luni, 1 august 2011

Love thy forever

Când eram kinder, aveam impresia că dragostea e un soi de pretext pentru căsătorie. Când am crescut, cam pe la 16 ani, așa, mi-a intrat altă idee în cap, cum că treburile ar sta de fapt puțin invers: căsătoria este un pretext pentru dragoste. Iar dacă ar fi să ne întrebăm părinții, eh, majoritatea ar spune cum că totul e un pretext pentru a dobândi nușt-ce mumbo jumbo de împlinire materială. No kiddin'? Şi cum mine cum rămâne? Adică, ok, spirit, acte, avere?! Frate, şi unde e dragostea în toate astea? Unii prea se cramponează... sau, după caz: crampează - puţin cam tare.

Dragostea este şi cu asta basta. Nu are nevoie de motivări, de bani, de dovezi îndreptate spre alte persoane în afara celei iubite. Şi-atât. Totul e atât de simplu. 

Dragostea e atunci când persoana iubită îţi zice să te duci cu ea în munţi forever, iar tu să întrebi doar cu ce să te îmbraci pentru drum. 

Dragostea e atunci când nu vezi dincolo de ea.

Dragostea e atunci când împarţi ultimii 10 bani şi-ţi vine să râzi un râs sincer, apoi îţi săruţi iubita la fel de sincer. 

Dragoste e atunci când ai curaj să-i povesteşti iubitei cele mai jenante lucruri despre tine, fără să-ţi fie teamă că mâine te va privi cu alţi ochi. 

Dragoste e atunci când nu îţi e teamă absolut deloc să dai chix pentru că ştii ca ea va fi tot acolo. 

Dragostea e atunci când nu-ţi pasă de restul... şi îi dai un inel - . Chiar dacă asta înseamnă automat în ochii celorlalţi că perioada ta de cool guy-chick s-a terminat. 

Dragoste e atunci când te vei chinui să nu dai chix tocmai pentru că o viaţă fără ea, ar însemna că trupul tău devine searbăd şi inutil. Un trup fără suflet n-ar servi niciodată nimănui. 

Dragoste e atunci când reuşeşti s-o laşi să plece de lângă tine, tocmai pentru că lângă tine nu îi e bine. 

Dragostea nu e despre căsătorie pentru că trebuie. Şi nici despre bani pentru că trebuie. De cele mai multe ori nu are nici cea mai vagă legătură, decât dacă simţi să aibă.

Dragostea este despre acea clipă când îţi dai obştescul sfârşit, iar ultima imagine pe care vezi e cea a ei.

Şi mai este şi strâns legată de momentele alea când când viaţa ta n-are nicio legătură cu ea, totuşi tu o readuci în peisaj, întrebându-se toată lumea de ce dumnezeu zâmbeşti ca prostul. 

Dragostea eşti TU, iar eu fără tine refuz să fiu.


21 de comentarii:

  1. Exact asa e dragostea...sau asa ar trebui sa fie.da'multi nu inteleg...eu...eu care am trait tot timpul pentru dragoste, stiu doar ca dragostea este motorul fiintei...fara ea nu suntem.si totusi se pare ca putem si fara...doar ca nu la infinit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos o iubesti.... iubeste-o pentru ca ai de ce, e o persoana ca nimeni alta....:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluca,
    Va fi iubită mereu, ca nimeni alta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am gasit ceva. I hope you like it.

    Esti gandul meu bun
    Cand ma ascund in fum
    Si spun ca poate o sa am cu tine un final de drum
    Si spun ca daca ar pica totul
    Dac-as fi cu tine as sti c-am luat tot potul
    Esti haina care ma imbraca
    In momentu-n care toti ma lasa balta
    M-acoperi, ma-ntelegi, ma strangi, ma incalzesti
    Ma faci sa cred ca-n doi e mult mai greu sa pierzi.


    Esti camaradul meu cand eu atarn de-un fir de ata
    In acest razboi numit viata
    Cand inaintez cu greu cu vantu-n fata
    M-ajuti fara sa pui prea multe in balanta


    Esti glasul ce-l aud cand totu'-n jur a tacut
    Cand totu'-n jur a trecut,
    Cand linile s-au tras,
    Si s-au mai dat alte verdicte ,
    Alte sentinte,
    Alte dorinte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este, dragostea depaseste multe obstacole doar ca in timp ea se estompeaza, se mai stinge din flacara aia de inceput si incepi sa te gandesti si la altele. Oricat am incerca sa negam... nu putem schimba acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lilee,
    Poate ca in majoritatea cazurilor asa e. Cu toate astea, mie nu mi s-a intamplat. Nu cu ea. Fara sa folosesc clisee, dar, centrul universului nu se schimba niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord cu Lille
    Si exceptiile intaresc regula (strict in opinia mea;) ) Recunosc, imi place sa intalnesc exceptii si imi place sa vad oameni fericiti care se plac, se adora, se simt bine unul cu celalalt
    Dragostea mea nu mai are demult un centru......Nu pentru ca as fi pierdut ceva ci pentru ca am castigat destula incat sa pot imparti.......

    Iulia, am observat ca nu mai moderezi comentariile :) Sper ca e de bine :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Hapi,
    Fireste, fiecare se ghideaza dupa exemplul propriu. Mie nu prea imi pasa daca mi se raspunde au ba cu aceasi moneda - eu stiu ce simt eu si dupa asta ma ghidez.

    Cat despre comentarii, da... am ales sa nu le mai moderez pentru ca nu mereu am chef sa stau sa le aprob, au ba. E de bine. Cel mai rau lucru care mi se poate intampla e sa ma injure careva... iar atunci, respectivul de injura singur.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, probabil ca asta e dragostea adevarata...oare e posibil s-o intalnim de mai multe ori in viata?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nice,
    Nu... nu e posibil. Una si buna. Iti voebesc din experienta proprie.

    RăspundețiȘtergere
  11. dragostea este o catedrală de certitudini...

    RăspundețiȘtergere
  12. rory,
    Nu musai... dar its worth a try... doua, trei, noua... toate :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Oamenii din zilele noastre nu stiu sa iubeasca. Daca le spui tot ce ai scris tu aici o sa ti se spuna ca nu traiesti in filme si ca astea sunt niste tampenii feminine. So I've heard! Pana acum, am avut norocul, sau ei au avut norocul de a nu`mi spune. Poate ca le`or fi gandit, dar macar nu mi-au zis. Dar poate ca ar fi mai bine daca nu ar mai fi lumea atat de cacacioasa si ar recunoaste ca nu`i nimic rusinos in a iubi sau a fi iubit.

    RăspundețiȘtergere
  14. zihno,
    Da, dar vezi tu, uneori e mult mai usor sa fii dur si cool decat sa recunosti ca nu e such a bad thing sa fii iubitor. Iar asta o zic eu... omul specializat pana acum in a da cu flit:) Iata ca se mai schimba lucrurile.

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!