duminică, 15 august 2010

Review: Jocurică.ro

Deşi în ultima vreme au apărut o mulţime de site-uri destinate categoriei Jocuri online, poate chiar prea multe, puţine reuşesc să se menţină, să treacă de pragul banalităţii şi să devină populare în adevăratul sens al cuvântului.

Concurenţa fiind acerbă, îţi trebuie un adevărat simţ al afacerii, cât şi unul estetic, pentru a transforma un site, de orice gen ar fi el, într-unul de succes.


Abundenţa site-urilor destinate jocurilor online, pe sistem flash, este rezultatul popularităţii jocurilor, acest gen de distracţie fiind din ce în ce mai uzitat între iubitorii de internet.


Astfel, pentru a crea un astfel de site, în opinia mea, trebuiesc respectate anumite reguli de aur.
Pentru a evidenţia cât mai bine regulile de aur (în opinia mea, cel puţin...) propun să luăm la puricat următorul site:


Jocurică.ro


Astfel, dacă e să vizităm site-ul celor de la Jocurică.ro, observăm în felul următor:

-optimizarea Google ar putea fi îmbunătăţită. Pentru că, dacă tastăm în ,,jocuri online", ,,jocuri" sau ,,jocuri flash", vom observa că pe primele două pagini nu va apărea nici măcar un link către Jocurică.ro. Lucrul acesta poate lucra ca un dezavantaj pentru site-ul în cauză, pentru că optimizarea Google este esenţială viitorului şi popularităţii site-ului.
Pentru ca acest lucru să fie remediat, recomand o descriere (există formulare pentru aşa ceva) succintă a fiecărui articol în parte, descriere ce va trebui să încludă cuvinte cheie cu rezultate depăşind 1.000.000 de căutări. Înainte de a se crea această descriere succintă, de recomandat este să se verifice popularitatea cuvintelor folosite. Având în vedere că aici nu vorbim despre un site de factură literară, cred că descrierea succintă, lipsită de figuri de stil, sau personalizări prea mari, nu va reprezenta o problemă.

-un al doilea lucru pe care l-aş schimba, dacă aş avea puteri depline pe site-ul sus meţionat, ar fi probabil aspectul.
În mod sigur nu aş combina două culori tari ca albastru deschis cu galben strident. Combinaţia poate deveni, fără dar şi poate, obositoare. Aş folosi în genere culori pastel, culorile tari fiind folosite cu siguranţă doar în cazul în care se va vrea evidenţierea unui anumit eveniment, joc nou, ori ştiu eu ce altceva...
Recomand folosirea unui singure culori tari, pentru a se evita obosirea ochiului.
Un alt lucru de care aş ţine seamă e asortarea culorilor pe site.

-evitarea încărcării site-ului este esenţială! 

-prezenţa diacriticelor va ridica ştacheta site-ului. Nu ştiu despre alţii, dar eu acord mai multă încredere unui blog ori site ce se foloseşte diacritice. Şi sunt absolut sigură că nu sunt singura care gândeşte aşa.

-logo-ul site-ului l-aş face puţin mai... vizibil. Pentru asta, aş organiza un concurs pentru pasionaţii de Photoshop şi pentru cei ce deţin talent la desen, în scopul înbunătăţirii siglei-logo.
Aş include şi un slogan pe măsură, unul memorabil.

***

Bun, şi dacă am zis ce aş schimba, acum să spun şi ce secţiune prefer când vine vorba de jocuri (că vorba aia: prea multă critică deprimă).
Deşi sunt deosebit de pretenţioasă, când vine vorba de jocuri, nu mă dau în lături când vine vorba de secţiunea Jocuri logice, secţiune menită să-ţi antreneze perspicacitatea, rapiditatea în gândire cât şi simţul de orientare.

17 comentarii:

  1. Inca un plan de afaceri bun :) Imi plac ideile pe care le-ai sugerat, cred ca un site care le-ar respecta, m-ar atrage :D Iar titlul este genial :)) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra,
    Multumesc :D
    Faza e ca site-ul exista si a cerut un review... ce ar trebui, de exemplu, imbunatatit :)

    RăspundețiȘtergere
  3. buna treaba asta cu optimizarea.mai ales cand vine vorba de hiturile in google.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună, în primul rând aş vrea să te felicit pentru acest articol, frumuos creat şi în al doilea rand aş dori să te întreb daca eşti deacord cu un schimb de link in blog roll ...
    Multumesc anticipat !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. globber,
    Multumesc.
    In principiu, nu vad de ce nu, insa, as prefera sa vrei schimbul de link pentru a ne citi reciproc :)
    Nu sa uitam unul de altul prin blogroll :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate,sunt o groază de site-uri,nu numai de jocuri,ci şi de filme sau muzică,(virgulă) care ar putea face diferenţa dintre succes şi anonimat prin schimbarea unor chestii minore,ca cele pe care le-ai prezentat tu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina,
    Da, asta e problema lor... prea multe chestii similare

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bun si la obiect review-ul. M-ai facut sa intru pe site si sa-l analizez si eu :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Iulia,
    Cred ca oamenii nu se supara :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ok ...te adaug la "citesc" atunci :D si am sa te citesc :P nu e nici o problema :D doar sa imi lasi un coment si sa-mi spui ce nume vrei :D (Globber, pentru mine)

    RăspundețiȘtergere
  11. globber,
    Perfect. Nu de alta, dar am renuntat de ceva vreme sa strang in blogroll persoane, doar de dragul de a mi se incarca pagina mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am vazut ca tot mai multa lume refuza sa intre pe bloguri ce nu foloseste diacritice. In caz ca proprietarul uita sa le foloseasca, cititorii tin sa-i atraga atentia, se arata dispusi sa nu mai revina acolo daca acest aspect nu este rapid remediat. Sunt curioasa, ce te determina pe tine sa ai mai mare incredere intr-un blog cu diacritice decat in unul fara diacritice? De ce sunt ele atat de importante?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nice,
    Pai e simplu... In primul rand ca diacriticele pot inlatura problemele tipice de intelege a textului...
    De cand ma stiu, am fost adepta textelor cu diacritice, desi recunosc ca nu le folosesc chiar mereu *cel putin in comentarii, in postari imi dau tot interesul sa nu le omit... evit... etc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, explicatia asta am tot intalnit-o, dar cum e posibil ca cineva sa nu inteleaga un text fara diacritice, ca tot in limba romana e, nu e in chineza. Ce e de neinteles? Ma rog, ma depaseste problema, eu nu suport diacriticele, nu voi scrie niciodata pe blog cu ele, iar daca se va impune o lege in acest sens, renunt la blogging. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Nice,
    Acum fiecare cu piticii lui. Sincera sa fiu, ma indoiesc ca va fi vreodata cazul de legi in ceea ce priveste bloggingul.... Avand in vedere ca bloggingul este, prin natura lui, liber :D
    Cu toate astea, diferentele de opinie dintre mine si tine se datoreaza probabil faptului ca l-am urmarit prea mult pe Pruteanu, cand eram copil :D

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!