vineri, 25 iunie 2010

Marghioala cea trivială

Cum, de câteva zile sunt ţintuită pe o rază de douăzeci de metri de pat, iar computerul există în această rază (nu că m-ar tenta să îl folosesc la altceva decât pentru a viziona un film la care să adorm...), iată că aseară, mi-a sărit în ochi un anume status al cuiva (o oarecare de pe messenger)...
Fiinţa respectivă (este vorba de o fiinţă purtătoare de fustiţă) blestema ziua în care l-a cunoscut pe... Ionel, zi care se petrecuse acum paru ani (deducţie absolut logică dacă e să analizăm următoarele cuvinte: curvă masculină, mi-ai mâncat patru ani din viaţă).
Ghinion, fato... Şi dacă patru ani ai fost proastă, acum ce semnalizezi? Că vorba aia, în patru ani, aveai tot timpul din lume să prinzi, cu antenele alea feminine umplute cu instinct feminin, că tipul nu e un keeper.
Dar, cu toate astea, patru ani??? Hai măi. Nimeni nu e aşa prost. Sau uite că da...

Şi nu zic că relaţiile nu se pot sfârşi după patru ani. Ba cum să nu. Se sfârşesc! ...chiar şi după mai mult timp. Atunci când e vorba de instalarea monotoniei, monotonie care tinde să pape încet-încet toată relaţia şi să o reducă la un "neaţa" mai plictisit decât cel pe care-l dai femeii responsabile cu şmotru, de la tine de pe scară.

Părerea mea e una şi bună. Relaţiile sunt ca bateriile. Dacă le uiţi nefolosite în nu-ştiu-ce aparat, se vor consuma singure, se vor îngălbeni, vor oxida. Dacă le foloseşti, ai ocazia să ai parte de cea mai bună reprezentaţie a acelui aparat.

Bun, dar să revin, ei, dacă te confrunţi cu o relaţie plictisită, consumată, eşuată... cel mai decent lucru pe care îl poţi face e să invoci clasica nepotrivire de caracter şi să îl laşi pe celălalt să zburde în voie.
Nu văd de ce ai începe să-i dedici statusuri spumoase pe messenger şi clar nu văd de ce te-ai plânge în faţa întregii naţiuni (doar doar o veni vreo careva să te consoleze).
Bineînţeles că mititica de ea, va sta şi se va întreba ce a căutat... Ionel atâta timp cu ea.
Şi atunci se va instala partea amuzantă (pentru noi ăştia... publicul). Pentru că, Marghioala  (mi-am permis să o redenumesc, pentru a o personifica şi a-i proteja identitatea în acelaşi timp) va începe prin a se întreba, dacă nu care-cumva Ionel a vrut-o ca să profite după urma faptului că taică-su e mare boss.
Dar, ideile astea îi vor fi repede spulberate de... Fănica (prietena ce se cunoaşte la nevoie) care îi va spune Marghioalei că nu are cum să fie motivul ăsta la mijoc, şi că Ionel singur a vrut-o pentru corpul ei răpitor de senzual.
Moment la care, Marghioala se va uita în oglindă, se va urca (după patru ani) pe cântar, şi va constata că nu mai are douăşcinci de kilograme, ci şapteşcinci. Na depresie!

Bineînţeles că primul gând al Marghioalei va fi să dea iama la cutia aia mare cu îngheţată din frigider, cutie ce îi va da forţe noi de a mai născoci metode de a-l denigra pe boul ăla de-a părăsit-o.

Chiar nu pricep, ori sunt eu pe alocuri defectă de la prea mult stat prin casă (în ultimul timp), dar de ce e musai ca atunci când o relaţie se termină, să începi să arunci cu nămol în dreapta şi-n stânga?
Nu o fi mai bine să stai întâi să analizezi ce anume l-a determinat pe celălalt să te părăsească? Că, vorba aia, poate chiar eşti vinovat de anumite chestii.
Apoi, chiar dacă nu eşti vinovat, şi celălalt e, aşa cum zici, un idiot... nu cred că denigrarea publică e soluţia. O retragere elegantă doare întotdeauna mai mult decât orice manifestare violentă şi sub centură.
Se evită datul apei la moară... se rupe un lanţ de inutilităţi verbale.

20 de comentarii:

  1. ei, ce să-i faci? cu atâtea mutaţii în codul genetic al scoietăţii, e normal ca şi lumea să-şi modifice codul bunelor maniere; e ca ăla de ţi-am zis care-şi bate joc de ăia de nu ţi-am zis din statul X; ciudat...

    în fine; e mai delicat să te retragi elegant, dar e mai frumos să te retragi brut(al), violent...

    Florin Buzdugan.

