luni, 19 octombrie 2009

Camatarie moderna!


Zilele trecute am primit ceva in in cutia postala. Nimic neobisnuit, as putea spune, la o prima vedere, in vreme de criza stiindu-se foarte bine ca cele mai profitabile afaceri sunt cele bazate pe imprumuturi (aparent) cazute din Rai, special pentru tine, cel ce ai atata nevoie de bani. A doua afacere profitabila, e fara doar si poate cea a jocurilor de noroc si a pariurilor sportive, si de toate genurile.

Dar sa ne intoarcem la primul gen de afacere profitabila, respectiv la cel pe baza de imprumuturi miraculoase, ca in cazul fluturasului primit de mine, si de toti locatarii blocului in care locuiesc, in cutiile postale.

Dupa ce citim fluturasul, ce constatam? Ca o anume banca, sa-i spunem Banca X (pentru ca ei sunt tare secretosi), ne acorda un imprumut de 3 salarii nete, daca dovedim ca suntem angajati pe un salariu minim de nu stiu cati euro, si ca suntem destul de responsabili sa-l achitam, si suficient de tineri, incat sa nu dam ortu' zilele viitoare, si nu cumva sa ne trebuiasca banii aia pentru inmormantare (adica sa avem intre 19-65 ani).

Foarte profesional, domnilor! Conditiile sunt la fel ca in cazul unei banci de renume de la noi din tara (oricare banca, pentru ca toate sunt o apa si-un pamant). Probabil ca, cine a redactat repejor fluturasul in Word, a studiat bine un afis adevarat a unei banci adevarate, inainte. Cum am zis, foarte profesional. Impresionant chiar. Ca si redactarea fluturasului in Word, de asemenea. Nici nu ma face sa ma gandesc ca n-ar fi vorba de o banca adevarata...

Bun, in concluzie, domnii dau dovada ca merita toata increderea noastra. Ce e de facut? Dam sms la acel numar de mobil, nu uitam sa mentionam cuvantul CARD (pentru ca dansii se gandesc la facturile noastre!), si cat ai zice "ti-ai pus de pomana", te suna un domn binevoitor cu voce mieroasa, care te pune la curent cu tot ce ai nevoie sa stii, in legatura cu banca lor X si conditiile lor de camatarie... ma scuzati... imprumut.
Pentru ca aparentele trebuie pastrate, te prezinti la un colt de stra... ma scuzati, la sediu, cu actele necesare acordarii imprumutului, directorul bandei... ah, bancii vroiam sa zic, iti strange mana fortos, zambindu-ti apocaliptic, si urandu-ti "ne vedem la moartea ta... la ziua ta de nastere, de fapt, sper ca ne vei chema si pe noi".

Ce urmeaza? Cheltui banii.
Ce urmeaza? Nu vrei sa stii!

P.S. Ganditi-va de doua ori inainte sa dati curs unor astfel de invitatii... pentru ca, daca voi aveti ganduri sinucigase, e pacat din cei din familia voastra.

Bineinteles, tot ce am zis eu aici, e la modul exagerat, si nu e obligatoriu ca fiecare fluturas de genul, sa ascunda un camatar in carne si oase, in spatele lui, insa pana la urma, bancile ce sunt?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Give ya best shot!