miercuri, 25 august 2010

Lume nebună

Dom’le, oi fi eu învechită, mucegăită... old fashioned, spune-mi cum vrei... dar NU pricep lumea actuală. Pe cuvânt dacă o înţeleg!

Să mă fac clară şi concisă.
Astăzi, de dimineaţă... (mult prea dimineaţă) mă pregăteam să plec la work. Şi, cum îmi beam eu liniştită (şi cu puchini la ochi) cafeaua, mă loveşte direct în moalele capului o ştire (televizorul fiind deschis în mod automat pe ştirile de la un anumit post de televiziune).

În cadrul ştirii respective, tanti prezentator de ştiri invitase un nutriţionist de... animale. Deci, atenţie: nu medic veterinar... nu crescător înverşunat de animale, cu o experienţă notabilă, nu! Nutriţionist... de animale!

Ridic din celebra mea sprânceană, zic, ,,ok, fie...” şi îmi concentrez mai departe privirea în ceaşca de cafea. Asta până, mai aud o gogoriţă.
Fiind întrebat de către tanti prezentator care sunt mâncărurile nerecomandate animalelor de companie, individul se încruntă, ia o moacă importantă şi afirmă: să nu daţi niciodată căţeilor oase! Nu sunt bune pentru ei. Oasele se pot aşchia, pot răni aparatul digestiv, în momentul în care căţelul iese la plimbare şi se agită.

Să recapitulăm. Osul lui Grivei e no-no. Gata cuţu, no more os, no more dat din coadă, no more nimic! S-a zis cu era în care făceai frumos la un os. Nu de alta, dar nu riscăm să ieşi la joacă şi să se agite osu-n tine de colo-colo. De azi vei mânca numai tort. Eşti boier.

Sfaturile erau, fireşte, mult mai variate, mai complicate, mai restrictive şi mai elaborate decât povestesc eu aici, dar, cum eu nu sunt nutriţionist de animale, ba din contră, am trăit toata viaţa mea cu ideea că atunci când îi arăt lui Grivei osul, el dă din coadă, nu am cum să par mai importantă şi atotştiutoare.

M-am enervat şi m-am dus la baie. Nu de alta, dar nu aş fi suportat să ascult continuarea. Nu se ştie ce aş mai fi putut auzi... cum că, mai nou nici pisica mea nu ar mai trebui să aibă voie de şoricei.

Când mă întorc de la baie, ce să văd... acelaşi post tv (pentru că nu se sinchisise nimeni să schimbe canalul) altă ştire: fructele nu sunt bune pentru curele de slăbire şi nici pentru sănătate în general. Dar aerul e?

Clar, astăzi am învăţat lucruri noi: că nu trebuie să mă mai uit la televizor.

8 comentarii:

  1. ...ceea ce probabil nu a specificat deșteptul ăla de la TV.... este că oasele DE PASĂRE se sparg în așchii, nu toate oasele. Clar cu ăștia de la televizor... s-au tâmpit de tot

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-o buna zi o sa ne spuna: Gata...nu mai aveti voie sa respirati...areul e ....nu e bun...o sa va afecteze tot organismul....respirati orice altceva dar nu are....tampiti.....ce de tampiti

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Super tare! Nu m-ar mira să zică și de aer. doar știi că nimic nu mai e bun, după ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Flyerboy,
    Normal... cura de slabire prin tinutul respiratiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. ada,
    Au ei alte interese la mijloc! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Fructele nu sunt bune,clar pentru sanatate.Vorbesc de cele turcesti,japoneze, malaieze si alte natii.Am stat un an intr-o tara,unde intr-o saptamana ieseau legumele,la cate chimicale bagau in ele.Cahhh,groaznic,azi erau seminte,peste doua zile le plantau (albastre erau de la tratament) si pana la sfarsitul saptamanii vanata era aproape cat mana, ardeii la fel.
    Asta a fost un exemplu negativ.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum, înţelegi de ce nu mai am eu, de peste trei ani deja!, nici un tembelizor în casă?
    În felul acesta, Ulise trăieşte bine-mersi!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!