marți, 15 iunie 2010

"Sex" feet under

Am descoperit secretul succesului! Ştiu ce trebuie să fac, ca să prosper în vreme de urgie şi criză.
Modelul, ce-i drept, nu-i al meu, dar îl pot adopta cu cea mai mare fericire...

Să explic în ce va consta noua mea afacere...
Am stat şi m-am gândit, măi, ce fel de activitate ar putea gestiona, cineva, în zilele noastre, activitate care să-i aducă confortul necesar al unui trai decent?
Şi, iată că, trecând astăzi pe lângă spital, m-am prins ce trebuie să fac!
Nu e nimic mai "fructifer" în zilele noastre, decât o afacere funerară! Cu sicrie, cu multe cruci, cu dricuri şi multă colivă.
Iată cea mai bănoasă meserie!
Industria sexului e soooo last year!

Cum am zis, ideea nu e nouă şi nu e a mea. Au avut-o înaintea mea, vreo unşpe patroni de echipamente funerar, cu sediile strategic plasate pe lângă Spitalul Judeţean Sfântul Andrei din Galaţi, loc de altfel prielnic pentru afaceri.
Astfel, pe lângă numărul mai sus menţionat de firme lugubre, nu uit să amintesc de farmacie (una la număr) şi de cele două pizzerii, gard în gard cu pompele funebre, astfel, dacă eşti prin zonă, ţi-e foame şi eşti cam chior, ai toate şansele să-i ceri vânzătoarei de sicrie şi cruci, o capriciosa mare decorată (nu cu bomboane de colivă, ci cu...) ketchup picant.
Ea, dacă e femeie faină, îţi va zice că pizzeria e alături, dar îţi va da cartea de vizită, fiind sigură că, pe viitor vei avea nevoie de ea, dacă ai să continui să mănânci pizza.

În acelaşi paradis comercial din jurul spitalului, mai găsim, rătăcit, şi un magazinaş de poşetuţe de plajă, cu imprimeuri din cele mai colorate şi mai vesele: cu pepenei, cu pisicuţe, cu peştişori... ce să mai, o veselie.

Dar, ia gata, suficient cu veselia! Să ne întoarce la pompele noastre funebre.
Ăştia de s-au înghesuit să facă din mirosul de cadavru o afacere, n-au fost oameni proşti, mai ales într-o perioadă de răspântie ca aceasta, pentru că, lumea obişnuişte să cam moară, ori de dor, ori de ciudă, ori pur şi simplu de plictiseală. Asta în cazul în care nu mor de-a binelea.

Drept e că treaba asta cu ciupercăria de pompe funebre jur-împrejurul spitalului e treabă necurată şi, dacă ar fi să judecăm puţin, ar cam trebui interzisă, tocmai de teamă de a nu demoraliza şi mai mult eventualul bolnav, venit să-ţi opereze apendicul, ajuns mort de frică la văzul unui astfel de peisaj.
Păi cum să te însănătoşeşti, când pe lângă morga spitalul ce ar trebui să te facă bine, mişună ulii ce îi îmbie pe cei din familia ta cu preţuri bune la sicrie, ca să nu mai menţionăm de ofertele complete, ofertele variate şi reducerile de 50% la cumpărarea celui de-al doilea sicriu. Bineînţeles că vor exista şi oferte în funcţie de buzunarul decedatului (de la piept sau nu...).

Probabil asta e logica cea mare, în a muta o parte din lumea de dincolo, pe lângă spital. Bolnavul să-şi poată alege singur zestrea, pentru a nu se pricopsi cu cine-ştie-ce gusturi oribile ale soră-sii...
După cum urmează, tu, ca şi viitor mort, îţi vei putea alege noua casă, în funcţie de preferinţe, cu aer condiţionat, fără aer condiţionat, prevăzută cu modele... sau simplă... căptuşită cu mătăsuri sau ornată simplu... Preţuri pentru toate buzunarele, anunţate cu luminiţe de cazino, menite să nu te lase să uiţi unde eşti şi care e scopul tău.

Aşa că, indiferent că ai fost predestinat să dai ortul sau nu, s-ar putea totuşi ca imaginea de lângă spital să-ţi schimbe părerea şi să zici: Geronimooo! Pentru că, între patru scânduri, nu mai stai pe gânduri.

În condiţiile astea, cred că mă înţelegeţi de ce mă gândesc la o schimbare de meserie, nu?
Iată cum o meserie de genul ăsta, bate la popou industria sexului.

26 de comentarii:

  1. e cea mai banoasa dintre toate meseriile.. si e cu mare viitor!! pt ca celelalte meserii nu-s sigure!
    prostitutie nu mai mere, ca cam toti is gay, si lesby, si se da mai mult gratis... deci nema bani. Fabricile de pampers... nici atat, ca nu ai de unde sa stii daca maine se mai naste careva ( si tu ziceai ca nu iti trebuie, deci 1000 de confectii in minus).. am dubii, se nasc din ce in ce mai putini
    Fabrica de prezervative... nici atat, pt ca nu se mai face sex... iar daca se face; unu ce asteapta 2 ani pentru o partida de sex nu o strica cu prezervativ !
    singurul lucru sigur ... si pentru ziua de maine, e moartea! sigur e unu care tre' sa dea ortu' popii...

