miercuri, 21 octombrie 2009

Luna lui Muncitorel






Pe criteriul, "aici sunt banii dumneavoastra, in noroi, si-n piatra sparta..." si problema care ma roade pe mine, astazi. Nu stiu daca ma mai roade, dar clar, mi-a ros bocancii toata ziua.
N-am sa trancanesc prea mult... pentru ca imaginile cam spun totul.
Sa detailez... Imaginile sunt facute astazi, de subsemnata, pe Strada Saturn din Galati.

What's wrong with this picture?

Apoi nu stiu cum v-ati fi simtit voi sa trebuiasca sa mergeti la facultate, sa n-aveti pe unde sa pasiti decat pe acolo, si sa va umpleti incaltarile de noroiul bacovian de pe strada.

Sa explic, edilii nostrii, au zis, ca luna ploioasa a lui Octombrie, e tocmai perfecta pentru a repara instalatia de apa calda/sau rece din zona. Nici ca s-a pomenit un moment mai prielnic si mai bun de dat cu sataru', barosu si de intins noroiul pe toata strada cu excavatorul, ca acesta.

E perfect. In calendarul bisericesc, ar trebui redenumit Octombrie din Brumarel, in Muncitorel, pentru ca, nu-i asa, porcul se ingrasa in Ajun, vara e pentru mers la mare, pentru stat cu burta la soarele Dunarii, nu pentru facut gropi in asfalt ca sa vedem ce tevi s-au ma spart.

Unde mai punem ca programul de munca al oamenilor ce sparg asfaltul e undeva intre orele 9-11, in concluzie, ne intalnim la anu', cam pe timpul asta ca sa vedem cum arata toata treaba finalizata. Pana atunci, o sa invat sa ma sobolanesc prin gropi, pentru ca, daca nu am forta sa schimb nimic, pentru ca unu e un numar mult prea mic, macar ma pot adapta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Give ya best shot!