luni, 1 martie 2010

Ţiglina, the land of all hopes

Iată că a plecat şi 1 Martie, aşa cum a venit. Cu somn mult şi... atipic pentru prima zi de primăvară, cu nor şi atmosferă mohorâtă. Aş putea să las de la mine şi de data asta... că aşa sunt eu - de treabă - însă ce folos?
Dacă e să fi învăţat ceva în ultimii ani, e că lăsatul de la tine nu e bun la nimic. Poate doar la perpetuarea unor situaţii şi la lecţii neînvăţate.
Cu toate astea, faptul că azi nu a fost atât de cald precum şi-ar fi dorit copilul din mine, nu aş fi putut schimba oricât de tare m-aş fi încruntat eu şi aş fi ameninţat mărăitor.
Aşa cum nu pot schimba nici faptul că în fiecare zi încălţările mele sunt pline de noroi, sau că locuiesc (pesemne) în centrul Galaţiului. Acolo unde sunt magazinele de fiţe. Acolo unde e singurul cinematograf încă nepărăginit. Acolo unde e singurul bar unde te poţi duce acompaniat de o carte sau un laptop şi nimeni nu se uită ca şi cum ai poposit direct de la bordel, cu scopul precis de a ieşi acompaniată de doi-trei bărbaţi, în loc de carte sau laptop.
Da, aici locuiesc, unde se întâmplă toate minunăţiile astea. Şi unde îmi murdăresc zilnic bocancii-pantofii-papucii-sandalele... de noroi. Unde trotuarele se confundă cu zonele de agrement porcine sau în cazul puţin mai elevat (ca să mă exprim academic) adevărate spaţii de parcare pentru rablele care, parcă gem să fie casate, tâiate, distruse şi pângărite, sau pentru maşinile tari ale ştabilor cu burţi lăsate, care gem să fie zgâriate de cheia mea.
Oricât aş zgâria, oricât aş vocifera, totul e degeaba.
Trotuarele vor continua să fie pline de rable, limuzine şi noroi.
Tot ce pot să sper e să iasă odată soarele...

4 comentarii:

  1. În anii secetoşi, noroiul se diminuează...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ai o primavara superba, mult soare si localuri unde lumea sa nu se uite la tine ca la felul nspe cand intri "la bratul" unei carti sau al unui laptop. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Să îţi fie gura aurită, Alexandra.
    Să fie o primăvară frumoasă, atât e frumoasă de să ajungă şi până la tine :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!