    Stii de ce se pun langa spitale? pentru incurajare! pentru incurajarea neamurilor..."hai ca e aproape de pompe funebre , nu se strica" ! =))
    eu vreau unu cu tv plasma, si dolbi ... sa nu ma plictisesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Black Angel,
    Eventual poţi cere unul cu mai multe camere, în caz că te superi, te poţi duce în camera cealaltă :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pot sa spun... Succes in noua afacere! :D Sigur o sa ai clienti la cum merg lucrurile in draga noastra Romanika!

    RăspundețiȘtergere
  4. Magykhurin,
    Ce crezi că n-ar fi o idee bună? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu doar o bate la popou ci o si sodomizeaza! Ha ha ha! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. :)) Mult succes :) Si eu stiu o zona care este impanzita de astfel de magazine. E destul de creepy de fiecare data cand trec pe acolo :D Culmea e ca unele sunt non-stop, deci in mod clar nu trebuie sa avem nicio grija in privinta orei la care vrem sa achizitionam cele necesare :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Simion Cristian,
    Sodomizarea e aproape musai :D

    RăspundețiȘtergere
  8. ... nu cred ca e nevoie de doua camere... ca de mor.. ma pun singur in sicriu !!

    nu este o idee rea.... stiu pe unii aici ,care din vanzator de froli,lumanari si pomelnice... in cativa ani a ajuns sa aiva cea mai mare agentie funerara din roma.... vre.o 10 mercedesuri dric... fiecare cu sofer propriu etc.... chiar ca e ceva cu viitor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alexandra,
    Un fel de Las Vegas al chestiilor lugubre, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Este intradevar o afacere banoasa! Stiu pe propria piele ce inseamna sa ai nevoie de o astfel de firma si sincer, nu stiu ce ne faceam daca nu apelam la serviciile pe care le ofera. Ne-au ajutat mult si am platit mult. Stii... tot ei fac pachetele care se dau la pomana, ca doar nu iti mai sta atunci mintea la shopping sau la gatit. Tot ei s-au ocupat si de acte si de tot...
    Asa ca da... pompele funebre sunt "viitorul" in Romania!

    RăspundețiȘtergere
  11. Black Angel,
    Pai, si nu ma orientey eu bine? :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Iulia,
    La placinte inainte, vorba aia...

    RăspundețiȘtergere
  13. bad for them... I choose fire

    RăspundețiȘtergere
  14. Esti foarte buna la scris.
    Cred ca vei reusi in orice afacere, cu textele acestea bine puse la punct, acuma serios! ;)
    Eu aleg incinerarea, nu ma las prada insectelor, nci cimitirelor, o urna sau o vanturare pe desaupra tufelor de trandafiri a cenusii ramase, imi sunt de ajuns. Asta nu inseamna ca credinciosii astia fanatici vor accepta o asemenea, doamne sfinte, lipsa de credinta stramoseasca, asa ca o sa ai musterii! :lol:
    Multumesc de vizite si comentarii, asa zisii priteni au cam uitat de blogul meu (odata cu "afacerea zelist", unde n-am mai jucat cum au cam vrut unii). Noi sa fim sanatosi!
    Zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mirela,
    Multumesc mult pentru complimente...

    Cat despre afacere, eh, nu e ea tocmai reala, e invetata pentru amuzamentul celor ce ma citesc. Insa restul articolului e adevarrat :D

    Cat despre cei ce comentau doar pentru ZeList, ghinionul lor, nu e pierderea ta :)

    RăspundețiȘtergere
  16. am sa te contrazic!
    daca ai sa te uiti cu atentie, numarul farmaciilor este mult mai mare.... toate s-au ingramadit acolo pentru aranjamentele cinice care pot fi facute cu medicii din policlinica si din spital.

    vad ca zelistul este firul rosu al oricarei povesti de pe bloguri....

    este posibil sa ma inscrie altcineva????

    RăspundețiȘtergere
  17. VirtualKid,
    Cine să aibă interesul? Nu se câştigă nimic, doar...

    RăspundețiȘtergere
  18. Si se pierde timp.
    Daca nu esti printre primii 20, oricum nu are importanta :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Ok...da'..serialul l-ai vazut? :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu cand mergeam la facultate, pe stradutele laturalnice ale urbei, dadeam nas in nas cu cel putin vreo 3 "locuri" din acestea - mi-e cumva sa le zic "magazine" - care imbiau (imbie si acu', da' nu mai trec eu asa de des pe acolo, mai bine o iau prin centru) trecatorii cu coroane artificiale (a.k.a. plastic ordinar), sicrie cu cruci aurite sau argintate pe ele... Ce mai, o placere, daca am trai in Bon Temps (cine se uita la "True Blood", stie!)!

    RăspundețiȘtergere
  21. Lexa,
    Tu vrei sa ma molipsesti cu True Blood :D

    RăspundețiȘtergere
  22. =)) ar trebuie sa fie si niste florarii pe acolo pe langa spital si, niste buticuri mici de unde sa cumpere pensionarul un pachet de cafea Fortuna ! pentru don'doctor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Stroe,
    Dusă e vremea când medicii beau fortuna.
    Acum e rost de cafeluri mai scumpe, de import.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!