sâmbătă, 9 aprilie 2011

Whatever works

De câteva zile mă tot gândesc la campania celor de la StartEvo. I-am găsit până și pe Facebook. Oamenii știu cum să se promoveze. Dar, mai mult de atât, e clar că o campanie de genul ăsta atrage atenția și celor mai sceptici dintre noi. Aveți ca drept exemplu cazul de față. 

Din punctul meu de vedere, oricine poate deveni un model pentru ceilalți, într-un fel sau altul. Dar, ceea ce e cel mai interesant e că există loc sub soare pentru toată lumea, oricât de înghesuiți ni s-ar părea ca suntem. Poate sună ca un clișeu ceea ce am să vă zic, dar, tot ce trebuie să faci ca să reușești într-un anumit domeniu e să îți dorești foarte tare. Hassan wants, Hassan gets. Da, e atât de simplu. Și nu, nu am de gând să vă fac o lecție dozare a energiilor sau să vă recomand cărți ca The Secret. Fiecare e liber să priceapă ce vrea din ceea ce am zis eu. 

Și, mai sunt de părere că fiecare are propria lui rețetă pentru a reuși în viață, sau... cum să-i spun... să își îndeplinească acel vis de care e atât de legat. Pentru mine, rețeta e simplă: am avut nevoie doar ca persoana pe care o iubesc să fie lângă mine. Lucrul acesta mi-a dat mereu aripi, ca să parafrazez o celebră reclamă. Deci, da, pentru mine dragostea funcționează ca un fel de energizant, doar că la putere înzecită. Prezența ei m-a făcut întotdeauna să îmi doresc să reușesc, să îmi ating limitele, pentru că, atunci când zâmbești constant, toate porțile ți se deschid într-un mod inimaginabil. Iată de ce, dragostea te face să fii acolo sus, pe cele mai înalte culmi ale propriei tale variante a succesului. 

Nu sunt eu o autoritate în domeniu, dar, ca orice alt om, am și eu părerile mele. Tocmai de aia, așa cum spuneam, cred că rețeta succesului e dragostea. Așa că, dacă care cumva ați dat de persoana aia, nu o lăsați să plece de lângă voi, pentru că dacă va pleca, direcția voastră va fi pierdută. Și, chiar dacă vă veți regăsi într-un mod articifical direcția, în momentul în care veți constata că nu aveți cu cine să vă împărțiți bucuria, ei, ăla nu va fi un moment pe care să vreți să-l trăiți. 
Firește, rețeta asta nu e valabilă pentru toți, pentru că nu suntem chiar toți același aluat, tocmai de aia, îmi amintesc acum de filmul lui Woody Allen, Whatever Works. Cred că important e ca fiecare să își găsească acel călcâi a lui Ahile pentru ca atunci când îi va fi gâdilat, treburile să funcționeze ca unse.




7 comentarii:

  1. multumim pentru sustinere :) speram sa ajutam cat mai multa lume, sa ii inspiram :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că important e ca fiecare să își găsească acel călcâi a lui Ahile pentru ca atunci când îi va fi gâdilat, treburile să funcționeze ca unse.- asta mi se pare mai mult decat corect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos, adevarat... cel mai foarte adevarat...

    RăspundețiȘtergere
  4. OK, la aia cu dragostea sunt de acord cu tine.
    Din cate imi amintesc eu legenda, paralela cu calcaiul lui Ahile nu prea tine, e exact pe dos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Important e ca atunci când îți găsești echilibrul, punctul de susținere și sursa de motivație, să faci totul pentru a o/îl/le păstra lângă tine.
    și sa nu credem niciodată că ceea ce avem ni se cuvine și nu se poate să dispară la fel de repede cum a apărut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca treuie sa-ti doresti foarte mult un lucru ca sa devina o realitate. Si stiu ca asa este: daca este langa tine persoana potrivita poti muta muntii din loc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nimic nu este intamplator pe lumea asta. Oricand incape o parere...

    RăspundețiȘtergere

Give ya best shot!