joi, 10 februarie 2011

Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă

Fraaaaaaaaaaate, nu pot să-i înţeleg pe unii! Mă jur! Le dai un pont de un loc de muncă, le dai informaţiile necesare pentru a se duce la interviul ce s-ar putea totuşi solda cu un job bine plătit, şi ei încep să se comporte ca şi cum tu eşti ăla de le ceri lor o favoare.

Că, vorb-aia, fundul lor roial e din start apt pentru orice loc de muncă, deşi fundul lor roial stă şi şomează acasă, transformându-se dintr-un fund roial, într-un fund expandat de la prea multă telecomandă. 

Să o iau de la capăt. Mă trezesc azi să arunc cu un mass pe mess, cum că firma cutare face angajări dacă ai condiţiile alea şi cu alea şi dacă eşti de-aici din oraş. Se trezesc câţiva cum că ar corespunde profilului să-mi ceară detalii. Le dau detaliile, apoi, prima întrebare: auuzi, da' cât e salariul? 

Băăăăi, frăţică, tu mergi la interviu, vezi prima dată dacă eşti persoana potrivită şi dacă oamenii ăia te primesc, apoi întreabă de salariu! Prima dată pune-ţi întrebarea dacă printre atâtea mii de tineri cu pregătirea ta, te remarci cu ceva, dacă tu eşti ze one, şi apoi întreabă persiflativ ce salariu îţi dau ăia dacă le faci nemărginita onoare de a le fi angajat. 

Guess what, dragilor, nu s-a inventat încă locul de muncă unde stai o oră şi iei cinci catralione de lei noi. Dacă vreţi asta, alergaţi mii de ture pe stadion, tunaţi-vă frumos, agăţaţi un babalâc disperat pe net et voila!  Problema rezolvată! Puteţi să faceţi şi ţ facultăţi deodată şi scăpaţi de corvoada de a vă întreţine singuri. 

Revenind la mine! Nenică, eu dau pontul. Vrei să mergi la interviu, be my guest. Nu vrei? Be my guest again! Dar nu mă trage pe mine la răspundere că am avut nesimţirea de a-ţi da un pont de un loc de muncă, pentru că nu te trimiteam nici la produs şi nici la prăşit. 

Nu vrei să munceşti, ignoră mass-ul (că oricum nu dau de felul meu), că-l vor lua sigur alţii în considerare. 
Ce n-aş fi dat eu, pe vremea când nu munceam, să primesc un astfel de mass! Şi parol că singurul lucru pe care l-aş fi întrebat ar fi fost: care sunt cerinţele (ca să mă prind dacă aş face faţă) şi unde depun CV-ul.



8 comentarii:

  1. Stiu, Iulia despre ce vorbesti si apoi, te mai si inteleg. Eu cand nu aveam job imi doream sa gasesc orice, nu ma mai interesau banii sau nu stiu ce conditii, vroiam sa muncesc, sa devin independenta, sa-mi pot plati chiria, chit ca dupa aia ramanema fara bani.
    Azi, muncesc unde nu imi place, e greu, iau un salariu care da, fara modestie, nu ajunge studiile mele, dar muncesc, am un job, sunt independenta si da, stiu ca la un moment dat va veni si jobul pentru care ma "pregatesc" acum!

    Cat despre oamenii care cer salariul intai, tind sa cred ca sunt superficiali, si eu nu as avea incredere in ei ca si angajator!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cand te gandesti ca as da orice sa ma stiu iar angajat, sa fac dracu si eu parte dintr-un mediu, imi vine sa urlu cand vad ca unii nu pricep. Da, valoarea banului la noi sucks, dar faci ceva nu freci buha toata ziua.
    So toata stima miss Iulia daca tu dai ponturi cu joburi, cine e smart o va lua ca pe o favoare :)
    Cine nu, , ei bine ai descris si tu ce se intampla :)
    Nighty night!

    RăspundețiȘtergere
  3. Monica,
    Pai, tocmai, ca aici e vorba de ceva pe masura competentelor. Dar, ma rog, nu intru in detalii. Ideea e ca, atunci cand nu vrei sa muncesti, nu mai ceri deloc detalii. Daca vrei sa muncesti, trimiti CV-ul, spui multumesc si faci o cruce mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. An-Imperfect-Angel,
    I hear you! Pai, sa nu iti inchipui ca am facut cine stie ce efort. Nu, nici gand. Dar, ma deranjeaza atitudinea oamenilor. E ca si cum as fi deschis o cutie a Pandorei. Desi era mass, multi au tinut sa imi zica cum ca firma aia nu e de ei pentru ca ei sunt over qualified. Like, cine i-a intrebat. Vrei, vrei, nu vrei, asta e. Plus ca multi au inceput sa imi povesteasca ce viata plina au ei deja. Hold your horses, ca nu sunt avocatul poporului....

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa apelez la tine ca sa-mi gasesti si mie o slujba buna, sa pot sa ma intorc la Galati.

    RăspundețiȘtergere
  6. Facerea de bine.... chestii, trestii. Oricum, reiese ca tu esti altruista si ei sunt fraieri, ca sa nu-i numesc prosti. Dar, draga mea, stii bine ca romanasii nostri cam vor totul la botul calului. Si atunci cand calul e cu botul acolo mai au timp si nerv sa mai puna conditii di intrebari prostesti.

    RăspundețiȘtergere
  7. VirtualKid,
    Din pacate asta a fost un one time chance. ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. QED,
    Nu sunt altruista... trust me. Sa zicem ca sunt un om normal din punctul asta de vedere. Dar, oamenii tot aiurea sunt! :))

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!