vineri, 4 februarie 2011

From Sparta with love


Vă amintiți orele de istorie de printr-a IV-a? Da, da, alea în care vorbeam despre spartani, atenieni, ș.a.m.d.? Cam aceleași ore când plângeam de mila copilașilor spartani ce nu se nășteau cu cele mai aprige calități de războinici și primul lucru pe care îl vedeau era fundul râpei.

Ei, pe vremea aia plângeam eu, că deh, eram mică și proastă, dar acum tare aș mai fi de acord! Cu cât mă încăpățânez mai mult să ies în lume, cu atât mă conving mai mult că spartanii aveau dreptate când își însușeau calități deice și făceau pe mama natură la gura râpei.

Dacă aș avea o putere supremă, aș face întocmai. Și nu, nu mă considerați un soi de Hitler cu numărul de ordine doi, că nu sunt. Treaba e mult mai complicată de atât. Mai sensibilă? Neh, poate chiar mai matematică decât s-ar putea înțelege cu sufletul.

Nu aș arunca pe nimeni la râpă, așa cum nu aș face gulag-uri. Însă, aș da anumite legi de să-i usture pe mulți atunci când mai au intenția să se reproducă.
Legea mea ar cam rezolva incultura, proasta creștere, dar ar și reduce considerabil sărăcia.

Să o luăm pe rând.

Legea ar interzice procreerea în cazul în care mama gazdă și tatăl însămânțător nu îndeplinesc anumite condiții imperios necesare.
Ca de exemplu:

-înainte de procreere, părinții  vor fi consultați. Fizic și psihic. În felul acesta, s-ar reduce considerabil riscul nașterii copiilor cu cine-știe ce malformații, dar și a debililor mintal, și alte nații deținătoare de capete de formă trapezoidală. Pentru o mai bună înțelegere, aș pune un barem:  ai voie să faci plozi doar dacă și Iq-ul tău, cât și cel al ăluia cu care you know what, depășeste un număr decent.

-nu se vor naște copii în familiile cu posibilități materiale extrem de scăzute. Da, sună crud, dar asta e. E mai crud să se trezească douăzeci și ceva de copii aparținând de aceași mamă că n-au ce mânca sau cu ce se îmbrăca, decât să-i știrbești pasionatei de hâța-hâța bucuria de a sta ca bovina.
Privind din alt punct de vedere, un copil născut într-o familie fără posibilități va deveni, indiferent de fondul lui genetic, un copil depresiv, nervos, frustrat și, în fond, extrem de nefericit. Cazurile de norocoși adoptați sunt puține și nu servesc ca excepții care să confirme regula.
Treaba asta ar putea avea efecte uimitoare pe viitor. Cam în douăzeci-treizeci de ani, populația Terrei ar putea scădea, rezolvându-se astfel saturarea planetei. Și nu, nu vă uitați câș la mine! Nu am zis să îi omorâm pe cei ce deja există. Nu! Ăștia să trăiască... până mor. Eu zic de cei neconcepuți încă. Oricum nu vor ști nciodată că erau să existe.
Și, tot în felul acesta, poate că, fiind mai puțini oameni pe Glob, încet încet s-ar eradica foametea.

Cum să vă zic, ăsta e un plan pe termen lung, cu efecte întârziate, dar sigure. Azi o postare, mâine o lectură a cuiva ce duce lipsă de idei, dar obișnuiește să le culeagă de pe net, poimâine o lege, răspoimâine o certitudine.

Numai gândiți-vă puțin! Ce rost are să populăm planeta? Nu mai bine, mai puțini, mai fericiți și mai inteligenți?

Cât despre familiile fără posibilități, poate asta i-ar îndemna să nu mai facă o sută cincizenci de copii doar pentru alocația de la stat și s-ar chinui mai mult să iasă din mocirlă.

12 comentarii:

  1. "să trăiască... până mor" =)) =)) =)) E clar, la cap e si la tine problema! >:D< Dar de-aia suntem prieteni, nu? :)))))
    Total de acord! Ma uit la ce se intampla in jurul meu, si raman uimit de cata prostie poate sta lejer in capul unora! Si eu daca am de comentat, am ce am in primul rand cu barbatii, si de abia dupa aia cu femeile! Am eu impresia aia ca vinovati de toate relele de pe Pamant sunt barbatii! Ce vrei, nu pot sa trec peste! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. eu inteleg demersul tau, dar nu cred ca se va schimba ceva. si eu nu cred ca atunci cand doi prosti fac "love" se gandesc sa faca un copil pt alocatie. sunt prea prostisa se gandeasca la asta. totul e o greseala...greseala prostiei lor!

    RăspundețiȘtergere
  3. s-ar putea lua macar niste masuri prin care sa se incurajeze intelectualii sa faca copii si sa se descurajeze prostii...da la noi la prosti le dau ajutor social si la intelectuali le iau cat mai mult

    RăspundețiȘtergere
  4. discriminezi prostia, lenea si ceva probleme psihice... nu-i rau(toti o gandim!)... dar e bine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Este o problema reala ,dar nu cred ca se rezolva printr-o lege,ci mai degraba prin educatie,prin diminuarea saraciei in randul populatiei ,etc.
    ..... daca nu cumva gresesc ,prin China este o astfel de restrictie(1 copil-) sau a fost,nu mai stiu exact...

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexiuss,
    Pai, eu nu ma refer la barbati sau femei, ca pentru mine, tot o apa si-un pamant sunt toti, indiferent. Doar stii ca sunt in aceasi barca cu tine, dar, cred ca idiotii nu au sex.

    RăspundețiȘtergere
  7. Liz,
    Nu o discriminez. Dar, as vrea sa nu mai fie.

    RăspundețiȘtergere
  8. florentin,
    Cred ca nu m-ai inteles. Eu nu vreau sa pun restrictii oamenilor. Ci sa nu le dau voie celor ce nu sunt apti sa faca copii. E o diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai Motrescu,
    Pai, pe sistem romanesc. Problema mea e ca m-am saturat sa vad tembeli pe strada, needucati si alte natii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe mine m-a exasperat multitudinea de super-mame care nasc super-kids (evident!). De fapt, m-a lovit invidia, dar să nu mai zici la nimeni. :D Pe tine ce te-a supărat aşa rău? Că şi mie mi-a trecut prin cap aceeaşi problemă... de mai multe ori!
    Pe la începutul secolului trecut în multe ţări s-a practicat sterilizarea forţată a persoanelor cu handicap mintal. Pare o cruzime, dar cred că e totuşi corect faţă de restul populaţiei.
    Ştiu destule cupluri cu posibilităţi care îşi doresc nespus un puiuţ, iar unii care îi fac fără probleme îşi bat joc de ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dara,
    Ce ma supara in fiecare zi: multitudinea de idioti lasati liberi pe strada sa se amestece cu oamenii normali.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!