joi, 4 august 2011

Leapșa pe bază de shopping de la Laura

1. Cu cine îţi place sa mergi la cumpărături?
Cu oricine nu vorbește mult și nu emite judecăți de valoare cum că ceea ce vreau să cumpăr e o prostie. Cu o singură persoană ador, însă, să merg. Știe ea cine e.

2. Te laşi influenţat atunci când cumperi ceva?
De cine? De vânzători? Nu. Am lucrat în domeniu timp de ani buni, așa că știu toate tertipurile. De cei cu care ies la cumpărături? Păi, dacă se încadrează în tiparul expus mai sus, nicio șansă să se ajungă la așa ceva. De ea? Păi, aici nu e vorba de influență, ci de un sfat bun, venit din inimă și dintr-un imens bun gust, deci, da: pe ea o ascult.

3. Cât rezişti la cumpărături ?
Depinde în ce dată suntem. Imediat după salariu am un chef nebun de-a umbla prin magazine. Dacă repriza de shopping se încheie cu un gin tonic și singura femeie frumoasă pentru mine, mama mă poate da la dispăruți. Cu poză cu tot. 

4. Pentru tine cumpărăturile sunt un mod de a te relaxa sau un rău necesar?
Rău necesar? Cine a formulat întrebările astea? Sunt femeie. Răul necesar e atunci când ai cam vrea dar n-ai cu ce, așa că te mulțumești să-ți deschizi televizorul și să bagi o mutră acră.

5. De obicei te abaţi de la lista de cumpărături?
În ultimul hal. Așa cum îi spuneam și Laurei, plec la cumpărat de varză și mă întorc cu blugi. Partea bună e că mi-am găsit blugi. Nu de alta, dar am pretenții aparte când vine vorba de articolul ăsta de vestimentație. Negri, strâmți și să se așeze bine atât pe talie cât și pe bocanc.

6. Îţi place să cumperi şi pentru cei dragi sau ţi se pare un calvar acest lucru?
Altă întrebare fără noimă. Atât timp cât cumpăr pentru ei, nu e niciun calvar. Dacă era un calvar nu mai cumpăram. Și da, ador să cumpăr pentru cei cu adevărat dragi și iubiți. Mai mult decât orice.

7. Crezi ca uneori exagerezi cand vine vorba de cumpărături?
Exagerez cu măsură. Doar sunt Balanță. Până acum nu m-a pus nimeni să spăl vase ori să dau cu mopul.

8. Eşti un vânător de reduceri/promoţii?
Nu musai. Cumpăr exact ce-mi sclipește frumos și atrăgător. Dar nu neg că nu mă impresioneză un lucru frumos la un preț și mai frumos. În dezordinea asta de idei, declar că am cumpărat lucruri de la SH, de la reduceri, dar și de la firme dă firmă. 

9. Ce trebuie sa aibă un magazin ca sa te atragă?
Am lucrat 2 ani la un cunoscut brand dă fiță (dar și de calitate) așa că nu mă mai impresioneză chestiile lumești și magazinărești pentru că nimic din ceea ce vezi nu e tocmai sincer. Cu toate astea, prefer ca atunci când sunt lăsată liberă la shopping să nu fiu stresată de o vânzătoare ce îmi suflă în ceafă ori îmi dă sfaturi cum că îmi stă bine cu nu știu ce. Dacă am vreo întrebare, stai relax că știu drumul până la tine.

10. Ce magazine ţi se par respingătoare?
Cele neaerisite... plus, așa cum spunea și Laura: cele în care se vând animăluțe. Am avut parte de multe imagini horror prin așa magazine, tocmai de aia le evit. Nu de alta, dar sunt o fire vulcanică și nu se știe niciodată de ce-aș fi în stare. 

11. La ce articol ajungi de fiecare dată când faci cumpărături?
Mpăi, nu ratez niciodata raionul de foto-video (deși cam nimic dintr-un supermarket nu se poate numi musai profesional), raionul de carte, cât și raionul cu hăinuțe - nu se știe niciodată ce chestiuțe frumușele pot găsi într-o mare dezordine de chiloți, șosete și rotițe de cașcaval.

12. Ce nu-ti place sa cumperi deşi ştii ca acele lucruri sunt indispensabile?
Mâncare. Din categoria asta se exclude pizza. Aia e sfântă. 

