marți, 31 mai 2011

Morții mamii ei de cioară!

...și nu, nu fac niciun fel de discriminare rasială. Eu mă refer la o cioară din aia de trăiește cu sutele de ani, croncăne ca descreerata prin copaci și profită de faptul c-are pliscul mare. 

Ei, cum dormeam eu liniștită noaptea trecută, cum aud: craaa, craaa, craaaaaaaaaa. Căutând perna nr.2 cu buricele degetelor, îmi spun: ce Dumnezeu mă, iar am visul ăla medieval tâmpit în care sunt Rapunzel, balaurul pândește, iar ciorile croncăne, așa cum îi stă bine unui peisaj medieval? Overraaaaaaaaaaated! Am mai văzut filmul ăsta, și no fun! Low budget. 

Mna, și cum mă convingeam eu că nici măcar vise ca lumea nu pot să am, pac deschid un ochi și constat că al meu castel are termopane. Ba unde mai pui că mai sunt și de-alea urâte și albe, ca la secția x a spitalului de boli nervoase. Faza nasoală e că cioara tot se auzea! Mă ridic ursește din pat, îmi sprijin coatele de geam, reperez dihania, și-i spun din tot sufletul meu de copil: mori, dă-te dracu de guralivă, acum ți-ai găsit să te cerți??? 

Nu de alta, dar nesimțita asta tuciurie mă făcea la 5 dimineața să uit de orice bună creștere și să vorbesc ca la ușa de... termopan al castelului meu. Se uită cu doi ochi biloși la mine, deschide super pliscul ei secular și-și vede de croncăneală. Jur pe ce aveam mai scump că în acel moment în care până și sâmburii dorm, mi-am dorit o praștie, sau o pușcă cu alice, s-o nimeresc direct la pipometru. Acum, protecția ciorilor guralive să vină liniștită să mă înhațe, c-am păcătuit cu gândul. Dar, mă gândesc că dacă tot vine, și tot ma ia, barem să mai trag odată cu praștia și-n vecina aia guralivă de la blocul din față; câteodată jur că nu le deosebesc. 

Dar, cum soarta nu a ținut cu mine, iată că m-am văzut obligată să mai apelez once again la dopurile mele de urechi. Alea de se umflă în urechi și piuie, alea de seamănă (vorba cuiva drag) a supozitoare. Cât mi se aranjau dopurile, m-am mai certat o tură cu plicul de la patură pentru că-mi intraseră picioarele nașpa și nu știam cum să mai ies. Am adormit în plic. De nervi. 

Noapte bună.

19 comentarii:

  1. Fii fericită că era numai o cioară reală. Dacă te trezea o cioară discriminată?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Zamfir de Turda,
    Cam deviat de a subiect, dar, fiecare cu părerea lui;)

    RăspundețiȘtergere
  3. oho, Iulia la mine pe blacon in fiecare dimineata pe la 5 se aduna cativa porumbei si zgarie acoperisul. Nu incerca sa ti imaginez cum gandesc atunci:))

    aaa daaa si dorim adesea in plicul paturii:)):))

    RăspundețiȘtergere
  4. Monica,
    :)) Nu încerc, că deja știu. Moni-terminator, cel mai probabil :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci, fara deci, te inteleg....zilnic patesc asta. Stau la ultimul etaj si la mine pe pervaz e radio-santul inaripatelor....Uneori ma mai distrez cu ele si cu pisica care sare dupa ele si da cu capul de geam....
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alice Georgiana,
    =)) This is a show I wanna see :))
    O zi la fel de buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. As vrea sa o pot si eu filma in actiune pe pisica mea...dar e prea rapida cand da cu capul in geam:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Alice Georgiana,
    In cazul asta iti trebuie ceva cu supraveghere permanenta :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma gandeam sa-i leg de o zgardita anti-purici o camera mica de tot si apoi sa vad ce vede si ea:)) Dar trebuie sa strang niste banuti la saltea pentru a pune planul in aplicare...Numai bine iti doresc Iulia!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred că nu te simţi singură când te trezeşti.

    RăspundețiȘtergere
  11. Alice Georgiana,
    :)) pai, ai putea sa investesti in asa ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  12. florin pacuraru,
    Singuratate? Ce-i aia? :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Articolele tale sunt tot mai apasatoare, mai veninoase. De ce?

    RăspundețiȘtergere
  14. VirtualKid,
    Așa acidă am fost dintotdeauna. Amintește-ți cum m-ai cunoscut. Schimbarea s-a petrecut la nivel de sadness, nu la nivel de aciditate :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca ai stii tu de cate ori tre sa apelez eu la doape de urechi cand am vre-o nunta cu niste manelisti cu boxe pana-n tavan!

    RăspundețiȘtergere
  16. Stai ashea! Ca ma doare burta de ras! Deci nu se poate!=))
    As! Si amu, dupa ce mi-am tras sufletul, stai sa te felicit pentru "chielea" blogului. Misto layout! ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. De cand ai scris postul asta,m-am tot gandit ca am de mult o postare inceputa,dar imi trebuie si a doua poza,care e pe un cd cu poze din Italia,pe care nu-l gasesc.Poate azi reusesc.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu credeam ca te-a marcat cu ceva alb pe un umar sau pe cap:D:D....vai ce nu le suport nici eu pe ciori

    RăspundețiȘtergere
  19. hahaha m`am amuzat cand am citit ! :))
    ceva in genu am si eu cu cainele.doar ca acuma dimineata am cedat si l`am inchis in cusca :]

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!