marți, 27 octombrie 2009

Sambata in Abyss avem... BUCOVINA!





Iubitorii de folk-metal, din Galati, se pot delecta, in seara de 31 Octombrie, 2009, in Abyss Rock Bar, la orele 20.00, cu un concert extraordinar BUCOVINA!
Biletul este de 10 lei.

Pentru cei ce nu sunt familiarizati cu Bucovina, iata cate ceva despre ei:

Bucovina este o formatie de folk metal traditional din Romania.
Formatia s-a infiintat in 2000, avandu-i in componenta pe Crivat si pe fostul basist Harbard. La scurt timp, bateristul initial a fost inlocuit de Mishu, care de atunci a devenit un membru permanent al formatiei.
Dupa ce Harbard a parasit trupa, Bucovina a intrat intr-o perioada de pauza, generata si de implicarea lui Crivat si Mishu intr-un nou proiect deathgrind intitulat Vena Cava.
In 2005, Bucovina se intoarce pe scena metal si este intampinata cu entuziasm de fanii genurilor folk, viking si pagan metalului, si nu numai. La bass il gasim pe brazilianul Paolo Cito, care s-a mutat in Romania.
Acesta decide insa din pacate sa paraseasca trupa, si sa se stabileasca in Suedia. Primul album Bucovina este deja compus, alaturi de Paolo Cito. Actualul basist este Becks (Tudor pe numele sau adevarat), un instrumentist tanar si talentat.
Albumul apare in vara lui 2006, "Ceasul Aducerii-aminte", la casa de discuri Lupii Daciei. Pana in prezent, alaturi de colegii lor de la Negura Bunget, Bucovian este una dintre putinele formatii care exploateaza si exploreaza folclorul romanesc, precum si valorile dacice.
Albumul de debut a fost bine receptat de catre public, formatia lucrand in prezent la un al doilea album, despre care declara ca este mai bine ancorat in muzica folk traditionala, avand si un concept teoretic si muzical mai puternic.
Unul dintre cele mai memorabile concerte sustinute de Bucovina a avut loc la festivalul Rock N Iasi Indoor 2007, in noimebrie 2007, in deschiderea formatiilor Arkona si Moonsorrow.
Stil: folk metal
Componenta:
Crivat - chitara, voce
Luparul - chitara, voce
Mishu - baterie
Becks - bass
Discografie:
Ceasul Aducerii-aminte (2006)
BUCOVINA



Asa ca, sambata, nu va faceti planuri, in Abyss aveti concert tare si berica buna, multa si ieftina!

Text cules si ajustat de subsemnata, pentru informatia galatenilor.
Sursa: Google si Metalhead.

2 comentarii:

  1. Nu sunteti interesata de o rubrica (topic) pe forumul www.galateni.net in care sa "notati" ceea ce se intampla in Abyss? De la informatii despre concertele viitoare la impresii de dupa spectacole...

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!