13. Te deranjeaza sa ştii că şi altii au cumpărat acelaşi lucru ca şi tine?
Să-și cumpere, dacă atât îi duce bibilica. Oricum pe mine stau hainele într-un fel, pe ei altfel. În plus, eu am mania modificatului de haine. Nicio șansă să mai modifice cineva hainele așa cum o fac eu.

14. Ti se întâmplă des să îţi cumperi un lucru iar când ajungi acasă să nu îţi mai placă la fel de mult?
Da. Dar pentru asta există punguțele cu donații. 

15. La cumpărături ţi se întâmplă adesea să…
Mi se facă foame... ori sete. Rezolvăm problemele astea și o luăm de la capăt.

16. Ce faci dacă vrei să cumperi ceva, ajungi la casă pentru a-l plăti dar abia acolo observi că este mult prea scump şi totuşi ai banii pentru a-l cumpăra: renunţi la el sau îl cumperi?
Meet Iulia cea Fraieră. Cumpăr. Nu comentez. Îmi amintesc un anume moment în care am cumpărat o pernă cu prețul cu care aș fi cumpărat trei perne. Nici măcat n-am mârâit. Cu toate astea, sunt spaima vânzătoarelor de chestii mâncabile. Comentez strașnic când nu se poartă mănuși, ori cine știe ce alte aspecte legate de igienă ce nu sunt tocmai în termeni normali. Cu toate astea, când vine vorba de preț... f.r.a.i.e.r.ă. scrie pe mine.

17. Daca observi că ceea ce vrei să cumperi este ultimul articol dar are un mic defect, întrebi dacă ţi se face o reducere sau îl laşi?
Păi, dacă îl pot ajusta și-mi place lucrul ăla mult prea mult, clar nu zic nimic. Depinde, deci, de cât de mult îmi place produsul și cât de rar îl consider.

18. Dupa cumpărături, ajungi acasă şi observi că ceea ce ţi-ai cumpărat are un defect. Ai bonul. Te întorci pentru a-l returna sau îţi reproşezi şi te gândeşti că e ultima dată când ţi se mai întâmplă acest lucru?
Nope. E de ajuns să îi povestesc mamei despre asta. Se duce ea. 

19. Descrie în 3 cuvinte felul în care eşti tu prin magazine.
Entuziasmată, pretențioasă, ciudată. 

20. Sfatul tău pentru alţii când vine vorba de cumpărături ar fi…
Nu am sfaturi de dat. Oricum nimeni nu le ascultă. 

Laura, draga mea, mulțam fain de sugestia de leapșă. 
Leapșa s-o ia cine vrea. Leapșa, da?

10 comentarii:

  1. Sunt complet de acord in privinta magazinelor unde se vand animale :((((

    RăspundețiȘtergere
  2. alicee,
    Mda... din păcate, cam așa stau lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca ti-a placut. Faine raspunsuri, dar nici nu am asteptam la altceva de la tine:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu lucrez intr-un magazin cu animale. Uneori, e drept, e horror. Mai ales cand se imbolnaveste vreun caine, iar medicii veterinari sunt idioti de-a dreptul (avem 2, unul mai prost ca altul).
    De fapt...imi dau demisia in 3 saptamani. Mi-e scarba. Nu de animale, ci de sefi si colegi. Nu le pasa de animale, fara sa ma laud, dar daca n-as fi fost eu acolo, ar fi murit de foame si de sete pana si cea mai mica rozatoare. Ma gandesc cu groaza la timpul care o sa vina, iar eu n-o sa mai fiu acolo...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ups, lepsuta mea a ajuns peste tot... Ma bucur mult sa gasesc inca un blog care a executat-o. :D
    Partea tare e ca am mai inventat cateva zilele astea... A nu se intelege ca asta cu shoppingul e creatie proprie, nu, dar am gasit-o undeva, prin blogosfera, in urma cu foarte mult timp in urma si am decis s-o realizez la momentul potrivit. :D
    Si eu sunt pretentioasa...si nu doar la shopping. :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Vyio,
    Cred ca stiu unde lucrezi... Si cred ca acolo m-am certat eu odata la cutite cu cineva. Probabil vreo colega de-a ta... Una de-mi venea sa o trantesc cu capul de tejghea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nice,
    Pai da... Uite ca treburile astea se intind, ca nu degeaba le spune lepse, nu? :) Asteptam cu nerabdare o noua leapsa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Faine raspunsuri, mi-au placut....am „facut” si eu leapsa pe celalalt blog....
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!