sâmbătă, 12 februarie 2011

Mă enervează cumplit

Pentru că nu sunt tocmai cea mai sociabilă persoană de pe faţa pământului şi pentru că am o listă lungă de lucruri care mă enervează, am decis să fac o excepţie de la antisocialitate şi să o public.

În această ordine de idei, mă enervează:

  1. Să fiu trezită din somn din motive neimportante. Ai ceva de zis, aşteaptă să fac ochi. Repet: excepţiile de la regulă: urgenţele, dar şi cele extrem de puţine persoane ce au prioritate no matter what. 
  2. Să mi se vobească tare. (Asta include televizor dat tare pe motiv de ,,n-aud"). Stau extrem de bine la capitolul auz, în consecinţă, nervii mei, atunci când unii urlă de mama focului, sunt de natură fizică.
  3. Să merg pe stradă tot timpul paralel, lângă, în faţa, în spatele, cuiva pe care nu îl cunosc. Că ai acelaşi drum cu mine nu e motiv suficient să mă iei teoretic de mână. Aşteaptă câteva secunde, lasă-mă să mă îndepărtez, sau măreşte pasul, ca să rămân în urmă, şi-ai rezolvat problema. 
  4. Oamenii care vorbesc tare în mijloacele de transport (povestindu-şi viaţa en-detail la telefon sau colegului de băncuţă). Faceţi-vă un jurnal. Sau un blog... 
  5. Să mi se acapareze spaţiul vital. Ăla fizic! Ăla de conţine aerul şi cei doi metri pătraţi ai mei. Dacă ai ceva să-mi spui, nu e nevoie să te apropii de mine ca şi cum ai vrea să mă săruţi. Cum am spus şi la punctul 1, aud. O singură persoană are voie să stea extrem de aproape de mine.
  6. Să vorbească cineva urât sau măcar puţin urât despre persoana pe care o iubesc. În momentele de genul ăsta, zodiacul chinezesc îşi spune cuvântul, lăsând să iasă la iveală tigrul de foc. 
  7. Să mă rogi să  te ajut cu ceva, apoi să modifici ce am făcut eu pentru tine, pe motiv că nu e chiar cum vroiai tu. Odată ce ai apelat la mine, clar ştiai ce am de oferit. În consecinţă, ori faci de la început singur, ori nu comentezi. 
  8. Oamenii (?!) ce nu-şi văd de treaba lor pe stradă. Frate, strada nu e nici teren de vânătoare, nici coridă, nici spaţiu de găsit jumătatea. 
  9. Să fiu minţită. Am un spirit de Helcule Poirot foarte dezvoltat (unii i-ar spune binecuvântare, eu îi spun blestem). 
  10. Să fie noroi pe-afară. Iată un motiv de enervare ceva mai down to Earth. Nu de alta, dar sunt maniacă după încălţămintea curată şi lucioasă. 

Pe voi ce vă enervează cumplit?


20 de comentarii:

  1. Persoanele care nu respecta deloc mediul inconjurator si care o arata in plina strada (coji de seminte, hartii, pet-uri, pahare de cafea, sticle de bere, doze de suc, pungi si alte ambalaje aruncate undeva in maxim 1 metru departare de cosul de gunoi - aici trebuie sa precizez ca BM sta chiar bine la proportia cos de gunoi cam la fiecare 25-50 de metri, exceptand parcurile si zonele pietonale, unde-s mai multe cosuri de gunoi); fetele si baietii cool, care asculta orice fel de muzica pe speaker in timp ce se plimba tzantzoshi prin oras, dandu-se importanti (e clar ca abia aud zdranganeala din cauza zgomotului ambiental, nu intleg de ce nu-si pun castile); discutiile despre boli si suferinte, chestii familiale sau foarte personale in autobuz, microbuz, autocar (nu ma intereseaza sa aud ca din anii '60 persoana X sufera de cutarea afectiune sau ca persoana Y are un copil nelegitim cu Z, care a dat-o afara din casa pentru ca Z e alcoolic); soferii care te claxoneaza pe trecerea de pietoni, indemnand pietonii sa traverseze cat de repede, pentru ca ei sunt intotdeauna grabiti sau au de ajuns undeva urgent); idiotii care parcheaza masinile pe trotuar, blocand pur si simplu accesul pietonilor; vanzatoarele din anumite magazine, care imbie cumparatorul sa ia, pe langa produsul 1, si produsul 2, poate chiar si 3, pentru ca se asorteaza cu produsul nr. 1.

