miercuri, 25 august 2010

Lampa fermecată a lui Karim Rashid


 Într-o zi, un om se plimba agale pe malul unui lac. Şi atât de supărat era omul nostru, încât nici drumul pe care mergea nu îl mai vedea.
Cocoşat şi ţinând mâinile la spate, izbea cu piciorul câte o piatră de pe marginea drumului, la fiecare două pe care nu le vedea.  Oftatul lui era la fel de matematic ca şi izbitul pietrelor cu piciorul.

Şi cum mergea el şi izbea pietre, la un moment dat simţi cum dădu cu piciorul în ceva ce părea să fie o piatră ceva mai mare decât cele cu care se obişnuise.

-Ce Dumnezeu… îşi spuse el, trezit parcă din propria-i fiinţă.

-Aaaauuu! Se auzi de undeva de pe margine.

-Cine a zis asta?

-Ei cine… După ce că oftezi atât de tare de trezeşti tot lacul, mă izbeşti cu piciorul, mai şi întrebi cine a zis asta! M-ai lovit lângă ureche, să ştii!

Din spatele unei păpădii apăru un omuleţ de-o şchioapă.-Mă numesc Karim Rashid, spuse omuleţul. Iar tu, domnule, m-ai lovit cam tare şi m-ai scos din lampa mea fermecată.

-Stai aşa, tu eşti duh?  Întrebă intrigat de cele întâmplate, omul.

-Da, sunt duh, spuse Karim.

-Păi, sincer, eu credeam că duhurile care ies din lămpi fermecate sunt doar în poveşti. Iar dacă tu eşti chiar un duh, eşti unul al naibii de mic. Eu ştiam că duhul din lampă e mare, musculos şi impunător.

-Păi, m-ai scos din lampa mea obligat-forţat! Ce vrei?! Există şi aici o procedură, nu te aştepţi să-mi dai cu şutul şi să fiu brusc mare şi puternic. Ca să fiu mare, fă tu bine şi spune formula magică: ,,bababum bababam bibiram”.

-Bababum bababam bibiram…?!

Imediat ce rosti bărbatul formula magică, Karim Rashid se transformă din duhul mic de-o şchiopa într-unul mare, puternic, impunător, stând cu mâinile încrucişate şi privind bland şi tătos asupra bărbatului.

-Ei, aşa mai vii de-acasă, sau, o mică glumă de duhuri… aşa mai vii din lampă. Hăhăi duhul Karim, mulţumit. Ei, şi acum că tot m-ai scos din lampă, ştii procedura, tu freci lampa, eu îţi îndeplinesc o dorinţă. Orice dorinţă.

-Haide, dom‘le, eu nu frec nicio lampă!

-Aşa e procedura! Vrei dorinţa, freci lampa! Zise enervat, Rashid.

-Băi, băiete… câtă birocraţie până şi la duhurile astea… n-am putut să văd.

-Stai aşa… înainte trebuie să-mi spui ce dorinţă vrei să-ţi îndeplinesc. Nu de alta, dar am un meci de văzut acum la cinci, aşa că chop-chop, să ne mişcam mai cu talent! Orice ar fi, am senzaţia că are legătură cu motivul pentru care eşti atât de supărat.

-Aşa e… Ştii, duhule Karim… de curând am pierdut pe cineva drag mie… şi vreau pe cineva-ul ăsta înapoi.

-Ia, descrie-ţi cineva-ul, ca să ştiu pe cine aduc înapoi…

-Duhule, era de o eleganţă ieşită din comun… Când intra ea într-o încăpere, toţi se opreau din orice activitate şi o priveau… Ştii cât de frumoasă era, duhule? Atât de frumoasă că numai simpla ei prezenţă mă făcea să zâmbesc. Şi avea nişte ochi frumoşi!!! Şi deşteaptă… of ce deşteaptă era… mereu mă uimea cu viteza ei uluitoare de gândire. Câteodată stăteam şi mă întrebam cum de reuşea să facă atât de multe lucruri de odată şi să nu prezinte semne de oboseală. Uneori rezista şi până la 6-7 ore la servici, fără să obosească absolut deloc. Şi atunci când ieşeam cu ea în oraş, ştiam că e doar a mea, duhule, doar a mea! Dar nu mai e… Am pierdut-o mult prea devreme…

-Am înţeles… ia, acum freacă lampa. Cred că ştiu pe cine vrei tu înapoi.

Bărbatul făcu întocmai voinţei duhului Karim Rashid. În secunda următoare, un abur intens se pogorî.

-Duhule, duhule, ţi-a luat foc lampa?

