joi, 3 iunie 2010

Instincte primare

Sunt anumite lucruri pe care nu le înţeleg. Hai să luăm un exemplu cât se poate de comun.
Să zicem că eşti bărbat, vârsta ta nu are nicio importanţă, cum nu are nicio importanţă nici felul cum arăţi, atât timp cât eşti înzestrat cu cel mai puternic ego existent pe piaţă.
Îşi găseşti o prietenă, iubită, amantă.
Şi, care e primul lucru de care te interesezi, în ceea ce-o priveşte? Câţi bărbaţi a avut înaintea ta, logic.
După ce vei afla, probabil că respectiva femeie, fată... purtătoare de fustiţă, a avut un număr frumuşel de bărbaţi înaintea ta, te vei schimba automat la faţă, vei lua atitudinea de posesor cu acte în regulă, ştampilate şi aprobate de un notar imaginar, cum că ea îţi aparţine, şi vei începe un scandal monstru, prin care vei avea grijă să întrebi "cum ai putut să-mi faci aşa ceva?", "ce fel de om eşti tu?".
Dacă tipa respectivă nu se va ploconi la picioarele tale şi nu îţi va cere iertare plângând pentru faptul că are un trecutul, trecut în care tu nu existai, şi va rămâne cu fruntea sus, cu siguranţă tu vei avea şi planul de rezervă în care îi vei atribui adjective ce le-ai învăţat pe vremea când mama ta l-a înşelat pe tatăl tău cu vecinul Gheorghe. Plan care va include expresii ca "târâturo", "curvo" şi alte cuvinte frumoase ca acestea.
Dacă, după tot tămbălăul ăsta, veţi reuşi totuşi să vă împăcaţi, probabil nu va trece mult timp până îţi vei aminti iar şi iar că nu tu eşti primul ei bărbat. De data asta, atacurile tale de panică şi de gelozie vor fi mai potolite, pentru că nu vrei să îţi încalci promisiunea de la cearta trecută, potrivit căreia jurai că nu vei mai face scandal e tema asta.
Cu toate astea, nimic nu te va opri să nu faci înţepăturile de rigoare, înţepături de care nu te poţi lecui. Şi uite aşa, începe o relaţie fiartă în suc propriu, asezonată cu morcoteli şi răbufneli de moment.
Ea, dacă e destul de inteligentă, te părăseşte de nu te vezi.
Însă, cum de cele mai multe ori, dragostea e oricum dar nu inteligentă, va rămâne probabil lângă tine, pentru că te iubeşte, chiar dacă pentru tine nu contează amănuntul ăsta.
Nu, tu vei continua să-ţi simţi bărbăţia lezată şi ego-ul rănit profund, omiţând constant că fiecare e stăpân pe propriul lui corp şi că tu NU ai niciun drept să-i dictezi ei nimic, cu atât mai puţin să o judeci pentru ce a făcut în trecut.
Nu atât timp, cât ea ţi se dă acum, în prezent, trup şi suflet şi acum, în prezent, eşti singurul din viaţa ei.

Nu ştiu cum se face, dar chestia asta se întâmplă când vine vorba de femei. Pe bărbaţi nu-i judecă nimeni câte femei au avut. Nu, la ei se numeşte experienţă, pe când la o femeie se numeşte curvăsăreală.

Apoi, dacă e să privim problema şi dintr-un alt punct de vedere, subliniind partea pur sexuală a problemei, remarc următoarele...
Eşti bărbat, faci rost de o neprihănită. Zici că l-ai apucat pe Dumnezeu de picior. De ce?
De ce ai vrea să te chinui o noapte întreagă cu o tipă fără experienţă? Nu că tipa fără experienţă ar trebui ocolită forever, doar pentru că nu are experienţă - nu, nu despre asta e vorba - ci despre faptul că tu, bărbat fiind, ai nevoie de o poveste bună de spus la bere cu băieţii, care să înceapă ceva de genul " o ştii pe Ana (nume ales la întâmplare) mă? Aia virgină, mă...  i-am pus-o aseară!" ... moment care va fi urmat de o gârâitură (de la bere, fireşte).
Cu Ana, probabil vei avea o relaţie sau nu. Asta deja nu mai contează. Ce contează cu adevărat e faptul că tu, masculul feroce, ai fost primul din viaţa ei.
Te-ai sacritficat, deşi noaptea cu pricina, în loc să te facă să te simţi bine, aşa cum ar fi normal, ţi-a fost plină de "ia-o mai încet", " nu atât de tare", iar lista poate, cu graţie, continua.
O vei prefera de altfel pe Ana. Pentru că ea îţi oferă posibilitatea de a-ţi pune pecetea pe ea, de a deveni primul, deşi nu e nicio plăcere în a fi primul.
Clar, aici e vorba de insticte primare, cam cum fac animalele în sălbăticie când vine perioada de împerechere.