    P.S. Intri şi pe messngenger*? de ce nu mi-ai zis şi mie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu si eu o astfel de situatie destul de recenta, aici fiind cazul de aproape 5 ani. Abia dupa ce a spalat rufele cu toti prietenii sau asa presupusi prieteni, s-a gandit ca i-ar face bine sa nu mai vorbeasca despre asta. Atunci i-a venit ideea sa afla motivele adevarate care au dus la despartire si s-a gandit sa-i ceara o lista. Dar oare nu ne gandim ca poate uneori e mai simplu decat o lista si nu mai vrem, fara prea multe motive si explicatii.

    Oricum, foarte intortochiate aceste cai alte despartirilor pentru unii :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Îhhh... Marghioala... o fi vecină cu... Pachela ?=))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa spun decat , hahahahahahahahahahaha, proaste pe tot drumul , prosti la tot coltul , cum n ai aflat inca=)))), grav ca pe mn nici nu ma mai socheaza ,m am obisnuit sa pretind ca nu exista , prefer sa vad numaui oamenii , adica sti tu , oamenii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai deschis un subiect care mă irită și deranjează și nu îl înțeleg. Cum dracu să te apuci să-l (s-o) faci de căcat pe ăla cu care TU ai stat X ani??? Păi, nu TU ieși cel mai prost din treaba asta??? Eu am dat cu flit la vreo 2 tipi (care chiar îmi plăceau) pentru că din primele discuții au început să-și vorbească urât fostele. Am considerat că nu pot trece peste așa ceva. E chestie de demnitate și respect în primul rând pt propria persoană să îți rezolvi problemele din trecut ca să poți mergi ok mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  6. licirireauneiclipedefericire,
    Pai, nu stiu cum sa-ti spun, dar prefer oamenii delicati, in tot cazul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sky,
    Pfaaa! Am uitat de Pachela! Shame on me :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Alexandra,
    Cam asa se intampla de obicei, se face si dupa aia se gandeste. Nervii intuneca ratiunea de cele mai multe ori...

    RăspundețiȘtergere
  9. darias,
    Mai, nu te contrazic, cu toate astea, ma bazez pe faptul ca or mai fi si oameni ok gata-gata sa fie cunoscuti.

    RăspundețiȘtergere
  10. LiaLia,
    Zi si tu... cum? Din pacate, oamenii sunt capabili de lucruri nu tocmai frumoase cand sunt suparati, si asta pentru ca au proasta impresie ca X sau Y le apartine...

    RăspundețiȘtergere
  11. Mdaa, nici mie nu-mi place expunerea asta publica a unei relatii incheiate, esuate. Despre messenger vorbesc, of course.Dar cred ca li se pare mai "cool" daca isi trag un status "periculos" in care-si fac in toate felurile persoana cu care au trait in ultimii x ani...

    RăspundețiȘtergere
  12. Winnetou,
    Crud să afli de ce e în stare celălalt, abia dupa patru ani... mă refer la aia care îşi spală rufele în public.

    RăspundețiȘtergere
  13. Proaste sunt peste tot si le mai place si sa se dea importante, ca vorba aia: prstul nu e prost destul daca nu e si fudul ! Unii nu inteleg ca rufele nu se spala in public si ca e binele ca unele chestii sa ramana doar intre ei.
    Unora le place sa isi planga de mial pentru a fi compatimite de restul, sa se gandeasca: ia uite ce i-a facut mititelei, porcul ! si ca ea nu are nicio vina, daor el a fost nesimtit si nu a stiut sa o aprecieze.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cony,
    Normal că e mai simplu să pasezi motanul, decât să corectezi propiile greşeli... :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Marghioala a umplut oala... cu atata plans.E mai usor de dus sacul ....daca mai e un ajutor.
    personal mi-am facut un fel de principiu " cine iubeste si tace ,nici dracu n-are ce-i face; cine iubeste si spune... ala nu e om pe lume"... Nu stie nici mama daca vorbesc sau nu cu cineva. Nu zic nici chestiile bune, dapai chestiile negative ....ca cea descrisa de tine!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am si eu destui pe messenger, dupa ale caror statusuri poti sa le afli viata: cand s-au certat, cand s-au impacat, cand s-au despartit iar etc. E mai rau decat pe Twitter.

    Cred ca ceea ce s-a pierdut in ziua de azi e demnitatea si eleganta cu care tratam relatiile in care suntem implicati. Ne-a inselat cochon-ul (en francais)? Dam sfoara in tara si prin strainataturi cu statusuri de mess, 140 de caractere Twitter-istice sau "unfriened" pe Facebook. Aiurea!

    RăspundețiȘtergere
  17. Black Angel,
    Bun principiu! Gimme 5! :D Cam la fel si la mine!

    RăspundețiȘtergere
  18. Lexa,
    Pai, o suferinta nu va fi suferinta daca nu afla toata lumea de ea :D

    RăspundețiȘtergere
  19. faza cu frumosul era ironică, adică legat de şourile astea teve, în care se ceartă A cu B, şi C se duce la amanta Y...

    eram ironic,

    Florin Buzdugan aici:)

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!