duminică, 8 august 2010

Pupincurism-ul, boală letală

De regulă, sunt foarte puţine lucruri pe care nu reuşesc să le pricep... Însă, cu siguranţă, unul dintre ele e pupincurismul.
Nu ştiu care exact care e faza... dar pupincurismul e în floare, adică a înflorit, a făcut pui, e pe cale să se înmulţească, să facă urmaşi şi să ne contamineze pe toţi...

Antidot nu ştiu dacă există... cel mai probabil că nu. Dacă boli ca rabia, ciuma, cele venerice, şi-au găsit într-o oarecare măsură nănaşul, pupincurismul e etern. Există speranţe mai mari să fie eradicate boli ca SIDA sau cancerul (ori-de-care ar fi el).

Nu ştiu cum sunt alţii, dar nu înţeleg cum unii îşi schimbă atitudinea după cum bate vântul, sau mai bine zis, după cum le e interesul...
Adică, în eventualitatea în care eu  (a se înţelege EU ca şi: eu, Iulia Mihai) nu suport pe un anume X, lucrul ăsta nu va rămâne secret... A nu se închipui că voi începe să muşc, să latru, să mă uit ameninţător în ochii persoanei respective... Nu. Sunt paşnică din fire.

Însă, cu siguranţă nu voi cădea în extrema cealaltă, să copleşesc persoana respectivă cu laude, complimente, hug-uri, pupicei, aprobări de tipul ,,aşa gândesc şi eu", ,,wow! nici eu nu o puteam spune mai bine". Nu atât timp cât în realitate nutresc o antipatie profundă pentru respectivul X.
Prefer să îmi văd de treaba mea, să îmi mocnesc antipatia şi să îmi trasez traiectoria cât mai departe de a celui pe care nu-l plac în mod deosebit. Îmi fac mie un bine şi, probabil că îi fac şi lui.

Nu mă vei vedea niciodată că pup în fund pe cineva, ca mai apoi să încep sa comentez de ,,bine" imediat ce respectivul a părăsit perimetrul.

Aşa mi se pare fair...

31 de comentarii:

  1. Chiar mă gândeam de ceva timp (vreo trei luni) să scriu că nu mi-am găsit "curul de aur". Mi-ai luat-o înainte! Nu-i bai probabil că o să scriu:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Marius,
    Cu cat mai multi, cu atat poate se inteleg mai bine aspectul :D
    Oricum, sunt curioasa sa citesc abordarea ta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. „Dacă boli ca rabia, ciuma, cele venerice, şi-au găsit într-o oarecare măsură nănaşul, pupincurismul e etern.”

    Asta e cugetarea zilei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Călin,
    Mulţumesc... Sad. but true, ca să zic aşa...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine zis "boala"...Unii au impresia ca pupand pe cineva anume in cur o sa avanseze si va avea multe avantaje...cum ziceam, este doar o impresie a unor creiere car nu fac nici cel mai mic efort sa gandesca pentru 2 secunde...

    RăspundețiȘtergere
  6. NightOn,
    Exemplele sunt nenumărate şi diverse... cu toate astea, nimic nu scuză.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer, eu nu am parte de astfel de persoane in jurul meu. Nici la job n-am dat de ele, nici macar pe blog. Oameni cu doua fete, da, sunt peste tot, dar chiar sa ma laude, complimenteze, sa-mi inchine ode si sa-mi cante serende nu mi s-a intamplat. :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Este atat de frecvebta in lumea noastra incat a devenit un obicei , un sindrom , mai mult decat o boala

    RăspundețiȘtergere
  9. Aproape că sunt mai vinovaţi adulatorii dictatorilor , decât dictatorii înşişi... Cultul personalităţii pe pupincurism se clădeşte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ai sa vizionezi "Calauza" lui Andrei Tarkovski ai sa-ti schimbi perceptia pentru notiune de "perimetru".