    Doar cateva din chestiile care ma enerveaza la culme...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma enerveaza tare rau cand cineva vorbeste tare, cand sonorul vreunui aparat de orice fel este la volum maxim sau p'acolo. Ma deranjeaza tot ceea ce te deranjeaza si pe tine, parol!
    Nu-mi plac aglomeratiile pentru ca acolo se intampla sa vorbeasca toata lumea in acelasi timp si imi vine rau de la zgomotul de fond.
    Urasc interfonul; mi-as fi dorit sa nu se fi inventat.
    Chiar sunt atat de multe care nu-mi convin, dar acum sunt in pana de idei.

    RăspundețiȘtergere
  3. QED,
    Păi, eşti balanţă, logic! :D
    În legătură cu interfonul. Nu am idee... :)) Sunt binecuvântată de un bloc fără aşa minune a tehnologiei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lexa,
    Empatizez total la treaba cu vânzătoarele!

    RăspundețiȘtergere
  5. :))) Exact aceleasi lucruri ma enerveaza si pe mine. Si eu am o problema cu invadarea spatiului personal. Plus pupincuristii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Margeluta,
    Pupincuristii au avut parte de o postare numai a lor, candva anul trecut :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Total de acord cu tot, mai ales la fazele cu trezitul de dimineata, spatiul intim si persoanele iubite ( ca eu ma crizezsi legat de familie sau prieteni). Ma mai enerveaza crunt prostia, oamenii cu "ochelari de cal", cei care stiu mai bine decat tine ce vrei sau ce simti, ideile preconcepute, catalogarea-nevoia de a pune la toti si al toate etichete, superficialitatea, minciuna, oho si lista poate continua...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma scoate din sarite prostul suficient, cel pus pe fapte mari (desi este chiar si el convins ca este incapabil de ceva) sperand intr-o rezolvare miraculoasa. Il urasc la modul cel mai concret pe cel care a avut sansa ca hazardul sa-i daruiasca rezolvarea de care el nu era capabil. Acela este intruchiparea calvarului care bantuie prin lume.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe mine ma enerveaza oamenii aia care iti dau lectii legate de religie, evlavie si altele. Oamenii care ma intreaba de 10 ori ce am, asta dupa ce le spun "ca nu vreau sa vorbesc despre ce am!". Ma scoate din sarite un om pisalog. Ma enerveaza oamenii lenti, inceti. Ma enerveaza cei care nu spun in fata ce au de spus. Spun oricui, oricand, dar numai mie nu. Ma enerveaza cei care sunt prieteni cu toata lumea. nu ai cum sa fii asa ceva. Ma enerveaza femeile paranoice, alea care isi creeaza o mie de probleme doar ca sa aiba si ele motiv sa sufere. Ma enerveaza baietii care fac comentarii ieftine legate de orice tipa ce trece pe langa ei. ma enerveaza cuplurile care mimeaza in cuplu perfect si de fapt ei duc o viata separata. si multe altele...

    RăspundețiȘtergere
  10. avem si lucruri in comun pe care le uram...eu cred ca cel mai mult urasc oamenii care se iau de tine fara motiv pe strada sau oriunde...pus si simplu i-as impusca pe aceia care te agreseaza verbal sau si mai rau fara sa aiba nici un motiv ci doar asa ca sa se dea ei mari....

    RăspundețiȘtergere
  11. Tot ce te deranjeaza pe tine, mai putin punctele 5 si 7. In plus, nu imi plac barfitorii, cei care critica si cei care ii judeca pe altii. Cei care nu-si vad de viata lor...

    RăspundețiȘtergere
  12. Aia cu noroiul e bună :)
    Mai ziceam eu într-o postare ceea ce nu-mi place... Acum nu vreau să mă gândesc la situații care îmi provoacă disconfort :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Septembrie,
    Să trăim în România ne ocupă tot timpul, vorba lui Mircea Badea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Monica,
    Sa tragem in teapa pisalogii! :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihai Motrescu,
    Dau oficial liber la mitraliera!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nice,
    Din pacate, treaba cu nevazutul de viata ta e un sport national...

    RăspundețiȘtergere
  17. adapavel,
    Si bine faci! Nu ca mine! :))

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!