duminică, 8 mai 2011

Remember mIRC 32?

Nu știu despre voi, dar eu am crescut în era mIRC-ului. Și, Dumnezeule ce mă mai pasiona. Eram pur și simplu obsedată de programul ăsta de socializare. Firește că pe vremea aia aveam o vârstă destul de fragedă, iar programele erau toate compatibile cu XP 98 sau chiar cu 95, dar, vremurile erau pe cât de colțuroase, pe atât de frumoase.

Cum al putea uita #canalele și funcțiile de !seen și de !whois? Și, cine nu-și mai amintește ce anume făceau respectivele funcții, am să le reamintesc eu că era vorba de un soi de varianta primitivă a programelor de invisible pentru Yahoo Messenger din ziua de azi.

Eram în stare să stau ore în șir pe mIRC, mai ales dacă aveam privilegiul de a fi făcută Operator pe vreun canal, ceea ce însemna că ai dreptul de a tăia și-a spânzura tot ce nu-ți place pe canalul respectiv. Totul văzut prin ecranul de 14 al vreunui sistem ce părea parcă desprins din universul lui Flinstone.

Lucrurile se schimbă... Acum avem bloguri, avem Twitter, avem Facebook. Unele utile, altele umplere de vreme sau consum inutil de energie. Și da, deși nu mai folosesc de ani buni mIRC-ul, nu pot să nu-mi amintesc cu plăcere de toate nopțile pierdute pe la net caffee-uri, sau pe la câte cineva pe-acasă. 

Toate trec și vin altele, se pare. Și cred că secretul e să nu ne uităm în trecut, pentru că nu vom fi în stare să vedem ceea ce ne așteaptă. Mda, poate sună a clișeu, dar... :)

10 comentarii:

  1. Daa, si eu imi amintesc cu placere de mirc, de internet cafe, de calculatoarele vechi. Nici nu imi imaginam cum va evolua tehnica:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura,
    Daaaaaaaaaaaa:X Adevărul e că nici eu. Mă gândeam că vremurile vor rămâne colțuroase forever and ever :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot de acolo ma trag si eu... din era mIRC-ului... cu aceleasi nopti pierdute, op pe canale, asl pls si servere care mergeau din an in paste... ce vremuri...

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaaaa...minunatul statut de operator. Dupa ce eram facut operator, dadeam kick si ban tuturor de pe canal si il furam. :D
    Hackerisme de generala! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Liz,
    Daaa! Serverele alea! Numai /undernet visam :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Vlad,
    Faceam si eu de astea la inceput, pana m-a urecheat cineva si m-a amenintat ca daca mai face pe Dumnezeu pe acolo, imi ia epoletii :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu pe vremea aceea nu aveam calculator acasă, deci sunt complet străină de mirc. Eu am intrat direct în era messenger :D

    RăspundețiȘtergere
  8. madMe,
    Nu-i bai ca nici eu nu aveam, dar tot calaream salile de internet.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eeehe ce vremuri vechi! Mi-aduc aminte cu placere :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!