    RăspundețiȘtergere
  11. Diana,
    Desi exemplul meu nu duce chiar in sfera aia, sa stii ca ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si tu poti castiga, trebvuie doar sa participi.. http://jocuri.onmysite.ro/concursuri

    RăspundețiȘtergere
  13. adi,
    Pun pariu ca pot, doar ca nu vreau... nu pentru un banner :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Din unghiul meu de vedere, cred ca s-a strecurat o oarecare confuzie:
    "...nu voi cădea în extrema cealaltă, să copleşesc persoana respectivă cu [...] aprobări de tipul ,,aşa gândesc şi eu", ,,wow! nici eu nu o puteam spune mai bine". Nu atât timp cât în realitate nutresc o antipatie profundă pentru respectivul X."
    Mie mi s-a intamplat in repetate randuri ca o persoana care imi este antipatica sa enunte idei cu care eram perfect de acord (chiar daca nu-mi si manifestam acordul exprimandu-l in asemenea alambicate formule servile), si am ajuns sa reusesc sa disjung (mental) ideile enuntate de enuntatorul lor si sa accept ca pot agrea ideile chiar daca nu suport persoana.

    RăspundețiȘtergere
  15. Victor,
    Perfect de acord, insa, aici nu e musai vorba de a fi de acord pentru ca asa simti, pentru ca o chestie de genul asta ar taia oarecum bariera de antipatie... ci de chestii total artificiale, facute de pamplezir.

    RăspundețiȘtergere
  16. f bine faci:)
    ma regasesc in postarea ta:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Putem spune ca e cea mai raspandita boala. Si nu numai in Romania. Mie una mi-e lehamite de astfel de persoane. Inclusiv pe prieteni ii tratez cu sinceritate, si spun pe fata da sau ba. Ca de linguseli gratuite m-am saturat si imi cam vine scarba cand ma gandesc la acestea, mai ales daca vin de la persoane "fatarnice".

    RăspundețiȘtergere
  18. Monica,
    Altfel nu pot fi. Prefer un dus rece, decat alternativa :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Lexa,
    Comentariul tau vine foarte bine ca si completare la postarea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Bine faci!
    Nu-i pot suferi pe meschini!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunt persoane care nu tin la demnitatea lor,ei nu tin de fapt la cineva anume si nu au sentimente sincere,ei nu iubesc decat propria persoana.Si la fel ca si minciuna,pupincurismul e mai raspandit decat virusul HIV.

    RăspundețiȘtergere
  22. OK! M-ai convins: îmi doresc să nu-ţi displacă de mine!

    RăspundețiȘtergere
  23. La perete pe feisbuc o pun: „Dacă boli ca rabia, ciuma, cele venerice, şi-au găsit într-o oarecare măsură nănaşul, pupincurismul e etern.”
    Si la citate favorite!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mostră:
    "Pentru că Ionel are o opinie apropiată de a ta, acum, „are toată stima ta”?! Păi, nu mai e drogat? Nu el era “căţeluşul portocaliu”? Aşa cum şi Ovidiu „a pierdut stima ta” când a acceptat că a greşit în aprecierea lui Zamfir. Straniu mod de distribuire a “stimei”! În afară de adevăr, oricine „dă în Zamfir” îţi devine „stimat”? Aşa cum ai afirmat de curând că „oricine vorbeşte cu el pe stradă îi este un finanţator”. N-are el norocul acesta! În psihologie, acest mod de comportament se numeşte … obsesie, ca să nu folosesc termeni mai gravi. Cei care se pricep mai bine ar folosi chiar termenul psihiatric “paranoia”."
    Dar, să nu-i spuneţi că e pupincurist că veţi fl imediat că ai făcut ce nu făcut nimeni din familia ta!
    http://zamfirpop.com/blog/2011/06/11/anonimul-turdean

    RăspundețiȘtergere
  25. Oameni fara demintate, coloana vertebrala, respect de sine. Pentru mine acesti oameni sunt niste non-valori, sunt niste excrescente ale societatii, mi-e pur si simplu sila.

    Lucrez intr-o multinationala, observ in fiecare zi aceasta boala si da...se raspandeste. Ce e mai grav, esti ca ...acesti YESmeni...ajung sa ne conduca, sa fie considerati "sefi" de altii care nu stiu mai bine.

    Iti vine sa fugi...in lume, dar oare acolo e mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  26. Oameni fara demintate, coloana vertebrala, respect de sine. Pentru mine acesti oameni sunt niste non-valori, sunt niste excrescente ale societatii, mi-e pur si simplu sila.

    Lucrez intr-o multinationala, observ in fiecare zi aceasta boala si da...se raspandeste. Ce e mai grav, esti ca ...acesti YESmeni...ajung sa ne conduca, sa fie considerati "sefi" de altii care nu stiu mai bine.

    Iti vine sa fugi...in lume, dar oare acolo e mai bine?

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!