Astfel există două situaţii.
Prima ar fi cea în care ai o relaţie bazată pe dragoste. Caz în care faptul că femeia de lângă tine a avut şi alţi bărbaţi înaintea ta nu ar trebui să conteze. Nu atât timp cât ea e acum numai a ta. Nu atât timp cât trecutul înseamnă ceva ce nu are legătură cu tine.
A doua situaţie se referă la o relaţie bazată strict pe sex, când iar nu ar trebui să-ţi pese câţi au fost pe-acolo înaintea ta. Pentru că, o femeie cu experienţă se va descurca mereu mult mai bine decât una abia scoasă din cutie. Iar scopul tău e, până una alta, sexul, nu?

Înainte de incheiere, aş avea câteva chestii de menţionat:
1. Articolul de faţă nu generalizează şi nu are ca intenţie denigrarea bărbaţilor, ci de a retuşa unele probleme de comportament şi de gândire (în măsura în care e posibil) a unora dintre ei. Pentru că, aşa cum orice pădure are parte de uscăturile ei, aşa există uscături şi printre oameni, fie ei bărbaţi sau femei.
2. Sunt total neutră articolului. Nu am nicio implicaţie, poate doar cea de a observa anumite lucruri care se întâmplă pe lângă mine, şi de a le comenta aşa cum mă pricep mai bine. Cei ce mă cunosc, ştiu probabil de ce... Şi nu, nu vă spun şi vouă.

Pentru iubitorii de carte şi pentru o înţelegere mai bună a articolului de mai sus, recomand clasicul Dama cu camelii.
Iubitorilor de film, le recomand Camille (1936) , ecranizare mai mult sau mai puţin exactă a romanului lui Dumas-fiul.

35 de comentarii:

  1. Ai mare dreptate, barbatii sunt precum animalele. Eu nu am nimic cu faptul ca si doresc sa aiba pentru prima data o femeie, faza urata este ca unii se dau macho si nu stiu nici daca aia a fost sau nu virgina:))Apoi mai sunt unii care cica au orgoliu si care tot timpul sunt suparati , nervosi , agitati si care considera ca femeia merita sa fie tratata urat , ca este numai de decor....

    RăspundețiȘtergere
  2. A, SI TE AM ADAUGAT LA BLOGROLL PENTRU CA TE CITESC MEREU SI MI PLACE:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Darias,
    În primul rând mulţumesc de locul din blogroll, sunt onorată. Am să-ţi întorc favorul cu cea mai mare plăcere.

    Cât despre topic, eu nu zic că toţi or fi aşa, nu, pentru că am întâlnit bărbaţi cu adevărat demni de tot respectul meu şi a celorlaţi, însă există anumite personaje masculine care mă calcă pe ficaţi... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Da, "adorabila" mentalitatea aceasta. Sunt de acord cu tine, nu trebuie sa conteze ce a fost inainte :D Si cum mai rar persoane neprihanite, mai sunt si cei care vor neaparat sa auda: "esti a doua persoana". Cu ce ii consoleaza asta pana la urma?

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexandra,
    Faza cu "a doua persoană" nu o ştiam :D Interesant, cică, e doar mâna a doua :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca imaginea asta este cea mai concludenta pentru situatia din postul tau. Cel putin asa vad barbatii problema.

    http://img405.imageshack.us/f/enlightenment1.jpg/

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim,
    Perfect adevărat, sugestiv şi pe felie.

