joi, 25 martie 2010

Hai faiv

De mult au trecut vremurile când ei le cântau lor, femeilor, sau ele le cântau tot lor, femeilor... "hai să ne întâlnim sâmbătă seară, într-o cârciumioara la şosea"... sau tot de mult sunt trecute vremurile când oamenii îndrăgostiţi se peţeau sau îşi trimiteau scrisori de dragoste parfumate şi sărutate pătimaş.
Aproape că a trecut şi era sms-ului, sau cea a mail-ului...

Trăim în plină dezvoltare a reţelelor de socializare. Clar nu ai o personalitate bine conturată, dacă nu deţii un cont de Hi5, unul de Facebook, două de MySpace şi musai unul de Netlog.

Regulie unei agâţări perfecte pe o astfel de reţea de socializare sunt destul de simple.

1. Acces permanent la internet. Cum nu e chiar foarte cool să stai tot timpul acasă, călare pe desktop, îţi poţi achiziţiona oricând un laptop, pe care îl poţi folosi în excursiile tale la cafeneaua cea wireless din centru. Sau, dacă nu ai bani de cafea, poţi oricând să intri pe net, chiar de pe telefonul mobil.
2. Lista de prieteni trebuie să conţină cel puţin 1000 de bucăţi din toată lumea.
3. Trebuie să ai cel puţin 300 de poze, în diferite poziţii, luate din diferite unghiuri. Pentru a nu induce în eroare privitorul.... admiratorul, viitorul iubit, viitoarea consoartă.
4. Musai una din poze trebuie să fie cu angelica joli.
5. Filmul tău preferat trebuie să fie Avatar.
6. Statusul tău, trebuie să fie: "Lăsă şi mie un comm.!"
7. Şi, ca să nu pierzi contactul cu lumea, trebuie mereu să stai la pândă de prieteni cu poze frumoase, să le comentezi, să le dai like, five, superfive, gifts, să îi provoci la jocuri tâmpite cu plantaţii şi mobster. Să le arăţi câ exişti şi eşti activ!

Lăsând glumele la o parte, deşi am unul din cele mai vechi conturi de Hi5 existente (cu Facebook-ul m-am împrietenit relativ de curând - şi deja am gânduri mârşave cu el - să-l şterg!) nu m-a ajutat niciodată la mare lucru. Unii ar spune că e cea mai bună metodă de a împărtăşi fotografiile recente de pe la munte, mare, deal şi podiş, cu prietenii.
Eu spun că, dacă vreau să împărtăşesc poze cu prietenii, le trimit personal, nu e nevoie să mă vadă tot world wide webul în pijamale, sau mai ştiu eu în ce altă ipostază... umană.

Iar, dacă privim problema altfel, aşa cum îţi poţi găsi jumătatea pe Hi5, aşa o şi poţi pierde dacă ai inspiraţia să laşi pe contul altcuiva like-uri sau superfive-uri.
Lucrurile astea sunt, pur şi simplu inacceptabile.

Sfatul meu: Există o opţiune super simpatică, care se numeşte DELETE ACCOUNT.

16 comentarii:

  1. lasa-mi pe blog cu ce nume te trec la blogroll :D

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce mereu la conturile astea de socializare online, butonul de DELETE ACCOUNT se gaseste atat greu? Mai demult am vrut sa imi sterg contul de pe neogen & tagged si mi-a luat ceva timp pana cand am gasit acel buton minune care te scapa de povara!

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu, interesul lor e să te ţină... interesa(n)t :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Citind articolul tau, am simtit brusc ca doresc sa recitaesc "Ingerii chilugi", cartea lui Dan Verona. Daca nu ai citit-o, indraznesc sa ti-o recomand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu mare plăcere.
    O găsesc la bibliotecă? :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai uitat sa spui de pozele cu masini,gagici, funduri...

    RăspundețiȘtergere
  7. N-am uitat. Doar că n-aş vrea să-mi uzez toate ideile de pe acum.
    Dacă scriu azi tot, mâine ce mai fac?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am facebook pentru ca-mi place Farm Ville :)) ... in rest nu sunt deloc familiarizata cu platforma si doar dau accept la ce primesc, ca sa nu zic ca nu am obraz. Oricum nu stiu pentru ce sunt toate chestiile alea, cosulete cu flori, inimioare si ursuleti - chestii pe care le trimite lumea pe FB. Cat despre hi5, am un cont vechi cu 5 poze :))... L-am avut sters o perioada, apoi l-am redeschis din plictiseala.
    Netlog, Neogen si Tagged nu am servit niciodata.

    Si, hehe, te-am adaugat in "globroll" cu titlul "Keltoi Land". Daca vrei sa schimb numele, sa-mi spui.
    O seara cat mai frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Keltoi Land e superb.
    La buna citire, Terra! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie să fiu tare înapoiată, de vreme ce nu servesc reţele de socializare. Asta poate şi pentru că, aşa contra curentului cum sunt, încă socializez live. Când am chef, evident...

    RăspundețiȘtergere
  11. Înapoiată nu. Clar nu.
    Evoluată da. Clar da.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am avut si eu mai demult un cont de hai cinci. Mi-am facut sa vad si eu ce tot vorbesc prietenii/colegii s.a.m.d., ca lasa-mi un comm, ca iti las si eu, and so on.:-D .Am vazut ca nu are niciun rost, si delete account a primit. Nici macar messenger-ul nu prea il suport, ma refer ca mijloc se socializare, mai ales cu persoane necunoscute. Daca e sa vorbesc, vorbesc cu prietenii buni. In rest, Aleluia. :-)

    OFF: Te trec si eu in blogroll, place cum scrii. Am potential? Merci. :-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mulţam de feed back. Apreciem şi te trecem în pomelnic! :)
    Te vizităm când putem şi ne dăm cu părerea mereu. :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!