luni, 7 februarie 2011

Sănătatea, biletul către fericire

 Iată, nu-mi puteam închipui vreodată că un cartilaj de rechin poate să fie extrem de eficient în profilaxia și terapia cancerului, dar iată că este! Sănătatea se pare că are căile ei de a se ascunde în ceea ce ne așteptam mai puțin, ca în exemplu de față, așa cum menționam mai sus: cartilajul de rechin, sau, așa cum mai este cunoscut: Shark Aid.

Ceea ce m-a uimit foarte tare este că acest cartilaj de rechin ar mai fi bun și în tratarea unui număr impresionant de boli cronice, cum ar fi cele de ordin reumatic și diabetice. Curioasă de fel, am făcut investigații să mă prind și eu de ce acest cartilaj e atât de sănătos. După investigații amănunțite, m-am prins că ar conține o proteină ce blochează dezvoltarea tumorelor. Foarte tare, aș zice. Iată că domnul Fălci nu ar fi foarte fericit să afle asta.

Natura de felul ei e plină de tot felul de vitamine, ascunse, sau nu, de nutrienți și de substanțe benefice. Mie, personal, mi-au trebuit destui ani să pricep cât e de important să ducem o viața cât de cât sănătoasă. Ideea e că, dacă nu avem noi grijă de noi, nu o să aibă nimeni. Nu o să ne facă nimeni infunzie cu vitamine, așa cum nu o să ne vindecăm, ori menținem sănătatea fără să avem noi singurei grijă.

Toate acestea se reunesc sub un singur nume: Calivita. V-am zis, până acum ceva vreme, nu eram interesată de acest subiect, însă, se face că acum câteva luni am făcut un review pentru fructul de noni, aparținând tot de Calivita. Deși aia era prima oară când făceam cunoștință cu aspirina Antichității, subiectul mi-a atras atenția. Nu mică mi-a fost mirarea să văd chiar de curând o emisiune pe tv ce lăuda calitățile nemaipomenite ale acestui fruct. La vreo câteva zile, popularitatea lui crescuse deja uimitor. Cu toate astea, știu foarte bine că primii ce mi-au băgat noțiunea de noni în minte au fost cei de la Calivita.

Aș putea să o copiez pe Oana Cuzino și să îndemn ca sănătatea să fie primordială că doar e mai importantă decât toate, dar, am să mă abțin. Cu toate astea, a se ține minte că atunci când fizic nu îți e bine, clar, psihic nici atât. Toate se leagă. 

6 comentarii:

  1. ar fi bine daca ai putea sa le inoculezi ideea asta la politicienii care isi bat joc de sistemul medical din romania

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mai stiu care si cum, de unde si de ce sunt bune. Pentru ca am incercat diverse si nu stiu daca au avut vreun efect. Poate ca starea psihica este cea mai importanta pentru ca de aici pornesc cele mai multe necazuri. Numai ca nu traim in globuri de cristal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Citeam in urma cu cateva zile o stire:
    "Irakul este tara care in plin razboi ofera cadrelor medicale din Romania ceea ce in patria mama nu au parte."
    In ritmul in care se inchid spitalele si pleaca medicii si asistentele ,sigur vom avea nevoie de "natura"

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihai Motrescu,
    Politicienii cu ale lor, eu cu ale mele :D

    RăspundețiȘtergere
  5. QED,
    I hear you, sister! :D Stii tu de ce!

    RăspundețiȘtergere
  6. florentin draganescu,
    Ori mergem pe sistemul: traim cat avem noroc, ori ne obisnuim cu ideea :))

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!