joi, 3 februarie 2011

Ăia de se drogau ascultau dubstep

Am auzit astăzi în drum spre muncă o chestie tare interesantă la radio (nu ştiu care radio, nu l-am întrebat cum îl cheamă). Ei, dj-ul de serviciu, făcea el un fel de analiză de doi lei cincizeci, trăgând anumite concluzii de-a dreptul uluitoare. În primă instanţă, se vorbea despre magazinele etnobotanice, cum că sunt aşa şi pe dincolo. 
Ok, aşa o fi. Nu mă pronunţ, nu-mi dau cu părerea, nu mă interesează. Cine are chef să fumeze pătrunjel pisat şi să se simtă high, n-are decât. 

Ei, după ce omul nostru cu multe idei (cred că nu mai e nevoie să spun ce denumire au cei cu multe idei) a ţinut un discurs mai ceva ca cel a lui Miss Univers, despre cum ne fac nouă buruienile alea rău, a continuat prin a face profilul psihologic al consumatorului de etnobotanice.

Propoziţia care m-a scos din ţâţâni a fost: ,,ăia de se droghează cu etnobotanice ascultă dubstep". 
Adică, da' de unde până unde, tu, atotştiutorule, eşti tu aşa de sigur că dacă consumi buruieni la pungă nu poţi să asculţi decât dubstep? Fireşte că, după ce a emis judecata de valoare, a şi ţinut să menţioneze că el nu ştie ce e ăla dubstep, dar ştie el că e muzica dracului.

Hellooooo, mă simt ofensată! Ce s-a întâmplat cu rockerii? Nu mai sunt la modă? Gata? 
Înainte, pe vremea mea, dacă erai drogat, erai musai rocker. Dacă erai beţiv, iar erai rocker. Dacă erai rocker aveai o grămadă de alte adjective şi o multitudine de calităţi. Acum, gata? Dubstepării ne-au ştirbit autoritatea de mari drogaţi, satanişti şi beţivani rataţi?

Asta îmi aminteşte de încă o parascovenie de acum ceva ani. Probabil că toată lumea îşi aminteşte de copilul ăla emo ce s-a aruncat de la etaj, de pe bloc, în fine. Ei, datorită marii şi cultei televiziuni: Pro Tv, s-a început o adevărată vânătoare a copilaşilor cu freză funky şi tricouri negre. Nu mai conta că tu asculţi punk, sau black, sau death, sau eu ştiu... eletro goth. Aveai tricou negru? Figură imobilă? Freză într-o parte? Bocanci graşi? Pac: emo! Pac: te arunci de pe bloc! Pac: piatra în cap.

Nu am priceput niciodată de ce oamenii simt nevoia să judece o categorie întreagă după caracteristicile unui singur individ care întâmplător s-a nimerit a aparţine curentului respectiv?

Nu de alta, dar am întâlnit rockeri ce nu pun gura pe alcool, aşa cum am întâlnit şi rockeri ce şi-ar injecta alcoolul în vene. Idee aplicabilă pentru toate viciile şi calităţile.

Un om nu defineşte un gen muzical, sau un curent. Aşa cum idiotul de la radio nu defineşte România.

11 comentarii:

  1. Quote "Aşa cum idiotul de la radio nu defineşte România."..dfineste o mare parte, la urma urmei este "vocea poporului"
    Am ascultat si eu astatzi in masina in drum spre casa chestia sta, a spus ca dubstepul este un nou gen de emo si ca desi el nu cunoaste probabil ca asa este.
    Pana acum am cautat un articol pe net care sa faca referire la treaba cu etnobotanicele si dubstepul.
    Atunci cand nu esti in tema..incepi sa generalizezi..e specific uman, nu tine de romania sau de un anumit radio.Daca stai sa asculti aproae orice stire, indiferent daca este la televizo, in ziar sau la radio, si contine informatii despre un anumit domeniu, despre care esti informat(a) poti sa observi ca de obicei sunt doar informatii mai mult sau mai putin eronate in conformitate cu parerile generale ale oamenilor mediocrii, care sunt multumiti sa considere ca sunt "buni" si bine informatii in mai toate domeniile si de fapt inteleg doar cate putin din fiecare, sau poate chiar deloc din multe dintre ele.Si este ok, pentru ca informatiile transmise, stirile ajung la aceste persoane..cineva informat intrun domeniu nu citeste o stire din "libertatea"..cineva informat in general..nu citeste un ziar..decat pentru informatii care ii sunt folositoare, si destul de interpretabile incat sa'si fca propria parere, eventual obiectiva, despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaai, ce-mi plac mie oamenii care n-au habar despre un lucru, dar îşi dau cu părerea, fără un minim efort de a se informa!!

    Dacă domnu' "digei" e plin de idei, n-ai ce să-i faci!
    Şi dacă rockerii sunt beţivi, satanişti şi alea, alea, fanii lui guţă cum sunt?
    R: anti-smoke, anti-alcool, anti-poluare fonică =)) =))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sartre,
    Tin sa te contrazic. Eu fac parte din popor, da? Mă defineşte? Nu. Pe tine? Pun pariu că nu. Se defineşte pe el. Eu ştiu ce e ăla dubstep. Ştiu şi că dacă eşti consumator de etnobotanice nu e musai să asculţi un imn al etnobotanicelor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dara,
    Da... e o colecţie întreagă de idei stocate într-un hdd mic cu paletele tocite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stereotipie bat-o vina, oare ce ne-am face fara ea ?!?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-o societate normala indivizi,pardon, astfel de formatori de opinie,ar fi fost niste simpli "aruncatori cu privirea".Dar aici nonvalorile se inghesuie pe la Tv,radio,ba mai si publica,pentru ca societatea îi acceptă ...ascultandu-i,citindu-i...

    RăspundețiȘtergere
  7. "ne-au ştirbit autoritatea de mari drogaţi, satanişti şi beţivani rataţi?" ma amuza fraza asta

    RăspundețiȘtergere
  8. GanduriMurdare,
    Ce să ne facem... am trăi fericiţi.

    RăspundețiȘtergere
  9. florentin draganescu,
    Da, din păcate asta e o boală care se cam ia. Se întinde repede.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihai Motrescu,
    Păi aşa e... Nu ne mai bagă nimeni în seamă :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Eh, generalizari... Ca si cum ziceau astia prin anii '80'-'90 ca toti cei care asculta rock sunt satanisti.. Oameni ingusti la mine. Ma intreb ce cauta la radio?

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!