    Dar, ai fi drăguţ-ă să te semnezi? :)
    Mi-ar plăcea să ştiu cu cine am onoarea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor, ( sper sa nu va supere formula de adresare), sunteti nostime foc! Diana , noi , doua, avem acelasi nume de fata( esti nemaritata, inclin sa cred).
    Ce vreau sa va spun este ca sunteti, categoric mai destepte decat noi, adica decat generatia mamicilor voastre. Stiti ce recomand si ce i-as fi spus fetei mele sa faca , daca as fi avut? Casatoria de proba.
    Sunt mama de baieti- unul este casatorit, celalalt e cam departe- destept si frumos foc!
    Noroc mult va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  9. INCERTITUDINI,
    Păi, ce mai rămâne de făcut decât să apelăm la umor, până una alta...
    Cât despre căsătorie, cine se simte în tandem cu acest concept, da, cred că una de probă nu strică, pentru că una cu acte în regulă e greu de rupt, unde mai pui şi costisitor :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Cunosc o gramadă de tipi, care gândesc așa. Mai mult,chiar, cândva am făcut asta.Când eram ceva mai mic... prost,și credeam în "tu ești a mea"(îhhhh...).Până într-o bună zi, când am realizat că nimeni nu este proprietatea nimănui.
    Oricum ar fi femeia, virgină sau... "cu experiență", masculul se poate trezi că într-o zi "păsărica a zburat din cuib". Dacă e vorba despre o virgină... sunt două posibilități : 1. Nu o duce prea mult capul, și se mărită cu "gorila", sau 2. Stă o perioadă cu el, învață din mers... și îl lasă "albastru" (a se citi baltă), după ce s-a plictisit.Mai exact, îl lasă pentru altă gorilă, în căutare de... "experiență".
    Dacă e o tipă trecută prin câteva... relații bune, și aici sunt două posibilități: 1. Caută lucruri utopice, și sfârșește prin a nu avea nimic, decât o grimasă permanentă pe față, sau 2- e deja plictisită de cimpanzei,gorile, etc alte specii de primate,în plus, joacă masculii cu IQ scăzut, pe degete (bravo :P), și știe măcar ce vrea de la viață.
    În esență, puterea tipului de "bărbat" discutat, de cele mai multe ori... e de suprafață.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sky,
    Uite, bine punctat, chestiile astea mi-au scăpat din scris, cu toate că le-am gândit şi vin ca o deducţie logică. Iată completarea de care aveam nevoie, cu atât mai mult că eşti bărbat. Cred că mulţi ar avea ce să îneveţe de la o atitudine de genul celei avute de tine.
    Total de acord că bărbăţia nu stă în cât de tare se ştie a se lovi cu pumnul de masă... :)
    Hugs, lots of hugs!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe la inceputul articolului ma gandeam ca sunt vizati in mod expres barbatii. Toti! Spre final inclin sa iti dau dreptate. Trebuie sa recunoastem ca dragostea ca si principiu aproape ca a disparut din relatiile umane,fiind inlocuita cu acest instinct de care vorbesti. Nu ar fi nici o mirare ca divorturile sunt atat de crescute, iar violenta domestica pe masura. Pana cand nu vom reusi sa cultivam alt gen de relatii aceasta rasa umana este condamnata degenerarii perpetue.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pro Atitudine,
    Normal că nu mă refer la toţi bărbaţii. Cum aş putea?
    Am mai zis-o şi o mai zic, am fost destul de norocoasă să cunosc bărbaţi care m-au impresionat în mod mai mult decât plăcut.
    Cât depre degenerare, tind să îţi dau dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  14. Toate femeile s-au gândit, mai curând sau mai târziu, la ceea ce ai scris tu aici. Dar am citit cu plăcere - mi-am adus aminte de mine, acum nici nu vreau să mă gândesc câţi ani... Dacă pe atunci ar fi existat bloguri, probabil că aş fi scris un articol similar...
    Apropo, pe vremea aia mă gândeam că suntem condamnate să trăim într-o lume a bărbaţilor... Între timp am ajuns la concluzia că nu e lumea lor, e doar o lume despre care cred ei că e a lor, şi e în avantajul nostru să nu le spulberăm iluzia asta... :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Mariana,
    Să ştii că în mare parte ai dreptate, iar ce zici tu îmi seamănă cu "în spatele fiecărui bărbat de succes, se află o femeie inteligentă" :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Articolul tau mi-a adus in minte una dintre melodiile pe care le ascult cel mai des, "Can't Hold Us Down", de la Christina Aguilera si Lil' Kim:

    "If you look back in history
    It's a common double standard of society
    The guy gets all the glory the more he can score
    While the girl can do the same and yet you call her a whore

    I don't understand why it's okay
    The guy can get away with it & the girl gets named
    All my ladies come together and make a change..."


