vineri, 27 mai 2011

Ușidi nesimțitul!

Frate, am și eu o zi liberă... una care nu e ea chiar toată liberă, dar dimineața am pretenția să dorm până la ora ț, că așa vrea mușchiul meu, și să vezi ce pățesc... 

Cum mă întorceam eu de pe o parte pe alta, molfăind mulțumită cum că e zi de muncă, eu dorm iar alții se pregătesc morocănoși să meargă pe front, pac bormașina. Dar nu de-aia simpatică de bâzâie timid, ci ditmai godzilla de bormașină de i-ar fi oprit unghiile din crescut chiar și lui Lenin. Dumnezeule mare, instant m-am dorit înapoi la muncă. Acolo unde scriu articole de blog despre tricouri, brush-uri de Photoshop și festivaluri de țesături. Acolo unde fac facturi și dau telefoane în dreapta și-n stânga. Acolo unde singura gălăgie e cea a muzicii pe care eu o ascult pentru că eu vreau. 

Neavând de ales, am deschis un ochi, l-am deschis și pe al doilea, apoi mi-am luat având și l-am deschis și pe al treilea. M-am agățat nemulțumită de cana de cafea ce stătea rece și cuminte (făcută de mama de la ora 6 noaptea), și-am început să sorb resemnată. Am pus mâna pe telecomandă, am dat pe postul ăla extra marfă unde difuzează Midsomer Murders și am mimat un zâmbet satisfăcut. Nu de alta, dar parcă nici bormașina nu se mai auzea. Ei, dar cum fericirile nu țin de regulă prea mult, pac constat că o muzică extraterestră se aude cum intră pe fereastra mea. Brusc ciripitul păsărelelor ce locuiesc în plopii din fața geamului meu era ca și inexistent sau eventual, acolo pe unde se mai auzea, era dublat de-un ritm de manea de-ți venea să-i faci harakiri lui Guță, sau ce alt behăitor o fi fost. 

De nervi am exersat toate vocalele posibile, de la aaaa, la oo, la iiiiiiiiih. Ei, și când am ajuns la h, clar că o dădusem deja grav în consoane, iar drumul până la hhhhhhhhh, jjjjjjjj, grrrrr, a fost extrem de scurt. Da, mi-am dorit un revolver. Nu pentru mine, ci pentru ei. Da, mi-am dorit și-o sabie de-aia sharp de samurai ca să-i despic cutia craniană a celui ce-a decis că vineri dimineață e rost de manelisme. Brusc, râsul malefic mi-a fost oprit de conștientizarea faptului că pot să-i despic eu cu sabia mea de samurai calota craniană cât oi vrea, că pe-ăsta nu-l doare. Ba e posibil să-l gâdile. 

Așa că am închis fereastra. Pentru că rezistă, rezistă, rezistă. Fereastra, nu nervii mei. Și-uite așa ajung la concluzia că nici o găleată mare cu serotonină nu m-ar ajuta să ajung iar pe drumul cel bun. Defecțiunea e permanentă. Ba chiar, mai ajută și alții, așa, din grandomanie, la o uzură mai cu spor. Să nu care-cumva să îndrăznesc să fiu și eu un om normal.


10 comentarii:

  1. :) Intr-un final am inteles si titlul... Sa-l ucidem, sunt de acord!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabi,
    Totul e bine când se termină cu bine :D

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place noul tapet :) te citesc de mult timp,desi nu am comentat des.
    o zi frumoasa,Iulia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact așa pățesc și eu, când mi-i somnu' mai dulși... jap zgomote de la vecinii din toate părțile sau de pe stradă...

    RăspundețiȘtergere
  5. madMe,
    Ei, și nu-ți vine să le bagi rotopercutorul undeva deep?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eh nu-mi vine? Într-o zi chiar am plecat pe scară, în pijama,la vânat de nesimțiți, dar ori eram eu obosită ori sunetul e propagat aiurea pe scara blocului,că mi se părea că se aude de la toți și de la niciunul... deci nu am identificat autorul :D

    RăspundețiȘtergere
  7. madMe,
    Da, păi, normal... până și arhitectura blocului ține cu ei :)) Așa pățesc și eu. Doar că eu nu merg la vânat. Eu sunt ciudata aia care nu salută oricum vecinii.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!