marți, 28 septembrie 2010

Thumbs Up; Thumbs Down - for movies

Ieri am văzut, nu unul ci două filme. E clar că dacă a venit toamna... mai ales octombrie (prietenii ştiu de ce... sau mai exact ce am eu cu luna octombrie) lucrurile devin blegoase, deprimate, pline de nostalgie, dar, în special lipsite de orice fel de chef...
În concluzie, cea mai uzitată activitate pe la mine prin poartă, zilele astea... rămâne uitatul la filme.

Cum ziceam, ieri am văzut două.

The Invention of Lying 2009: Thumbs Up!

Nu chiar atât de nou încât să frigă, de prin 2009 cam aşa, dar, inexplicabil eu nu îl văzusem până acum şi a trebuit să mi-l recomande cineva, ca eu măcar să aflu de existenţa lui. Iar, dacă până aseară încă mai eram eu neştiutoare în ale existenţei acestui filmului, pun pariu că există şi alţii. În consecinţă, recomand cu thumbs up un film de nota... hai să-i zicem 9,50. Nu dau 10 decât foarte rar, aşa că 9,50 e rezonabil. 

Despre ce e vorba... aşa în mare? Păi, despre o lume aparent ideală, unde noţiunea de ,,minciună" e inexistentă. Pur şi simplu toată lumea spune adevărul. În orice condiţii, cu orice ocazie. Nu există neîncredere, pentru că nu există minciună. Dar, dacă îmi permiteţi, nici bun simţ sau consideraţie pentru sentimentele celuilalt...

Un film ce explică destul de clar, că echilibrul dintre bine şi rău, în speţă dintre minciună şi adevăr trebuie păstrat. Nu de alta, dar haosul poate interveni nu numai atunci când avem parte de prea multă minciună sau prea mult rău, ci şi atunci când formele cunoscute de noi ale binelui sunt în exces. 

Mai mult nu zic, că stric toată distracţia de a urmări. În plus, filmul chiar nu e povestibil. 

 

A nightmare on Elm Street 2010: Thumbs down... 

Da, iată că a apărut şi remake-ul. Întrebarea e... de ce? Nightmare on Elm Street 1984 a avut, ce-i drept farmecul lui, la acea vreme... şi recunosc că mi-a afectat copilăria, dar... când deja au apărut o grămadă de alte continuări de-a lungul anilor, cu Freddy... cu Jason, iar cu Freddy, iar cu Jason, apoi cu ei doi împreună... ei se ceartă, ei se împacă... toate remake-urile proaste as hell, de ce ai mai face un Nightmare on Elm Street 2010? 

Şi da, m-am uitat. Aşa, din curiozitate. Aceaşi colonă sonoră de făcut freza punk, acelaşi Freddy ce seamănă mai mult cu Edward Omul Foarfecă decât cu el... aceleaşi scene inutil de sângeroase. 

Film potrivit pentru o seară cu prietenii în care nimeni nu e atent la film. 

Ah, beware, citeam pe IMDB că se pregăteşte şi un Nigtmare on Elm Street 2. În 2012. Acum pricep mai bine previziunile apocaliptice ce se învârt în jurul acestui an.

 

 

6 comentarii:

  1. Da, da :) Si eu am indragit Nightmare on Elm Street 1984. De curand am vazut si remake-ul, dar tre sa recunosc ca nu a mai avut acelasi impact.

    Cat despre The Invention of Lying, mi-a placut teribil de mult ideea filmului si m-am gandit ca ar fi frumos ca macar pentru cateva zile sa fie posibil si in realitate ca nimeni sa nu stie sa minta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra,
    Despre Freddy-movie, ce sa zic, unele lucruri e bine sa ramana fara remake.

    Cat despre al doilea, da, de acord cu tine... insa, eu am vazut ideea filmului putin altfel. Sintetizat, ar veni totul: Ce ar fi binele fara rau. Fara exagerari, fireste... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, ma gandesc, ca trebuie sa existe un echilibru intre toate, in orice. Asa ca si adevarul fara minciuna n-ar fi la fel de placut. Asa cum este viata fara prosti (ce exemplu, dar n-am starea de seriozitate necesara), cum e iubirea fara suferinta. Totul converge inspre echilibru. Eu sunt fana (nag cuvant) a adevarului punctat cu minciuna. Nu ca as minti, ca nu prea pot, dar tre' sa existe si specimene cu mitomania-n creier, sange sau unde-o sta ca sa fie bine si la vara cald. in alta ordine de idei (dar fara legatura) nu-mi place toamna, desi ma nascui intr-o zi de octombrie, nu-mi place iarna, dar trebuie sa le trecem si sa consideram ca nu poate fi numai vara, ne-am plictisi, deci echilibru... :) Cat despre "cosmarul...", habar n-am daca l-am vazut, uit repede filmele, asa ca nu ma pronunt. Ti-am zis ca-mi place cum scrii? Si nu era necesar s-o spun, dar am vrut. Zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. QED,
    Observ ca avem octombrie in comun. Despre faza cu mitomania, perfect de acord. Zic ca unele chestii nu trebuiesc spuse tocmai pentru a nu strica un echilibru, dar cam greu pentru o balanta sa nu ,,stie" anumite lucruri. Balantele sunt ca niste pisici curioase.

    Multumesc! :) Ma flateaza si ma face sa zambesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta era ideea, Iulia, sa zambim. :)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!