    Am invatat sa nu judec pe nimeni. Din pacate, societatea judeca. Te judeca. Si poate, te corupe sa faci la fel.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu subscriu la cele spuse de tine...

    mai adaug urmatoare chestie: tind sa cred ca baietii care tin neaparat sa demonstreze ca sunt barbati si sunt apti au nevoie de anumite lucruri, cum ar fi asta "cati au fost inainte de mine?" Eu niciodata nu am fost curioasa cate au fost inaintea mea:)):)) mi se pare aiurea. Ce as schimba daca as sti ca au fost 3 sau 5:)):)):)) Care e diferenta????

    Dar am cunoscut barbati care se respecta si care gandesc bine!

    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  18. In primul rand, scuze ca-mi permit sa intervin!

    Am si eu o problema vis-a-vis de prima parte...
    Ce ne facem noi, barbatii,daca femeia respectiva nu ne poate face sa o credem ca ne iubeste? Si, mai rau, ce ne facem daca dansa chiar NU NE IUBESTE?
    Demonstratia de logica este una desavarsita, dar omite, cu buna stiinta, posibilitatea de cel putin 50% ca femeia respectiva chiar sa fie curva (asta daca ai o furtuna de prejudecati...)


    PS: poate imi dati si mie numarul de virgine existente, dar, mai ales, numarul lor si numarul lor de telefon!
    :))
    Nelamuririle mele sunt urmatoarele
    1-Si daca e curva, nu ne iubeste, ne insala, iar noi, deloc inteligenti, o iubim, ce facem atunci?
    2- Care este procentul in cazul unor astfel de situatii si care este procentul in cazurile de genul celui exprimat de mine la punctul 1?

    RăspundețiȘtergere
  19. Lexa,
    Nici eu nu judec pe nimeni, doar că lucrurile asta nu prea ştiu la ce categorie să le bag... La strigător la Cer, sau la Râd de prostia unora...

    RăspundețiȘtergere
  20. Monica,
    Nu zic sp se stea într-un mister general. Mi se pare ok ca cei doi să discute, dacă tot au o relaţie, dar de aici până la a se scoate ochii, e cale lungă.

    RăspundețiȘtergere
  21. Crazy Mind,
    Dacă vrei să îţi satisfaci ego-ul, să ştii că sunt destule virgine încă dispuse.
    Cu toate astea, nu văd unde ar fi plăcerea ta, ăn toată afacerea asta.

    În legătură cu nelămurile: orice bestie merge îmblânzită, dar, e şi aici o problemă, trebuie să ştii cum să faci asta. ;)
    Sunt de părere că fiecare primeşte ceea ce merită în conformitate cu cât îl duce creierul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Si al voi se cheama experienta , de ce crezi tu ca gaina batrana face ciorba buna :))

    RăspundețiȘtergere
  23. WaLy,
    Dacă ar gândi toţi ca tine, ar fi o lume mai fericită :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Mentalitate,prejudecati...eheee, d-aia cateodata pana se trezesc unii,le-o ia altii.

    RăspundețiȘtergere
  25. Hihihi și pe mine mă amuză bărbații stupizi care își doresc ca iubita lor să le spună "ești al doilea cu care mi-o trag și primul căruia i-o sug" :))) Pentru mine testul suprem să văd dacă tipul care îmi place chiar e material de gagic ca lumea e să văd cum reacționează la povestioare (simpatice, nevinovate, nu sexuale) cu foști de-ai mei, ba chiar să-i cunoască pe câțiva dintre ei, cu care am păstrat relații civilizate și chiar prietenii. Vizavi de ce ai spus, de femeile care stau cu dobitocul în ciuda fazelor și isteriilor, îmi pare rău, dragostea o fi oarbă la început, dar trebuie să fii chiar proastă/prost să te umilești stând alături de un bărbat/o femeie care nu te respectă, nu îți respectă trecutul și alegerile, personalitatea, independența. Dar pentru fiecare bou există și o vacă. Și pentru fiecare isterizat de ideea foștilor din viața ei, există câte o dementă care "îl iubesc la nebunie, dar aș vrea să-l schimb".

