vineri, 17 septembrie 2010

S-a'ntâmplat un accident, a chicat mâţa'n ciment

Se face că stăteam astăzi într-o anume staţie de maxi taxi... aşteptând... logic: maxi taxi. Când, ce să văd... opreşte un autobuz în staţie... iar, din stânga lui apare o maşină plină cu indivizi. Pac maşina buşeşte autobuzul. Pac, capacul de la roata maşinii pline de indivizi pică, plus aripa cam şifonată. Ghinion. Neatenţia se plăteşte, zic.
Şoferul de autobuz coboară să constate problema... Coboară şi cel de la volanul maşinii avariate. Se înţeleg ei cum că nu-i vreme acum de a chema poliţia... Că se poate rezolva totul mai târziu...
 Ei, şi când să ajungi la concluzia că tot conflictul e gata, că s-au înteles... că treburi de astea sunt mai mult decât normale şi că atât timp cât se discută civilizat, nu există problema ce nu poate fi rezolvată... Eiiii... tocmai atunci se trezeşte o cucoană, pasageră a autobuzului: ,,Dumneata ai dreptate, domnule şofer! Nesimţitul ăsta ţi-a tăiat calea! Aşa ceva nu se întâmplă!". Şoferul, împăciuitor de felul lui îi zice cucoanei: ,, Bine, doamnă... am înţeles...", încercând să o reducă la tăcere.
Cum autobuzul era plin de pensionari cu abonamente gratuite, cucoana a funcţionat ca şi goarnă de începere a luptei, pentru că mucegăiţii gladiatori atât au aşteptat... scandalul cel mare începând numai-decât.

În secunda doi, o mare de pensionari nemulţumiţi a coborât pe lângă autobuz, încercuindu-l... (imaginaţia mea făcea ca ei să îl şi zdruncine nervoşi) şi au început să urle la şoferul ,,maşinii mici"... şi avariate: ,,Dumneata nu te uiţi, domnule??? Nu te uiţi? Intri în domnul ăsta cu autobuzul... aşa....? Noi suntem oameni bătrâni, dacă păţeam ceva???". La care se trezeşte altul, la fel de băşinos, dar ceva mai sarcastic... ,,A nuuu, că a intrat ca viţelul în stâlp nesimţitul! Asta a făcut!".
 Ei, moment şa care... altul, dar cu alte perspective asupra vieţii, realizează cum că asta e o consipiraţie de-a şoferului de autobuz cu şoferul de ,,maşină mică" tocmai pentru a face el o pauză de muncă şi pentru a nu-i duce pe ei la destinaţie.

Eu, ca simplu spectator, stau şi mă întreb... Care destinaţie, monşer? Nu de asta, dar abonamentul gratuit pe autobuz poate da efecte secundare. Unul dintre ele fiind tocmai fâţâirea de colo-colo pe autobuz, fără vreun motiv anume, doar de dragul că e moca.

...Aşa că m-am hotărât să merg pe jos, că tot era o zi frumoasă.

12 comentarii:

  1. asa de rau ma "nerfeaza" pensionarii ca imi vine sa ii iau la dupaci ! is cei care au trait o viata, si au experienta; dar care nu au inteles o lae din sensul vietii =))
    cred ca se grabeau la cimitir =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Black Angel,
    :)) Ei, hai mai... nu sunt toti aiurea... nu le doresc cimitirul... sunt in mare de parere ca asa cum esti la tinerete, esti si la batranete...
    Autobuzul groazei, nu stiu ce era ala, de-i stransese pe toti :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai bună decizie. La mine nu sunt autobuze, ci din alea mici de dai cu capu și cu cotu și cu genunchiu și... în fine. Dar eu numai pe jos merg spre și de la școală, asta când nu e foooarte frig sau plouă rău.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu prefer sa merg tot pe jos si doar in cazuri exceptionale sa apelez la asa zisele saune mobile :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandra,
    Lasa ca vine frigul. Sauna e bine-venita :D

    RăspundețiȘtergere
  6. e groaznic cu oamenii astia...am vazut saptamana asta un accident...omul era taiat la fata si la genunchi si plin de sange si o femeie vine si zice" asta e permisul luat pe bani..." nu il cunostea pe sofer...nu il vazuse in viata ei si in loc sa il ajute cu ceva ea venea sa ii mai dea un ghiont..sunt atat de tampiti incat ar fi nevoie ca fiecare sa aiba un accident ca sa poata realiza cum se simte cel aflat in situatie si ca nu e nevoie sa il mai jigneasca si ei...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu ii suspectez pe cei mai in varsta ca pleaca de acasa fara un scop precis, iar cum aceste calatorii cu autobuzul sunt gratuite, de ce sa nu profite? Mai ales ca de cate ori urc intr-unul, ii vad pe toti instalati comod pe scaune, iar restul calatorilor stau in picioare.Iar in cazul lor ideal este sa iasa din casa pentru a face putina miscare, nu pentru a vedea lumea de la fereastra unui autobuz.

    RăspundețiȘtergere
  8. pff..peste tot aud(citesc) doar de accidente , mai merg prin oras..mai si vad..pff..si cam toate din neatentie :(..sad but true

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai Likar,
    Get used to it. Oamenii nu sunt cum ar trebui sa fie. Noi putem sa facem misto mai departe, insa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nice,
    Eu ii suspectez de mult. Am chiar dovezi palpabile! Ce mai, sunt suta'n mie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Paul,
    Din fericire, cel de care zic nu s-a lasat decat cu orgolii ranite.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!