vineri, 25 februarie 2011

Unde facem 3,14 x 2

Zicea aseară la ştiri o chestie. Se face cum că Uniunea Europeană, modernă de felul ei, a făcut ea un studiu din care a constatat că românii nu au toate cele trebuincioase pentru a face duş, printre care: apă curentă, canalizare, şi tot ce-i trebuie omului pentru a nu fi considerat ca iubitor al Evului Mediu. 
Mbun, zic, poate că da, poate că nu... Acum, or şti ei ce-or şti. Doar n-oi fi stat eu să-i scotocesc pe toţi prin curţi, grădini, terase, bucătării, băi, să văd ce utilităţi au şi ce utilităţi le lipsesc. 

Tot conform Uniunii Europene, acolo unde regele se duce pe jos, românul îşi bate opincile cale lungă până-n fundul curţii, că vorb-aia, nu toată lumea dispune de luxul de a avea o budă în casă. 

Nesăbuiţi? Om fi! Nepăsători? Om fi şi asta! Dar nimeni nu-şi pune problema că lipsa unei canalizări, a unui duş în casă se datorează tocmai altei lipse, şi anume cea de bani. Unde pui tu pe nea Gheorghiţă din vârful muntelui, să-ţi tragă apă curentă?

Fireşte că există şi reversul medaliei. În acelaşi reportaj aveam să aud că tanti Floarea are budă în casă, are tot ce-i trebuie, dar că n-are ea de gând să o împută. Dacă vin musafirii şi-i apucă fluieratul în miez de noapte, n-au decât să iasă fain frumos afară, că şi ea iese când are nevoie! 

Asta numesc eu multi-tasking! Să ai, dar să nu dai! 
Păi, e absolut logic: cum Dumnezeu să-ţi faci nevoile în propria casă? Că doar nu-i coteţ de porci!

12 comentarii:

  1. Postul tau imi aduce aminte de seful meu de la restaurant. Faceam o curatenie generala, si il vad pe asta ca intra in bucatarie cu un teanc mare de pliante de la furnizori.
    L-am intrebat ce naiba face cu ele, la care tipul, hatru de felul lui imi raspunde cu cea mei serioasa fata: Le iau sa ma sterg la c** cu ele dupa ce termin panushii de porumb!
    Inventiv, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot din ciclul "românii nu au toate cele trebuincioase pentru a face duş" as putea sa-ti dau si eu motive, unele chiar recente ... da` presimt ce le vei afla oricum :)
    Asa ca ma rezum la a-ti spune: "să-ţi faci nevoile în propria casă?" That`s discusting, slava Domnului ca am balcon asa ca nu trebuie sa tocesc papucii pana in fundu gradinii. I just throw it, you know ... like the monkeys at the zoo >:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia,
    Ar fi multe de spus, o să zic , repede, ceva.Avem o căsuță la țară. Am construit absolut tot ce trebuie, nu lux , dar să fie viață civilizată. Canalizare proprie.
    Am cunoscut un personaj-licențiat, fost director de școală 30 de ani , locuiește în același sat, în aceeași curte ,în care a crescut.
    Locul la cu patru pereți este în fundul în fundul curții. A făcut o încăpere, în care are aragazul și cada...

    Are mulți bani.
    Preferă să se știe în siguranță -zice- cu bani în bancă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prin "91 sătul de minciunile venite de la primăriei ,am pus mână de la mână şi împreună ne-am racordat pe cheltuiala fiecăruia ,dar cu avizul Primăriei fireşte,la reţeaua de canalizare.
    E de muncă ,o ştiu din propria experienţă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexiuss,
    Pai, au inventat altii cartea de telefoane inaintea lor :)) Din pacate, cunosc cazuri concrete.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sfantule,
    Tu oricum esti sfant... In plus, pe principiul: moastele nu put... :))

    RăspundețiȘtergere
  7. INCERTITUNI,
    Pai, cunosc si eu cazuri din astea, si sincer, daca omul asta vrea, asta face... Fiecare e liber sa traiasca asa cum vrea el, atat timp cat nu e constrans de altii :P

    RăspundețiȘtergere
  8. florentin draganescu,
    Daca stai in zona de case a Calarasiului, i hear you! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. asta e ca aia: I-am luat la soacră aragaz și ea proasta tot cu mâna spală :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Este si asta o forma prin care poti sa iti pastrezi forma la standarde ridicate.

    RăspundețiȘtergere
  11. VirtualKid,
    Cum? Alergând ca vitezomanul Gică, atunci când te taie? :))

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!