    RăspundețiȘtergere
  26. Fetita Junglei 13,
    Bine punctat! :))))

    RăspundețiȘtergere
  27. mo incep sa inteleg legea junglei si mentalitatea lui Hitler.....
    frumosi cu frumosi, destepti cu destepti,virgini cu virgini..... si blonzi cu blonzi!!

    "Sunt de părere că fiecare primeşte ceea ce merită în conformitate cu cât îl duce creierul. "
    ........ sau in functie de ce a facut???

    in orice caz... cum ai da-o tot nu e bine.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu e relevant ca e virgina, super umblata, doar umblata, ok sau ne-ok, taratura sau cuminte. Nu e relevant nimic, oricum primim cat ne duce mintea si cat meritam, nu? Haidade, na ca nu cred!
    Pai ce tre' sa am?

    RăspundețiȘtergere
  29. LiaLia,
    Tare faza cu boul si vaca :))

    RăspundețiȘtergere
  30. Crazy Mind,
    Pai asta vroiam sa si subliniez, faptul ca nu ar trebui sa conteze amanuntele astea. Reciteste articolul, ai sa vezi ca de aici a inceput totul :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Black Angel,
    Clar dupa ce a facut :D

    RăspundețiȘtergere
  32. @k: Pai si ce relevanta are daca nu conteaza? De ce, daca sunt de acord cu tine trebuie sa recitesc articolul? :) :)
    In fine, dincolo de taiosul din limbaj, ai dreptate. Always.
    Esti convins(a) de cele scrise in articol?

    PS: Sa stii ca nu am auzit niciodata "ia-o mai incet". Acum o sa ajungem din nou la "n-ai cu ce"? Ceea ce nu e neadevarat. Pur si simplu n-am cu ce! Asa ca mi-am gasit o fata cu mana mica, cu putinica experienta, mica in gandire (chiar foarte mica), cu parul mic rau (extrem de scurt), poarta 33 la picior si are 51 de ani. Asadar, e smochinita. Are experienta privitului la TV (porno in special, astfel incat cand am pus-o prima oara cu ea parea versata. Nu mi-am facut probleme, era numai a mea. I love her knees thou...

    RăspundețiȘtergere
  33. Crazy Mind,
    Dacă nu eram convinsă, fii tu sigur că nu mai mă oboseam să scriu, şi-mi alegeam altă temă, de exemplu, nu ştiu despre ce mai scriu fetele... lipgloss?
    Ideea nu era ca eu sunt sau nu de acord cu ce spui tu, ci cu faptul ca tu ai inteles gresit unele chestii. De asta te si invitam sa recitesti.

    Despre tipa ta cu totul mic, ce pot sa zic, o poti oricand transforma intr.un personaj de carte. Ai scoate bani frumosi.

    RăspundețiȘtergere
  34. @k: am recitit articolul. E lung si nu-l pot urmari, unde mai pui ca-mi sar literele si din murg fac amurg, din experienta fac escrocherie. Asta e, sunt imperfect!

    Am inteles, dar nu despre asta este vorba, ci despre faptul ca nu exista un cadru prestabilit pentru niciun fel de relatie. Oamenii s-au mai deschis la minte, sa stii... Poate nu-i cauti tu unde trebuie sau ai tara de a te uita la imperfectiuni :) :)
    Sau poate incercam sa par un geniu, din mult sa fac putin!
    :)
    Te-am pupat! Daca imi e permis, mai ales ca pupatul meu e nevinovat, ingenuu- pun prea multa saliva. E si aici o poveste, nu ma accepta nicicine. Nu stiu ce nu le convine, ca eu le-am zis din start: las bale! Ca doar puteau deosebi un caine de un om, ce naibah...

    Scuze, poate par mitocan. Sunt doar glumet... (nesarat de multe ori)

    RăspundețiȘtergere
  35. Crazy Mind,
    Pai, daca nu ai rabdare sa citesti, asta iti cam taie dreptul la replica.
    Cat despre comentarii, te-as ruga ca urmatoarea data cand comentezi sa o faci la obiect, fara ironii de 2 lei si fara increngaturi link-less, doar ca sa dovedesti ca poti abera.
    Musterii de genul asta au mai trecut pe la mine pe la blog, si cum au venit, asa au si plecat.
    Cat despre articol, ma asteptam sa primesc si comentarii de la cei ca tine, CARE NU PRICEP ESENTA.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!