sâmbătă, 13 august 2011

Vreau să învăț să înot!

Oamenii și-au dorit întotdeauna să-și schimbe trecutul pentru ca într-un final să aibă și prezentul schimbat. -numai câte filme și seriale există pe tema asta-. Nu cred că există un singur individ care să nu fi vrut măcar odată în toată viața lui să o ia pe alt drum ori să fi spus alte cuvinte. Absolut orice acțiune de-a noastră are consecințe.

Uneori, încercând să faci ceea ce e bine, ajungi să faci cel mai mare rău posibil, doar pentru că la un moment dat nu ai avut puterea de a fi convingător și poate insistent (chiar dacă insistența ar fi dus la o palmă peste față în primă instanță). Ideea e că nu iese bine oricum ai da-o. Cine știe, poate unele lucruri nu sunt făcute să iasă bine, tocmai pentru că dacă alea ar ieși bine, ar ieși altele rău, iar alea altele au la nivel general o importanță mai mare. Habar n-am. Nu am fost niciodată o ființă prea matematică. Specialitatea mea e visatul cu ochii deschiși. Un om idealist închis într-o lume haotic de matematică. Un om ce n-a luptat în viața lui decât pentru o singură cauză, iar pe aia a pierdut-o - încercând să facă totul bine. Culmea e că voi crede mereu în cauza aia, deși ușor dar sigur rămân singurul soldat pe front împotriva unor valuri uriașe. Dincolo de valurile alea ești tu, iar fără tine, nu există cauză. Fără cauză nu e nimic. Dragostea e orice, dar nu lașă. Orice, dar nu egoistă.

7 comentarii:

  1. Dragostea nu e lasa si nu e egoista...Si eu visez cu ochii deschisi in lumea asta atat de realista...unii oameni asa suntem...luptam la nesfarsit chiar daca stim ca acea cauza e pierduta...dar nu ne putem desprinde...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi cer scuze anticipat ca "ma bag"
    Vlad, un om de radio are nevoie de credibilitate.Macar....putinel asa.....Si daca tu scrii acelasi tip de articol si il plasezi pe alte bloguri fara sa il personalizezi se cheama.....spam, nu-i asa?
    La o simpla cautare pe google cuvintele cheie ma duc catre blogul Danei Nalbaru si catre alte.....bloguri.
    Cu stima, mesajul tau n-are nimic jurnalistic in el.
    Iulia....si....cand te apuci de lectii?:) (de inot)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hapi,
    De Vlad m-am mai luat si acum vreo 2 ani, dar se pare ca memoria scurta e sora cu prostia, in cazul lui. Nici nu ma mai obosesc. E plin internetul de personaje de genul lui... Toata lumea se chinuie sa iasa in fata. Partea nasoala e ca toti prostii sunt pe baricade acum.

    Cat despre celalalt subiect, iau lectii intense... pana atunci, ma arunc in valuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prin valurile iubirii e cam greu sa inoti mai ales ca nu purtam niciodata vesta de salvare....intram cu toata credinta ca ele ne vor purta acolo unde ne dorim sa ajungem.....O duminica buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alice,
    ...Sa ai si tu o duminica la fel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deh, stii cum se spune....drumul spre Iad e pavat numai cu bune intentii....

    Si vrei sa inveti un stil anume de inot sau nu conteaza?

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!