marți, 15 februarie 2011

Charlie Chaplin și călătoarea în timp

Căutându-mi ringtone-ul preferat pe Google, și anume melodia cântată de Charlie Chaplin în Modern Times, peste ce dau...

Se face că eu nu sunt singura legătură a lui Chaplin cu telefoanele mobile. Ba deloc, chiar! Unii afirmă sus și tare că el cică ar fi luat contact cu telefoanele mobile chiar de pe vremea când juca în The Circus, peliculă mută din 1928.

Acum, eu, ca fan indubitabil înrăit a lui Chaplin, zic, cum Dumnezeu de mi-a scăpat mie scena? Se spune că, în filmul cu pricina, la un moment dat apare o tanti ce vorbește la telefon mobil. Mă întreb eu așa... Chaplin ce păzea? Chaplin ca Chaplin, dar ce păzeam euuuu de n-am văzut?


Treaba asta cică ar fi descoperit-o un regizor irlandez. Mai știu eu un irlandez nebun ce l-a transformat pe Vlad Țepeș în conte colțat. Zvonul cum că vampirii au cuib la noi în țară s-a răspândit mai ceva ca o gripă porcină. Au irlandezii ăștia ceva, observ. Altfel nu-mi explic cum de și acum tot un irlandez face descoperirea cea măreață. 

Glumesc, firește. Foarte posibil ca totul să fie o coincidență. Exact ca cea cu tanti cea dolofană ce umblă cu mâna la ureche ca și cum ar vorbi la telefon. Cu toate astea, cam aceași poziție a mâinii o au și cei pe care îi doare măseaua, zic... 

Chiar și așa, dacă tanti chiar e călător în timp, mă întreb ce discuta ea cu patos? Vreo rețetă de gogoși? Vreo telenovelă a cărui episod l-a pierdut pentru că ea umbla brambura pe la Chaplin prin platou? 
Înainte să vă las să ghiciți deznodământul poveștii, îmi mai permit să-mi mai adresez eu, mie, o întrebare retorică: dacă tanti e time traveler prin golden age, cum de nu are hands free? Eu am, dar nu știu să călătoresc în timp. Deci? Zic că pe tanti o durea totuși măseaua. 

Sauuuuuu... ? 

Ipoteze am tot văzut, ba chiar și un milion de fake-happenings. Nimic nu m-a convins. Sau poate n-am destulă răbdare să scotocesc Youtube-ul.

Că fuse, că nu fuse, eu tot nu mi-am găsit ringtone-ul!





11 comentarii:

  1. pana la urma sa descoperit ca aia ce tinea ea la ureche era un aparat pentru auz....

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai Motrescu,
    Chiar așteptam să mă lămurești tu, având în vedere specificul blogului tău! :D DAAAAR, dacă nu e așa? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiam ca irlandezii au probleme. Incepand de la wits-urile lor pe care nu le intelege mai nimeni!

    RăspundețiȘtergere
  4. adica vrei sa spui ca nu ai vazut ca panarama asta a ajuns pe canalele de stiri? si ca romanii fac din ultima stupizenie posibila stire nationala?:))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim,
    Sincer, nu am nimic cu irlandezii, dar de mincinosi sunt cam mincinosi :D Probabil li se trage de la rum :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca un mare fan,din copilarie ,a lui Charlie Chaplin,nu avea cum sa-mi scape,dar cum spunea si
    Alexiuss, asta a fost pe canalele de stiri si eu cred ca Charlie Chaplin(actor și regizor) s-ar fi distrat copios ,daca ar mai fi trait .

    RăspundețiȘtergere
  7. florentin draganescu,
    O fi fost, nu zic nu, dar cum ma uit eu la tv, un an nu, o zi da :)) Eu am dat intamplator peste faza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Calatoria in timp exista, dar pentru asta trebuie mai intai sa fii inchis la loc cu verdeata .

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici eu nu ma uit, de fapt nu ma uit DELOC, dar m-a sunat maica-mea panicata toata la doua zile dupa ce vazusem stirea pe Yahoo!News , sa ma intrebe ce zic eu de asa o stire-minune:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu mai stiu astia ce sa inventeze. A fost la stiri?! Mda, bine ca nu ma uit.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!