duminică, 19 septembrie 2010

Despre concursurile online

Mă seacă răăăău, dar rău, o fază. Vine unul cu o idee, ceilalţi văd că merge... şi pac... în secunda doi se instaurează o adevărată modă în acest sens... că vorba aia... merge.

Să dau un exemplu cât se poate de clar. Anul trecut... Superblog.
Acolo cred că a fost mama lor, în ceea ce priveşte trasul la indigo. De exemplu... face unul un articol-poezie, mintenaş se trezesc şi ceilalţi poeţi, ce mai înainte stăteau ascunşi pe la colţurile timide ale blogurilor, cum că şi-au definitivat stilul.


Sunt curioasă ce modă se va mai adopta anul ăsta, la Superblog... de data asta cel din 2010... eventual cine va mai fi copiat şi căpiat... ? Sunt curioasă de tendinţele anului acesta.

Pentru cei ce participă pentru prima dată la astfel de concursuri, declar cu mâna pe inimă că a fi original e mult mai de bon ton, decât să fii SH-ul altuia... Nu de alta, păcăleşti o dată... bun, poate te pocneşte inspiraţia... aşa... pe nepusă masă... dar ulciorul nu prea merge de multe ori la apă.

Şi, mai menţionez că la astfel de concursuri nu te obligă nimeni nici să scrii 1001 nopţi, nici să fii un al doilea Bacovia.
Dacă poţi să o faci, şi-ţi iese... bravo monşer! Dar nu face asta doar că lui X blogger i-a ieşit, pentru că tu nu eşti X blogger. Vino cu o idee nouă! Poate e chiar mai tare decât a lui X blogger!

Principală este originalitatea... Iar dacă articolul tău se bazează pe o chestie văzută la colegul de ,,breaslă"... atunci originalitatea e nulă.

Acum, fiecare face cum îi tună, dar eu zic că treaba asta cu ,,a avut cutare o idee genială, ia să o adopt şi eu că poate nu se prinde nimeni" sux şi e kinda lame.

11 comentarii:

  1. N-am participat si nici n-o sa particip la astfel de smecherii. Esti obligat sa scrii la comanda despre o anumita firma sau despre un anumit produs, chestie care nu se potriveste profilului meu. Eu scriu despre ce vreau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine spus. Cred că se poate trage chiar și o postare în care să se disece cuvintele și stilul folosite, ca treaba să fie completă. Cu referințe clare, ca să le cadă fețele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulia prinde bine articolul asta! Poate o sa citeasca si cei inscrisi si in felul acesta sa nu mai existe probleme ca anul trecut.
    Oricum noi facem cum am stabilit! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Geocer,
    Sa stii ca poti si impleti lucrurile... Dar, intr-un fel te inteleg :)

    RăspundețiȘtergere
  5. S,
    Stai sa inceapa tambalaul! :)) Stii ca nu tac, de felul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iulia,
    Apoi sper. Cine stie.
    Noi da... facem cum am stabilit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alter Ego Blog,
    Nu te condamn ca ai impresia asta despre SB, dar eu zice un om care a castigat chestii substantiale, ca orice reclama se plateste. Cu atat mai bine, cu cat e mai bine facuta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt patita, inca de la SuperBlog 2008, cand am initiat postarile mele imaginative, gen filme de actiune etc. Dupa cum ma stii, am ramas, in general, fidela aceluiasi tip de articol (in concurs), dar incerc sa aduc mereu imbunatatiri sau un element de surpriza pentru a nu ma plafona.

    E greu cand sunt atatea copy-cats, care fura "reteta", crezand ca o vor putea duplica. Multi sunt "artisti" mediocri. Ramane doar sa ne pastram calmul fata de acesti "wannabes", dar sa reactionam cand furtul e evident, mai ales cand e un plagiat.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!