul sau organul?

    RăspundețiȘtergere
  33. Victor> pe mine nu mă deranjează că îmi scurtezi nick-name-ul, atât timp cât pricep că mie îmi e adresat textuleţul. Cu toate astea, mă aşteptam să îmi mi-l scurteze cineva care, de regulă comentează în trei cuvinte, dacî înţelegi.

    RăspundețiȘtergere
  34. VirtualKid: :)) Or avea ei un cod (numai al lor) al bunelor maniere

    RăspundețiȘtergere
  35. Eu mi-am permis TOCMAI PT CA eu comentez atat de mult (si des, si lung), daca as fi facut-o doar "din an in Pasti" nu as fi considerat de cuviinta s-o fac (EXACT cum n-am facut-o pana acum, pana cand m-am convins (eu) ca dau atat de des replica, si cum nu o fac nici acum pe blogurile unde comentez rar).
    Mie NU imi place acest gen de prescurtare, da' ZAU ca mi se pare inutil de lung (si inutil) sa tastez de fiecare data un nick (ai dreptate, termenul corect si complet e "nick-name") format din 11 (unsprezece!) semne. Imi consuma din timpul si rabdarea pe care consider de cuviinta sa le folosesc pt a comunica ceva util, ceva constructiv.
    As fi preferat insa sa iti alegi alt nick, prescurtabil (sau sa imi indici alta modalitate de adresare - NU "Iulia", odata ce la dumneata mai comenteaza inca cel putin o "Iulia" si s-ar putea crea confuzii asupra persoanei careia ii raspund).

    RăspundețiȘtergere
  36. Inutilitatea e un lucru relativ, ca toate celelalte, de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  37. @Victor m-am uitat la profilul tau si vad ca nu ai blog? De ce, daca tot esti atat de pasionat de scris? Comentariile tale sunt atat de lungi uneori, incat pot fi considerate adevarate articole! As prefera sa vin la tine pe blog sa te combat la anumite chestii.

    RăspundețiȘtergere
  38. Iulia: Fiindca sunt mult prea necunoscator inca atat in operare PC, cat si in domeniul virtual (de ex - chiar neglijand faptul ca tastez cu un singur deget - INCA mi se mai intampla sa caut un semn pe tastatura si sa-l gasesc cu greu, fara sa mai mentionez - spre ex - ca nu stiu sa creez un link), astfel incat apreciez ca precaritatea cunostintelor mele (si putine, si cumva "disparate", neinchegate intr-un sistem) nu ma indreptateste sa-mi fac un blog personal.
    Si - daca e sa fiu cu totul sincer - probabil si pt ca mi-e groaza sa-mi mai iau INCA O responsabilitate pe cap. Abia fac fata si asa... (Stiu - atunci n-am decat sa fac fete-fete...)

    RăspundețiȘtergere
  39. Victor: mulțumesc de explicație.

    RăspundețiȘtergere
  40. Mi-ai adus aminte de un banc: Cica soferii soferesc dar soferitele nu soferesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Cu tot dragul, adakiss, sper ca explicatia a fost satisfacatoare.
    Multumesc pt oferta de "ma" "vizita". In principiu intentia exista, desi deocamdata neconcretizata. Daca (cand) acea "concretizare" se va fi produs, nu voi omite "sa-mi fac reclama" (cu permisiunea posesorilor, desigur) pe cele cateva bloguri care-mi sunt aproape de suflet" (y compris acesta), TOCMAI in speranta de a fi vizitat de cititorii respectivelor bloguri (inclusiv dumneata) pt o eventuala "colaborare" ulterioara cat mai fructuoasa si mai lunga.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!