-Nu deşteptule, aşa face ea când îndeplineşte dorinţe!

Nici nu termină duhul să zică ce avea de zis, că locul aburului fu luat de un netbook ASUS 1008P.-Duhule, ce e asta?

-Cum ce e asta, tăntălăule? Dorinţa ta!  Ai spus memorie bună, deşteptăciune... hdd de 250 GB ai, procesor Intel Atom  n450 ai, 1 GB memorie RAM, ochi frumoşi ai, iată ce webcam... are şi ecran iluminat cu led-uri, diagonală de 10,1 inch, 1024x600 pixeli... ce mai, un exemplu magistral de artă vizuală, combinată cu tehnologia de vârf. Iar maestrul sunt chiar eu: Karim Rashid!  Plus că i-am conferit un Design Techno-chic Digi-Wave, că tot ziceai ceva de eleganţă. Perfecţiunea nu a avut niciodată o imagine mai bună!

-Duhule… eu mă refeream la soţia mea…

-Hai, fii serios, cine mai plânge după oameni! Oamenii te lasă mereu... după aşa ceva ar trebui să plângi dacă pierzi, nu după un om... Apoi să ştii şi tu, dragă domnule, că oamenii nu se întorc. Nu-ţi mai pune baza în aşa ceva...iar duhurile care s-au lăudat până acum că pot aduce oamenii dragi înapoi au fost nişte impostori. Pentru că oamenii, indiferent cât i-ai iubi, tot pleacă. Iată, soţia ta a plecat, nu? 
Mai bine ia tu de te ataşează de ASUS 1008P.

 Recepţionează şi transmite pentru BLOGWARS,
Iulia Diana MIHAI

Text şi manipulare fotografică (prima sursă fotografică): Iulia Diana Mihai. 
 Manipularea s-a realizat prin combinarea portretului designerului Karim Rashid cu imaginea duhului din lampă.28 de comentarii:

 1. Calculatorul, cel mai bun prieten al omului, nu?

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt impresionata! :) Daca nici acum nu iei locul 1...

  RăspundețiȘtergere
 3. S.I.N.,
  Sper, sper :D Ideea e sa ma mentin in cei 9.

  RăspundețiȘtergere
 4. "Bababum bababam bibiram…" :) A venit duhul si l-am rugat sa iei locul I :D Neaparat :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Alexandra,
  Multumesc foarte important :D

  RăspundețiȘtergere
 6. Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea "Parteneri",eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul "jocuri pentru copii"

  P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

  alina2006sm@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 7. Geniala ideea, imi place la nebunie cum ai interpretat aceasta tema, care dupa parerea mea era mai dificila!!! Mereu ma intreb de unde iti vin toate ideile astea :D

  RăspundețiȘtergere
 8. Mai original de-atât nici că se putea! :))

  RăspundețiȘtergere
 9. Astfel de lucruri se întâmplă frecvent. Şi eu m-am ales cu un HP Compaq în urma întâlnirii cu un duh. Am şi frecat-o, recunosc...

  RăspundețiȘtergere
 10. Vania,
  Importante sunt rezultatele, nu musai mijloacele :))

  RăspundețiȘtergere
 11. Imi place articolul. Imi place ca te mentii originala, si nu esti axata pe stilul sec, gen "serviti informatia" pe care altii il practica.

  RăspundețiȘtergere
 12. Lexa,
  Pai, sunt destule articole de genul asta. Daca e sa pic, barem pic cu mandrie :D

  RăspundețiȘtergere
 13. Iulia, am citit încă de ieri despre Karim Rashid, am lăsat şi-un comentariu despre "oamenii care nu se mai întorc", dar cred c-am uitat să apăs pe "publicaţi". :)
  Scuze!

  RăspundețiȘtergere
 14. Diana,
  Pai, il poti scrie din nou, daca vrei :)

  RăspundețiȘtergere
 15. Mi-a placut mult povestea ta. Esti pe locul I in preferintele mele la aceasta etapa.

  RăspundețiȘtergere
 16. Cred că, la mine, duhul ar fi ezitat între leptopiseţ şi Ulise!

  RăspundețiȘtergere
 17. frumos, articol, credeam ca nu am terminat de citit dar pacat ca e o poveste cam trista pentru despartire de nevasta, dar sia gasticat faima prin " ASUS 1008P "
  Felicitari ,

  RăspundețiȘtergere
 18. Zamfir,
  Nu toate duhurile stiu ce vor :D

  RăspundețiȘtergere
 19. Spirachi,
  Ce pot sa zic... trista/netrista... multumesc :)

  RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!