luni, 26 octombrie 2009

Cum scapă Azerty de criză?

Cum faci o afacere profitabilă, sau, una şi mai profitabilă, dintr-un site de IT&C lovit şi el, ca multe altele, de criză?

Să fim serioşi că, într-o perioadă în care disponibilizaţii, daţii afară... şomerii, sunt cea mai nouă şi mai densă specie a populaţiei Romaniei, e puţin cam greu, ca o afacere de orice gen ar fi ea, să fie măcar menţinută pe linia de plutire. Să devină şi profitabilă, deja e o utopie. Dar haideţi să vedem totul şi dintr-un alt punct de vedere: unul optimist!
Există afaceri, care, pe timp de criză, devin profitabile.
Nu sunt ele multe la număr, dar sunt eficiente.
N-am să le menţionez pe toate, ci doar pe cea la care m-am gândit, şi anume cea a concursurilor şi a jocurilor de noroc.
La ce m-am gândit mai exact, să luăm de exemplu, site-ul magazinului Azerty, magazin ce a reuşit să rămână în picioare, în pofida monstrului acesta, ce se numeşte criză.
Preocuparea principală a magazinului Azerty, este IT&C-ul, asa cum am menţionat şi mai sus.
De ce am cumpăra de la Azerty şi nu de altundeva?
Pentru că, cei de la Azerty, în noua viziune, au cate un concurs la jumătate de an, pentru fiecare categorie de produse în parte.
Concursul nu e atât de tentant ca în cazul categoriei 1 de la Loto, însă, destul de ademenitor, ca să te facă să-i cumperi produsele, în speranţa unui caştig.

Să le luăm pe rând.

În ce constă concursul?
Într-un produs cadou, pentru cel mai fidel cumpărător al lunii respective.
Promoţia s-ar desfaşura de la 4 produse cumpărate, în sus, iar premiul se va acorda fără tragere la sorţi, cumpărătorului cu cele mai multe facturi achitate către Azerty, în tot acest timp.
De ce fără tragere la sorţi? Pentru că, oamenii nu au încredere în tragerile la sorţi, mai ales în cele online, pe care ei nu le pot vedea.
E vorba de palpabilul situaţiei.

De ce câte un concurs pentru fiecare categorie?
Pentru că, de exemplu eu, care sunt pasionată de secţiunea SLR, voi rămâne total dezamăgită, în cazul în care, pe timp de jumătate de an, concursul se va desfaşura la altă categorie, de care nu sunt interesată, şi nu voi ezita să navighez pe alte pagini online asemănătoare.

De asemenea, tot în viziunea mea, Azerty, ar mai trebui să aibă mici concursuri prin care să premieze cel mai activ user, numărându-se vizitele fiecaruia.
Tot în această categorie, userilor li se va da un link, pe care îl pot da prietenilor, şi, în momentul în care prietenul X accesează link-ul catre Azerty, userului respectiv i se acordă puncte (asta, pentru a diversifica vizitele unice pe zi).

Pentru blogări, aş include un schimb de blog Azerty/link blogăr.

Din punct de vedere al graficii site-ului. Probabil aş schimba portocaliul site-ului, în sensul în care, e bătător la ochi, având în vedere faptul că nu are niciun contur, care să-l delimiteze de albul din jurul lui.
Combinaţia de portocaliu cu alb, e de obicei deranjantă, ca şi un far ce iţi bate în ochi.

Aş folosi culori calde, în general, pasteluri, culorile puternice păstrându-le pentru promoţii, concursuri, produsul lunii ş.a.m.d.

În maniera în care se află coloritul site-ului momentan, e egal, te face să te uiţi peste tot şi nicăieri, de fapt.

De asemenea, aş schimba şi sigla Azerty, introducându-i un element grafic, un personaj bizar, sau amuzant, ceva de care clientul să-si aminteasca numaidecât şi să facă legătura cu site-ul şi cu magazinul, în general.

Cam asta ar fi ce aş schimba eu la cei de la Azerty...

Până atunci, vă invit să le vizitaţi magazinul virtual aici (unde veţi găsi toate datele necesare), sau pe cel palpabil de la adresa:
Strada Alexandru Borneanu nr. 2 colţ cu Econom Cezărescu (spre restaurantul Pui de Urs, Shorley) - zona Grozăveşti - Carrefour Orhideea

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2009, proba nr.10, Azerty, concurs organizat de PCNews.

7 comentarii:

  1. Foarte documentata,prezentarea ta!
    Succes in continuare!
    Uite am lipsit cateva zile de a mai face vizite pe la voi, pt.ca netul meu a mers mai greu zilele astea, iar pagina de blog se comporta mizerabil... Nu pot scrie cu diacritice, se strica randurile dintre litere,imi apar tot felul de semne pe care trebuie sa le sterg iar si iar trebuie sa rearanjez totul ori de cate ori intru intr-un articol deja scris,ETC...
    As vrea o recomandare... unde as putea sa aleg in alta parte sa imi fac un blog mai bun, fara probleme asa grave?
    Acum ca m-am inscris cu blogul asta la concurs nu stiu daca pot "transfera" totul in alta parte....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai putea sa incerci platformele blogspot sau wordpress. Desi acum s-ar putea sa nu mai poti sa-ti schimbi optiunile. Eventual vbeste cu astia de la PcNews, sa vezi ce recomandare iti dau ei...

    RăspundețiȘtergere
  3. avem oarecum aceleasi idei despre acest magazin virtual ... mai trebuie lucrat la el! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. La ce mai trebuie lucrat, la site sau la post?:))

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Huh, ma trecusera toate caldurile, credeam ca nu-ti place postarea :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stii tu ca Azery se descurca tot mereu?
    Ei nu au treaba cu criza, te asigur eu
    Mi se pare mie sau in versuri iar vorbesc?
    Oricum ,nu mai zic nimic, Azery e the best!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!